ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ma mår tudom, szeretnék olyan lenni
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Új modellt állít csatarendbe a Caterham
Nemzetközi sport Nemzetközi sport
(Nem csak) sportmåszó élményeink Ausztriåban
MunkatĂĄrsunktĂłl   2009 January 26, Monday  

TĂĄborosi GĂĄbor Ă©s csapata, amĂșgy edzĂ”tĂĄbor mĂłdjĂĄra villĂĄm versenyen szerepelt, s most sem tĂ©rtek haza ĂŒres kĂ©zzel.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

KikĂŒldött tudĂłsĂ­tĂłnk, avagy a jĂ©gmezĂ”k lovagja, TĂĄborosi GĂĄbor jelenti:

 

A versenymĂĄszĂłk szĂĄmĂĄra lezajlott az idei diĂĄkolimpia, Ă©s van mĂ©g 2 hĂłnap a bajnoki nyitĂĄnyig. ÉpeszĂ» szakvezetĂ©s most mĂĄr tĂ©nyleg nekikezdene az alapozĂĄsnak. Nem Ășgy mifelĂ©nk. MĂłdszertanunk lĂ©nyege: majd pihenĂŒnk a proszektĂșrĂĄn, mĂĄszĂĄshoz legjobb edzĂ©s a mĂĄszĂĄs, a folyamatos versenyhelyzet pedig szinten tartja az adrenalint.

Ennek szellemĂ©ben januĂĄr utolsĂł igazi hĂ©tvĂ©gĂ©jĂ©n Ăștra keltĂŒnk a napfĂ©nyes StĂĄjerorszĂĄg felĂ©, hogy megmĂ©rkĂ”zzĂŒnk a „LabancorszĂĄg" minden vidĂ©kĂ©rĂ”l összeverĂ”dött rengeteg ifjĂș akrobata mellett az igen erĂ”s szlovĂ©n csapattal, meg nĂ©hĂĄny szlovĂĄk Ă©s horvĂĄt sporttĂĄrsunkkal is. A meccs neve „Bruck Open @ Tower of Power". Mivel a Mura-menti Bruckba szĂłlt a meghĂ­vĂĄsunk, ezzel nem is volt baj, sĂ”t, meglepetĂ©sĂŒnkre az ErĂ” TornyĂĄnak nevezett, szĂĄmunkra elkĂ©pesztĂ” magassĂĄgĂș mĂĄszĂł fallal sem. Na, persze, nem ment minden sĂ­mĂĄn. Több rĂ©szletben indultunk, a vĂ©gĂ©t mĂĄr GyĂ”rnĂ©l elkapta a hĂłvihar, ami arrĂ©bb ugyan alĂĄbbhagyott, de a Semmering elsĂ” alagĂștjĂĄbĂłl elĂ”bukkanva, a jĂ©gpĂĄlyĂĄra hullott 10 centis fehĂ©r takarĂł vĂĄrta kivĂĄlĂł SkodĂĄnkat. ÉjfĂ©l felĂ© egy ĂłrĂĄs kĂłvĂĄlygĂĄs egy ismeretlen kisvĂĄros hĂłakadĂĄlyai mentĂ©n, majd izgalmas csĂșszkĂĄlĂĄs a kerĂ­tĂ©s Ă©s a patakmeder között egy lĂĄnc nĂ©lkĂŒl kis hĂ­jĂĄn megmĂĄszhatatlan emelkedĂ”n, de a vĂ©gĂ©n ĂĄgyba bĂșjtunk. RĂ©gi tapasztalat, hogy a mindent tĂ»rĂ” gyerekek nagyon Ă©lvezik ugyan az Ă©jszakai kalandokat, mĂĄsnap viszont nagyjĂĄbĂłl a döntĂ”k kezdetĂ©re gondosan kipukkadnak. Most se aludtĂĄk ki magukat, de a program feszĂ­tettnek Ă­gĂ©rkezett, a rendezĂ”k nem kĂ­mĂ©ltek senkit, 9-re rendeltek oda minket.

Neki is lĂĄttunk a dolgunknak. DĂ©kĂĄny DĂłri, KovĂĄcs-DeĂĄk Dani Ă©s TĂĄborosi Zsombor KoppĂĄny hibĂĄtlan teljesĂ­tmĂ©nnyel, „dupla-top"-pal kerĂŒlt a finĂĄlĂ©ba. AzĂ©rt a többiek is elĂ©g jĂłk voltak. DĂ©kĂĄny GergĂ”nek talĂĄn kĂ©t vagĂĄny mozdulat sorĂĄn elpazarolt erĂ” hiĂĄnyzott a döntĂ”höz, Ă©s lett 8., mĂ­g TĂĄborosi AjnĂĄcska vĂ©gre elkezdte visszaelĂ”zni a rĂ©gebben mindig mögötte vĂ©gzett osztrĂĄkokat, Ă” is egyetlen mozdulattal maradt le a vĂ©gjĂĄtĂ©krĂłl, Ă©s vĂ©gzett a kĂ”kemĂ©ny mezĂ”ny 8. helyĂ©n. Kis Szandi Ă©s TĂĄborosi Bogi egymĂĄst elĂ”zgetve a kĂ©t selejtezĂ” körben, holtversenyben a 9. helyen vĂ©geztek, mĂ­g Kis Andris (szĂŒletett 2001) Ă©letĂ©ben elĂ”ször mĂĄszott top-ig egy verseny utat, ami a 13. helyre volt jĂł.

Jött az izolĂĄciĂł Ă©s a döntĂ”k. A „Gyermek 2" korosztĂĄlynĂĄl DĂ©kĂĄny DĂłra kezdett, Ă©s pillanatok alatt megfogta az utolsĂł fogĂĄst is a pĂĄlya tetejĂ©n. SzenzĂĄciĂłs volt. UtĂĄna vĂ©gigizgulhattuk a többieket, de fölöslegesen. A mĂĄsodik helyezett kb. fĂ©lĂștig jutott. Jött T.Zs.K. a legkisebbek között, bizony mĂĄr elĂ©g karikĂĄs szemmel, Ă©s a döntĂ”ben csak kĂ©t vetĂ©lytĂĄrsĂĄt tudta megelĂ”zni, Ă­gy a 7. helyre futott be. Danika ugyanazon a pĂĄlyĂĄn ment, mint DĂłri, Ă©s ugyanĂșgy mĂĄszott, ellenben itt mĂ©g egy srĂĄc vĂ©gignyomatta az utat. Jöhetett a szuperfinĂĄlĂ©. Az osztrĂĄk fiĂș kezdett, Ă©s ezt is kitolta, akĂĄrcsak a mi Danink. A szabĂĄlyok Ă©rtelmĂ©ben ilyenkor nincs több szĂ©tlövĂ©s, kĂ©t aranyat osztanak. Most is Ă­gy lett. ÉremesĂ”, ajĂĄndĂ©kok, bĂșcsĂșzkodĂĄs, a legtöbbeknek irĂĄny haza, a mi kĂŒldöttsĂ©gĂŒnk kĂ©tharmada megkereste az Ășj szĂĄllĂĄshelyet, ahol mĂĄszĂł fal Ă©s ĂșszĂłmedence volt a vonzerĂ”. Nos, a villĂĄm-edzĂ”tĂĄbornak szĂĄnt szombat este-vasĂĄrnap dĂ©lelĂ”tt fĂ©lig-meddig mĂ»ködött is. A gyerekek hullafĂĄradtsĂĄgukat beigazoltĂĄk, amikor inkĂĄbb csak veszekedtek, ahelyett, hogy a remek mĂĄszĂł teremben harcoltak volna a gravitĂĄciĂłval. Úszni se voltak hajlandĂłk, ellenben volt ott egy kb. 10 m magas, elĂ©g hosszĂș Ă©s kanyargĂłs csĂșszda. Ezen aztĂĄn Ă©szrevĂ©tlenĂŒl sikerĂŒlt vagy 600 m szintkĂŒlönbsĂ©get fölfelĂ© lĂ©pcsĂ”zni, lefelĂ© meg Ă”rjöngeni. Az edzĂ” tanĂșsĂ­thatja, hogy mindez igencsak kimerĂ­tĂ” tevĂ©kenysĂ©gnek bizonyult. VĂ©gĂŒl a kondiedzĂ©s-relaxĂĄciĂł kombinĂĄciĂł utĂĄn mi is hazarongyoltunk leckĂ©t Ă­rni. HĂ©tfĂ”n iskola, dĂ©lutĂĄn meg edzĂ©s. KarintiĂĄban Ă©s StĂĄjerorszĂĄgban

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player