Kipróbáltuk
Szegedi autósiskolák a neten
ImageNem könnyű olcsó, megbízható autósiskolát találni, amely használható, biztos gyakorlatot ad. Feltérképeztük a szegedi autósiskolákat, és felmértük kínálatukat. Általában a teljes árat egyik iskola sem teszi fel a honlapra, úgyhogy számolgathatunk.
Dél-Alföldi szolgáltatók a neten
Sziki, kori
Kipróbáltuk: Az I. Belklinika honlapja
Szőke kapitány és a tízjegyű ügyfélkód
Sulinet -részletekben utoljára
Könyv
Modellek
Leila
Történelmi évfordulók
Trianon
Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
Szegedi írók
Play: Izgalmas krimi Szincsok György tollából
Szabadegyetem - Szeged
Ábrahám György professzor előadása
Színielőadások
Mandragóra
Filmleírások
Ilyen az élet
Hírlevél
Hírlevél
Arcképcsarnok
Kovács Béla -generációk francia tanára
Úton
A haragos zöld honában
Programajánló
Január 2020
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az ősi szereposztás
Égető Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
Futballmeccsen
Eltemette elefántja
Kipróbáltuk Kipróbáltuk
Esőben csendesebb a borfesztivál
Schlesinger Zita   2010 May 19, Wednesday  
Image
Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a már hagyománynak számító Szegedi Borfesztivált, amelyen 150 borász vesz részt és mind a huszonkét hazai borvidék képviselteti magát.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A pénteki nyitónap után  az időjárás nem volt kegyes a borok szerelmeseihez, a folyamatos eső sokakat tartott otthon a hétvégén és a következő napokban is.  

Aki mégis úgy döntött, hogy a rossz idő ellenére kilátogat, annak üres asztalokkal és bezárt faházakkal kellett szembesülnie. A standok között sétálva csak néhány esernyőt és unatkozó árusokat lehetett látni.  Persze jó borból akkor sem volt hiány, hiszen a borászok többsége még ilyen körülmények között is érdemesnek látta megmutatni a nedűjét. 

  • Hangos interjúnk a borfesztiválon készült:

A megcsappant forgalom lehetőséget adott arra, hogy többet tudjunk meg az egyes fajtákról, és érlelési eljárásokról, hiszen nem kellett kapkodva kiszolgálni mindenkit, ráértek mesélni az arra tévedő egy-egy vendégnek. Panasz csak a borok hőmérsékletét érte, de bormelegítésre egyik borász sem készült fel, ahogy azt viccesen meg is jegyezték. 

Az eső elálltával aztán megszaporodtak a látogatók, egyre több faház előtt lehetett látni kisebb-nagyobb csoportokat beszélgetni, igaz, hogy kabátban, de jókedvűen.  A borok hangulatát még egy kitartó viharos hétvége sem tudja elmosni, és ez a kevés ember még egy kicsit személyesebb élményt is jelenthet. Az ünnepségsorozat még egy hétig kínál programokat, és remélhetőleg a napsütés is visszatér végre, hogy ismét a fesztiváltól legyen hangos a város.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player