Kipróbáltuk
Szegedi autósiskolák a neten
ImageNem könnyű olcsó, megbízható autósiskolát találni, amely használható, biztos gyakorlatot ad. Feltérképeztük a szegedi autósiskolákat, és felmértük kínálatukat. Általában a teljes árat egyik iskola sem teszi fel a honlapra, úgyhogy számolgathatunk.
Dél-Alföldi szolgáltatók a neten
Sziki, kori
Kipróbáltuk: Az I. Belklinika honlapja
Szőke kapitány és a tízjegyű ügyfélkód
Sulinet -részletekben utoljára
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
Relax
Eltemette elefántja
Filmleírások
Feketék fehéren
Szüzet szüntess!
Mese
A búzaszem
Kipróbáltuk Kipróbáltuk
Esőben csendesebb a borfesztivál
Schlesinger Zita   2010 May 19, Wednesday  
Image
Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a már hagyománynak számító Szegedi Borfesztivált, amelyen 150 borász vesz részt és mind a huszonkét hazai borvidék képviselteti magát.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A pénteki nyitónap után  az időjárás nem volt kegyes a borok szerelmeseihez, a folyamatos eső sokakat tartott otthon a hétvégén és a következő napokban is.  

Aki mégis úgy döntött, hogy a rossz idő ellenére kilátogat, annak üres asztalokkal és bezárt faházakkal kellett szembesülnie. A standok között sétálva csak néhány esernyőt és unatkozó árusokat lehetett látni.  Persze jó borból akkor sem volt hiány, hiszen a borászok többsége még ilyen körülmények között is érdemesnek látta megmutatni a nedűjét. 

  • Hangos interjúnk a borfesztiválon készült:

A megcsappant forgalom lehetőséget adott arra, hogy többet tudjunk meg az egyes fajtákról, és érlelési eljárásokról, hiszen nem kellett kapkodva kiszolgálni mindenkit, ráértek mesélni az arra tévedő egy-egy vendégnek. Panasz csak a borok hőmérsékletét érte, de bormelegítésre egyik borász sem készült fel, ahogy azt viccesen meg is jegyezték. 

Az eső elálltával aztán megszaporodtak a látogatók, egyre több faház előtt lehetett látni kisebb-nagyobb csoportokat beszélgetni, igaz, hogy kabátban, de jókedvűen.  A borok hangulatát még egy kitartó viharos hétvége sem tudja elmosni, és ez a kevés ember még egy kicsit személyesebb élményt is jelenthet. Az ünnepségsorozat még egy hétig kínál programokat, és remélhetőleg a napsütés is visszatér végre, hogy ismét a fesztiváltól legyen hangos a város.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player