Szegedi írók
Üzenetek egy elsüllyedt vilából
ImageGarzó Márk 1988-ban látta meg a napvilágot és saját elmondása szerint azóta tudja, hogy írni szeretne. Több vers, novella és könyv is született már a tollából, de az első kiadványát most foghatta a kezébe.
Bakó Krisztián
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Július 2021
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Égető Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
A férfi földrajza
A bor elemzése
Szegedi írók Szegedi írók
Play: Izgalmas krimi Szincsok György tollából
Bagi Ágnes   2010 January 26, Tuesday  

Izgalmas eszmecserére hívta az érdeklődőket Balog Iván, Szincsok György: Play című „filozofikus krimijének” kapcsán a Hotel Koronába.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A beszélgetés a könyv központi motívuma: a bűn körül forgott. Mint kiderült a könyv a magánszféra szintjén boncolja a hazugságból és a bizonytalanságból eredő ősi játékot nő és férfi között. 

A regény műfajteremtően három szerkezeti egységből áll. A férfi főhős regénykísérletéből és a női főhős naplórészleteiből, amelyeket rövid filozófiai fejtegetések magyaráznak.

A hallgatók kérdésére a szerző elmondta, hogy a különös műfaj nem véletlen. Mint ahogy az már az előző művéből kiderült, olvasóját előszeretettel ösztönzi a kérdések felvetésére, illetve azok megválaszolására. Műveiben sosem törekszik az élet nagy kérdéseinek megfejtésére, inkább a gondolkodás ösztönzése foglalkoztatja.A hallgatóság részéről felvetődött az a kérdés is, hogy a regény, napjaink társadalmi bizonytalanságit mutatja be, akárcsak annak idején Mikszáth a dzsentrik világát. Szincsok Gyögy azonban hangsúlyozta, hogy könyve két ember egymáshoz fűződő, problémáktól egyáltalán nem mentes viszonyát igyekezett megörökíteni filozofikus mozzanatokkal elegyítve.

Az, hogy a helyszín Szeged lett és ez egyik főhős újságíró, - akárcsak a szerző - csupán kézenfekvő megoldás volt, mivel ebben a közegben mozog otthonosan. A beszélgetés során szóba került, hogy az író különös módját választotta a kézirat véleményezésének.

A Szegedi „Csillag" Fegyház és Börtön elítéltjeinek egy csoportja még kéziratos formában kapta meg a regényt. Ezek után egy közös beszélgetés során vitatták meg, hogy mennyiben látják másnak a bűnt az elítéltek, mint az átlag civilek. Az író elárulta, hogy mindezt rendkívül fontos tapasztalatnak tartja.

Az este során kiderült, hogy az író, következő műveiben is előszeretettel fogja használni az új műfajt amennyiben a téma megengedi, de nem célja a műfaj kizárólagos használata.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player