ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Az ítélet råd méretett
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Elia: ElsĂ” tuningcsomag az Ășj Renault Cliohoz
MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs
Magyar kulturĂĄlis napok ÚjvidĂ©ken
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 May 14, Friday  

Öt napon ĂĄt a magyar kultĂșrĂĄĂ© lesz a fĂ”szerep ÚjvidĂ©ken. MĂĄjus 14-e Ă©s 19-e között tartjĂĄk a MadjArt’10 elnevezĂ©sĂ» fesztivĂĄlt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Öt napon ĂĄt a magyar kultĂșrĂĄĂ© lesz a fĂ”szerep ÚjvidĂ©ken. MĂĄjus 14-e Ă©s 19-e között tartjĂĄk a MadjArt’10 elnevezĂ©sĂ» fesztivĂĄlt. Kilenc helyszĂ­nen csaknem negyven esemĂ©ny vĂĄrja majd az Ă©rdeklĂ”dĂ”ket a vajdasĂĄgi vĂĄrosban- tĂĄjĂ©koztatta a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©get az ÉgtĂĄjak Iroda.

A program måjus 14-én a Zsinagógåban a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar hangversenyével kezdÔdik. Az Erkel Ferenc, Liszt Ferenc és Bartók Béla mûveibÔl összeållított koncert karmestere Selmeczi György, közremûködik Vizin Viktória és Kovåcs Istvån operaénekes. A koncert elÔtt Bojan PajtiÊ, Vajdasåg Autonóm Tartomåny miniszterelnöke és Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakållamtitkåra mond köszöntÔt.
MĂĄjus 19-ig kilenc helyszĂ­nen lesznek kulturĂĄlis programok ÚjvidĂ©ken: a fĂ”tĂ©ri MĂĄria neve templomban, a Szerb Nemzeti SzĂ­nhĂĄzban, az ÚjvidĂ©ki SzĂ­nhĂĄzban, a VĂĄroshĂĄza dĂ­sztermĂ©ben, a ZsinagĂłgĂĄban, a Modern MĂ»vĂ©szetek MĂșzeumĂĄban, a FĂ”tĂ©ren, az Arany szem galĂ©riĂĄban Ă©s a mezĂ”gazdasĂĄgi vĂĄsĂĄron csaknem negyven esemĂ©ny vĂĄrja a lĂĄtogatĂłkat. A programban ezĂșttal is bemutatkozĂĄsi lehetĂ”sĂ©ghez jutnak magyarorszĂĄgi magyar elĂ”adĂłk mellett magyarorszĂĄgi szerb, valamint szerbiai magyar mĂ»vĂ©szek is.
A MajdArt’10 fesztivĂĄlon bemutatjĂĄk Kaiser OttĂł YU-HU-RAP cĂ­mĂ» fotĂłkiĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt, Ă©s egy modern Zsolnay-Ă©kszerkiĂĄllĂ­tĂĄst is meg lehet majd nĂ©zni a Modern MĂ»vĂ©szetek MĂșzeumĂĄban. Meg lehet majd nĂ©zni a HonvĂ©d TĂĄncszĂ­nhĂĄz Fekete-piros...tĂĄnc cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄsĂĄt, a VĂ­gszĂ­nhĂĄz RomlĂĄs Ă©s a MagyarorszĂĄgi Szerb SzĂ­nhĂĄz Nem fĂ©lĂŒnk a farkastĂłl cĂ­mĂ» darabjĂĄt. BemutatjĂĄk a GoBe tĂĄrsulat kĂ©t tĂĄncszĂ­nhĂĄzi elĂ”adĂĄsĂĄt, ott lesz SebestyĂ©n MĂĄrta, Érdi TamĂĄs, a KalĂĄka egyĂŒttes, a Budapest Klezmer Band, a PĂ©csi Vasutas KoncertfĂșvĂłs Zenekar, a TĂĄtrai Trend, a FonĂł zenekar, RĂșzsa Magdi, a RAJ Magyar Nemzeti CigĂĄny EgyĂŒttes, a MolnĂĄr Dixieland Band valamint a Garden Quartet is.
A vĂĄros fĂ”terĂ©n a koncertek mellett fiatal magyar iparmĂ»vĂ©szek mutatjĂĄk be munkĂĄikat. A mezĂ”gazdasĂĄgi vĂĄsĂĄr kiemelt helyszĂ­nt biztosĂ­t Kaiser OttĂł MagyarorszĂĄg ezer csodĂĄja cĂ­mĂ» fotĂłkiĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnak, tovĂĄbbĂĄ szabadkai, ĂșjvidĂ©ki, kishegyesi, topolyai, pĂ©terrĂ©vei Ă©s horgosi tĂĄncegyĂŒttesek is fellĂ©pnek itt.
A programot a Hungarofest - ÉgtĂĄjak Iroda a Miniszterelnöki Hivatallal Ă©s a VajdasĂĄg AutonĂłm TartomĂĄny kormĂĄnyĂĄnak tĂĄmogatĂĄsĂĄval, a Magyar KöztĂĄrsasĂĄg BelgrĂĄdi NagykövetsĂ©gĂ©nek koordinĂĄlĂĄsĂĄval valĂłsĂ­tja meg.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player