ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
MadagaszkĂĄr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
EzentĂșl Bugatti Veyronnal is ĂŒldözik a bĂ»nt Dubaiban
Jegyzet Jegyzet
Állatok
Amerikai NĂ©pszava SzabadsĂĄg   2009 March 01, Sunday  
Image
Mindez nem film, hanem valĂłsĂĄg. Nem valamelyik elmaradott tĂĄvoli földrĂ©szen törtĂ©nt, nem a közĂ©pkorban jĂĄtszĂłdik. Ez a mĂșlt hĂ©ten törtĂ©nt, MagyarorszĂĄgon, ezt magyar emberek követtĂ©k el - Ă­rja Bartus LĂĄszlĂł az Amerikai NĂ©pszava SzabadsĂĄg c. lapban
  Hozzászólások 5 Nyomtat E-mail PDF

Mindez nem film, hanem valĂłsĂĄg. Nem valamelyik elmaradott tĂĄvoli földrĂ©szen törtĂ©nt, nem a közĂ©pkorban jĂĄtszĂłdik. Ez a mĂșlt hĂ©ten törtĂ©nt, MagyarorszĂĄgon, ezt magyar emberek követtĂ©k el - Ă­rja Bartus LĂĄszlĂł az Amerikai NĂ©pszava SzabadsĂĄg c. lapban, majd Ă­gy folytatja: "ezt a jelzĂ”t nem Ă©n talĂĄltam ki, ezt a kifejezĂ©st hasznĂĄltĂĄk e lap  [Ă©rtsd: Amerikai Magyar NĂ©pszava SzabadsĂĄg] egyes olvasĂłi a cigĂĄnyokra".

Nem szĂ­vesen vennĂ©m ĂĄt rasszistĂĄk szĂłhasznĂĄlatĂĄt, de azok az emberek, akik TatĂĄrszentgyörgyön rĂĄgyĂșjtottĂĄk egy cigĂĄny csalĂĄdra a hĂĄzat, majd a kimenekĂŒlĂ”ket, köztĂŒk egy ötĂ©ves kisfiĂșt sörĂ©tes puskĂĄval agyonlĂ”ttek, azok tĂ©nyleg ĂĄllatok.

MĂ©g azt is hozzĂĄteszem, hogy a menekĂŒlĂ” kisfiĂșt hĂĄtbalĂ”ttĂ©k. Milyen ember az, aki hĂĄtba lĂ” egy ötĂ©ves gyereket? AzĂ©rt, mert cigĂĄnynak szĂŒletett. MĂĄs bĂ»ne nem nagyon lehetett szegĂ©ny pĂĄrĂĄnak.

El tudjuk kĂ©pzelni, hogy Ă©l egy csalĂĄd. (Most megkĂ©rem a rasszistĂĄinkat, felejtsĂ©k el, hogy cigĂĄnyokrĂłl van szĂł. EttĂ”l fĂŒggetlenĂŒl tekintsĂ©k Ă”ket embernek, akiknek ugyanolyan emberi Ă©rzĂ©seik vannak, mint nekik, a felsĂ”bbrendĂ» magyaroknak, akik soha semmilyen bĂ»nt nem követnek el, szemben ezekkel, akik bĂ»nözĂ”nek szĂŒletnek.)

SzĂłval, kĂ©pzeljĂŒnk el egy csalĂĄdot, akik olyan nyomorban Ă©lnek, amit elkĂ©pzelni is nehĂ©z. Itt nĂ” fel, egy padlĂł nĂ©lkĂŒli, földes hĂĄzban egy kisgyerek. Éhezik, fĂĄzik. VĂ©dtelen, kiszolgĂĄltatott, az apjĂĄba Ă©s az anyjĂĄba kapaszkodik. ÖtĂ©ves, mĂ©g nem volt ideje felfogni, hogy milyen istenverte hĂĄtrĂĄnyokkal szĂŒletett ebbe a vilĂĄgba, s hogy esĂ©lye sincs arra, hogy ebbĂ”l valaha kitörjön. Csak odabĂșjik az apjĂĄhoz Ă©s az anyjĂĄhoz. Azt lĂĄtja, hogy a falujĂĄban megjelennek egyenruhĂĄsok, apjĂĄtĂłl hallja, hogy a Magyar GĂĄrda, akik a hivatalos magyar ĂĄllami rendĂ”rsĂ©g dĂ­szkĂ­sĂ©rete mellett verik a bakancsot az utcĂĄn, Ă”ket fenyegetik Ă©s genetikai selejteknek nevezik Ă”ket. Beköltözik a fĂ©lelem a hĂĄzba. Beleeszi magĂĄt a mindennapokba.

AztĂĄn jön egy este, amikor igazi klassz magyar faszagyerekek (dehogyis rasszistĂĄk, csak jĂł magyarok, akiknek mĂĄr elegĂŒk van a cigĂĄnybĂ»nözĂ©sbĂ”l), odalopakodnak a hĂĄzukhoz, felgyĂșjtjĂĄk, Ă©s puskĂĄval vĂĄrjĂĄk a kimenekĂŒlĂ”ket. Amikor Ă©g a hĂĄz, az apa gyorsan dönt, elĂ”ször az ötĂ©ves gyereket prĂłbĂĄlja menteni. KinyitjĂĄk az ajtĂłt, Ă©s elkezdenek szaladni. Az igazi erkölcsös magyar, aki utĂĄlja a bĂ»nözĂ©st, szemben vĂĄrja Ă”ket az ajtĂłnĂĄl. Amint kilĂ©pnek öt sörĂ©tet lĂ” az apa mellkasĂĄba. A gyerek lĂĄtja, hogy az apjĂĄt lelövik. Akibe eddig kapaszkodott. Akit ugyanĂșgy szeretett, mint ahogy egy rendes magyar fehĂ©r gyerek szereti az apjĂĄt, ugyanĂșgy, mintha Ă” nem is egy genetikai selejt, egy cigĂĄny ĂĄllat lenne, hanem egy ember. Most ez az apja összeesik, Ă©s utolsĂł pillantĂĄsa mĂ©g az ötĂ©ves gyerekĂ©t követi, Ă©s talĂĄn kiĂĄltja utĂĄna, hogy fuss. Fut is a gyerek, de a hazĂĄjĂĄt szeretĂ”, nemzeti Ă©rzĂ©sĂ» magyar faszagyerek az nem tĂ©veszt, az jĂłl lĂ”, mert gyakorolja a GĂĄrdĂĄban, Ă©s telibe lövi a menekĂŒlĂ” ötĂ©ves gyerek hĂĄtĂĄt. Az meghal.

Nem tudjuk, hogy az apa låtta-e még, hogy a fiacskåjåt szitåvå lÔtte az igaz magyar csåvó."

A teljes cikk az Amerikai NĂ©pszava SzabadsĂĄg c. lapban olvashatĂł


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!

szerkesztĂ” 2009 March 01, Sunday, 21:26:52

Mi a demagĂłg? Az, hogy egy gyermeket agyonlĂ”ttek? Vagy mi? Szégyenli

DemagĂłg 2009 March 01, Sunday, 21:14:31

De demagĂłg, de nagyon. ElĂ­tĂ©lendĂ” a cigĂĄny bĂŒnözĂ”, aki megölte szerencsĂ©tlen CozmĂĄt de elĂ­tĂ©lendĂ” ez a tett is, attĂłl fĂŒggetlenĂŒl, hogy ki követte el. A bĂ»nösöknek bĂ»nhödnie kell, mindegy, hogy magyar, cigĂĄny vagy Ă©ppen kĂ­nai vagy nĂ©ger. Sajnos a cigĂĄnyok közĂŒl, tisztelet a kivĂ©telnek, nagyon sok a bĂ»nözĂ”.

szerkesztĂ” 2009 March 01, Sunday, 21:09:44

Ezt mindenĂŒtt Ă­gy lĂĄtjĂĄk, ahol Ă©rtelmes emberek vannak. Igen, Johnson elnök a nemzeti gĂĄrdĂĄt vezĂ©nyelte ki, hogy a feketĂ©k bemehessenek az egyetemre AlabamĂĄban, nem pedig azĂ©rt, hogy a Ku Klux Klan fehĂ©r csuklyĂĄsan masĂ­rozhasson... Tanulni kellene Johnson elnöktĂ”l.

LĂłgĂłs 2009 March 01, Sunday, 20:44:02

Ezek szerint nem csak az amerikai kĂŒlĂŒgy lĂĄtja Ă­gy...Pedig ott ennĂ©l durvĂĄbb tapasztalĂĄsok is vannak a szĂ­nesekkel.

szerkesztĂ” 2009 March 01, Sunday, 20:30:14

Lehet felhĂĄborodni,csendes tiltakozĂł menetet szervezni, stb. ..... Szégyenli

Hozzïżœszïżœlïżœsok szïżœma: 5 


Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player