ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Halhatatlan Ôsforråsok
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
KakukktojĂĄs: Bugatti egy Ferrari talĂĄlkozĂłn
Jegyzet Jegyzet
A politika a lehetÔségek mûvészete
MunkatĂĄrsunktĂłl   2008 September 29, Monday  

ArrĂłl mĂ©g mindeddig egyetlen szĂł sem, min ment ölre az elnök Ă©s a fĂ”jegyzĂ”? TĂ©nyleg a munka-egĂ©szsĂ©gĂŒgyi szerzĂ”dĂ©sek mögötti szereposztĂĄsok? Az elnök valĂłban ĂĄldĂĄsĂĄt adta az akciĂłra, s ennek utĂłlagos tisztĂĄba tevĂ©sĂ©t tagadta meg a fĂ”jegyzĂ”?
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A politika a lehetĂ”sĂ©gek mĂ»vĂ©szete. Ezt valamikor a 19. szĂĄzadban mondtĂĄk, Ă©s teszem azt Talleyrand vagy Metternich esetĂ©ben igaz is volt. Egy megyei politikus a KĂĄdĂĄr-korszak mĂĄsodik, kivĂĄlt 3. felĂ©ben mĂĄr tĂ©nyleg az volt, aminek hĂ­vtĂĄk. Koncz JĂĄnos megyei ideolĂłgiai titkĂĄr, SzĂ©kely SĂĄndor Szeged vĂĄrosi elsĂ” titkĂĄr, kĂ©sĂ”bb Vastagh PĂĄl, utolsĂł megyei elsĂ” titkĂĄr, Papp Gyula szegedi tanĂĄcselnök, ezek az urak (ĂĄllampĂĄrti elvtik) helyi politikusok voltak. Tudtak viselkedni, kĂ©ssel-villĂĄval enni, Ă©s döntĂ©seket hozni. IsmertĂ©k a jĂĄtĂ©k-szabĂĄlyokat: meddig terjed Ă©s hol Ă©r vĂ©get hatalmuk. ManapsĂĄg Ășgy mond demokrĂĄcia van, Ă­gy mindenkibĂ”l, egyik naprĂłl a mĂĄsikra politikus lehet. Helyi is, meg orszĂĄgos is. Az eredmĂ©ny, Ă­me lĂĄthatĂł Ă©s lĂĄtogathatĂł. A legfĂ”bb rĂ©misztĂ”, a kiszĂĄmĂ­thatatlan. Nem lehet tudni holnap mi lesz? Magyar Anna megveri a fĂ”jegyzĂ”nĂ”t? Följelenti, mint közlemĂ©nyĂ©ben bejelenti? Lemond? Igaz, hogy mint hĂ­rlik, a Viktor utasĂ­tĂĄsĂĄra sem teszi ezt? ValĂłban magĂĄval rĂĄntja mentorait, vagy Ă©ppen nem, azok maradhatnak? Mit tud meg a VĂĄros lapja, s milyen csatornĂĄkon, majd azokat mikĂ©nt pumpĂĄlja vissza a vĂĄrosi/megyei közvĂ©lemĂ©nybe...

ArrĂłl mĂ©g mindeddig egyetlen szĂł sem, milyen szörnyĂ» tĂ©ma volt, amin ölre mentek az elnök Ă©s a fĂ”jegyzĂ”? TĂ©nyleg a munka-egĂ©szsĂ©gĂŒgyi szerzĂ”dĂ©sek mögötti szereposztĂĄsok? Az elnök valĂłban ĂĄldĂĄsĂĄt adta az akciĂłra, s ennek utĂłlagos szerzĂ”dĂ©ses formĂĄjĂĄt, tisztĂĄba tevĂ©sĂ©t tagadta meg a fĂ”jegyzĂ”? Vagy inkĂĄbb egy aljegyzĂ”i kinevezĂ©s alĂĄĂ­rĂĄsĂĄt? Mi volt az Ă©letbevĂĄgĂł „szakmai ĂŒgy" amin magukbĂłl kivetkĂ”zve ortĂĄlyoztak a hölgyek? JelentĂ©ktelen nem lehetett! De jelentĂ”s? LĂ©tezik olyan hivatali ĂŒgy, amiĂ©rt kĂ©t megyei vezetĂ” hölgy összeugrik a tettlegessĂ©gig? És most, mi lesz ezutĂĄn? Egy Ă©letkor utĂĄn az ember legfontosabb jegye mĂ©ltĂłsĂĄga megĂ”rzĂ©se. Õk ezt elfelejtettĂ©k? KorĂĄbban rejtett indulataik törtek fölszĂ­nre?

Magyar Anna nem mutatott kĂŒlönösebb szakmai hozzĂĄĂ©rtĂ©st a KözgyĂ»lĂ©s munkĂĄjĂĄhoz. FĂ”jegyzĂ” asszony, hasonlĂłkĂ©ppen, aki közszereplĂ” lĂ©tĂ©re kĂ©ptelen megtanulni a közszereplĂ©s alapjait, teszem azt a mikrofon hasznĂĄlatĂĄt, kijelentĂ©sei jogi alĂĄtĂĄmasztĂĄsĂĄt, az ne remĂ©ljen szakmai tekintĂ©lyt. MĂĄs kĂ©rdĂ©s, hogy gesztorai kifejezett tanĂĄcsa ellenĂ©re vĂĄlasztotta Ă”t az elnöknĂ” fĂ”jegyzĂ”nek... AmikĂ©nt elnök asszonyt is a 13. helyrĂ”l emelte be pĂĄrtfogĂłja az elnöki szĂ©kbe... Frank JĂłzsef is csak a mĂĄsodik ciklusĂĄban villantotta fel olykor szakszerĂ»sĂ©get, de a mostani kurzushoz kĂ©pest toronymagasan ĂĄllt fölöttĂŒk emberi mĂ©ltĂłsĂĄg, vezetĂ”i tekintĂ©ly dolgĂĄban.

De ne legyen elĂ©gedettsĂ©g Ă©rzete a CsongrĂĄd megyei ellenzĂ©knek sem. Nem Ă”k magasodtak fel, akik soraibĂłl uralmuk idejĂ©n több rendkĂ­vĂŒl szemĂ©lyes döntĂ©s szĂŒletett, vilĂĄgosan pĂ©ldĂĄzva a szemĂ©lyeskedĂ” politikĂĄt. KözĂŒlĂŒk is igen kevesen igazoltĂĄk a politikus vĂ©nĂĄt. Ez, ami most törtĂ©nik, tĂ©nyleg alulmĂșlhatatlan. De legalĂĄbb is nehezen. Holnap Ă©s azutĂĄn bĂĄrmi is törtĂ©nhet. Ami sokaknak nyugtalanĂ­tĂł lehet. PĂ©ldĂĄul kitĂĄlalhat Magyar Anna is!

TörtĂ©nik mindez Ășgy, hogy közben mĂĄr szemezgetnek az utĂłddal is... Egy biztos, a szocik korĂĄn örĂŒlnek: a Fidesz nem közĂŒlĂŒk vĂĄlasztja ki, a CsongrĂĄd Megyei KözgyĂ»lĂ©s következĂ” elnökĂ©t. De legalĂĄbb is, ez vĂĄratlan fordulat lenne!  AmikĂ©nt mi ezt azzal idĂ©znĂ©nk elĂ”, ha ideĂ­rnĂĄnk a mĂ©diĂĄban keringĂ” Ă©rtesĂŒlĂ©seket, CsongrĂĄd Megye Ășj elnökĂ©nek szemĂ©lyĂ©rĂ”l. Mert higgyĂ©k meg, fĂ”nöknek lenni mindig vonzĂł, sokak szĂĄmĂĄra...  

KapcsolĂłdĂł anyagaink:

 


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player