ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
2013-ban Ă©rkezik a Vw UP! GT
Zenei hĂ­rek Zenei hĂ­rek
VOLT, van Ă©s lesz fesztivĂĄl
MunkatĂĄrsunktĂłl   2008 July 01, Tuesday  

JĂșlius 2-ĂĄn 16. alkalommal indul el MagyarorszĂĄg legjelentĂ”sebb vidĂ©ki kulturĂĄlis esemĂ©nye, a Soproni VOLT FesztivĂĄl. A közel fĂ©lmilliĂĄrd Forint költsĂ©gvetĂ©sĂ» rendezvĂ©nyre 60-70.000 vendĂ©get vĂĄrnak a HĂ»sĂ©g vĂĄrosĂĄba.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A ma mĂĄr EurĂłpa-szerte jegyzett esemĂ©nyen 250 hazai- Ă©s nemzetközi zenekar lĂ©p fel, köztĂŒk olyan vilĂĄgsztĂĄrok, amelyek a vilĂĄg legjelentĂ”sebb esemĂ©nyein is fĂ” fellĂ©pĂ”nek szĂĄmĂ­tanak. SzĂ­npadra lĂ©p többek között a MANU CHAO, az OFFSPRING, Ă©s a CYPRESS HILL, de majd' 20 Ă©v utĂĄn itt koncertezik elĂ”ször az URH, Ă©s 2008-ban csak itt lĂĄthatĂł Ă©s hallhatĂł majd az F.O. SYSTEM. A Magyar TelevĂ­ziĂł KultĂșrhĂĄz cĂ­mĂ» mĂ»sora estĂ©nkĂ©nt a VOLT FesztivĂĄlrĂłl jelentkezik.

Darabok, négyzetméterek, kilométerek

AmĂ­g 1993-ban mindössze 800-an vettek rĂ©szt az elsĂ” VOLT-on - amelyre a fesztivĂĄl akkor 19 Ă©ves alapĂ­tĂłi, FĂŒlöp ZoltĂĄn Ă©s Lobenwein Norbert 5 zenekart hĂ­vtak meg - , az idĂ©n vĂĄrhatĂłan 60-70.000-en lĂĄtogatnak el Sopronba jĂșlius 2-5. között.
A rĂ©sztvevĂ”k a fesztivĂĄl terĂŒletĂ©n ingyenesen verhetik fel sĂĄtraikat, de Sopronban Ă©s környĂ©kĂ©n szinte valamennyi szĂĄllĂĄshely megtelik majd erre a nĂ©gy napra: a legolcsĂłbb kollĂ©giumoktĂłl a legdrĂĄgĂĄbb szĂĄllodĂĄkig. Nem vĂ©letlen, hiszen ma mĂĄr a VOLT szĂĄmĂ­t a legjelentĂ”sebb vidĂ©ki fesztivĂĄlnak idehaza.
Egyre nagyobb a VOLT irĂĄnti Ă©rdeklĂ”dĂ©s kĂŒlföldön is: a jegyelĂ”vĂ©tel alapjĂĄn vĂĄrhatĂłan közel ötezren Ă©rkeznek majd Sopronba AusztriĂĄbĂłl, SzlovĂĄkiĂĄbĂłl, NĂ©metorszĂĄgbĂłl, de mĂ©g a tengeren tĂșlrĂłl is utaznak csoportok a VOLT FesztivĂĄl idejĂ©re a HĂ»sĂ©g VĂĄrosĂĄba.

250 zenekar és DJ lép fel idén, az immår 16. alkalommal rendezendÔ VOLT Fesztivål mintegy 1500 m2-nyi színpadån, illetve 6500 m2-nyi såtorban. A színpadok közt a legnagyobb a 460m2-es Soproni Nagyszínpad, melyre 180.000 Watt teljesítményû hangtechnikai berendezés, 120 hagyomånyos-, és 60 intelligens låmpa lesz telepítve. A VOLT Fesztivål rockzenei színpadån, az MTV Headbengers Ball Arénåban egy Hollandiåból importålt, eddig Magyarorszågon még nem hasznålt, EU-szabvånyoknak megfelelÔ hangerÔ-limitåló berendezést tesztelnek majd.
 
A lĂĄtogatĂłk tisztĂĄlkodĂĄsĂĄt a helyszĂ­nen közel 250 tusolĂł Ă©s mosdĂł biztosĂ­tja, tovĂĄbbĂĄ majd' 250 WC ĂĄll a nagyĂ©rdemĂ» rendelkezĂ©sĂ©re, köztĂŒk 8 olyan, melyet a kerekesszĂ©kes lĂĄtogatĂłk tudnak hasznĂĄlni.

A fesztivĂĄl terĂŒletĂ©n egĂ©szsĂ©gĂŒgyi bĂĄzis mĂ»ködik 3 mentĂ”autĂłval, 5 orvossal, 12 ĂĄpolĂłval Ă©s 25 jĂĄrĂ”rrel.

A VOLT-nak otthont adĂł kempinget több mint 2,5 kilomĂ©ternyi kerĂ­tĂ©ssel veszik körbe a szervezĂ”k, s a rendezvĂ©ny terĂŒletĂ©n 2200 m2 mĂ©hsejt alakĂș mĂ»anyag lapot fektetnek le, Ă­gy egy esetleges kedvezĂ”tlenebb idĂ”jĂĄrĂĄs esetĂ©n is kulturĂĄltan megközelĂ­thetĂ”k az egyes programhelyszĂ­nek. Év közben a VOLT helyszĂ­nĂ©n több szĂĄz mĂ©teren Ă©pĂ­tettek tartĂłs utakat, melyek ugyancsak a rĂ©sztvevĂ”k kĂ©nyelmĂ©t szolgĂĄljĂĄk.
 
A låtogatók biztonsågåt, a jegyellenÔrzést, a forgalomirånyítåst és a programhelyszínek Ôrzését több mint 300 biztonsågi Ôr låtja majd el. Az idei VOLT Fesztivål lebonyolítåsån (vendéglåtås, technika, biztonsåg, szervezés, stb.) összesen kb. 900-an dolgoznak több mint egy héten åt Sopronban.

JĂł hĂ­r a vendĂ©gek szĂĄmĂĄra, hogy a közelmĂșltban Ășjabb szerzĂ”dĂ©st Ă­rtak alĂĄ a VOLT FesztivĂĄl szervezĂ”i a terĂŒlet tulajdonosĂĄval, Ă­gy biztosra vehetĂ”, hogy mĂ©g 2010-ben is a LĂ”vĂ©r Kemping ad otthont az esemĂ©nynek.

MĂ©diafesztivĂĄl

HĂĄrom napon ĂĄt a VOLT FesztivĂĄlrĂłl jelentkezik a Magyar TelevĂ­ziĂł KultĂșrhĂĄz cĂ­mĂ» mĂ»sora. LĂĄtvĂĄnystĂșdiĂłt Ă©pĂ­t a helyszĂ­nen a rĂĄdiĂłcafĂ© 98.6 Ă©s a soproni Corvinus RĂĄdiĂł, melyek közös adĂĄsa, a VOLT RÁDIÓ a fĂ©l orszĂĄgban foghatĂł. Napi mellĂ©kletet közöl a megye napilapja.
SzĂĄznĂĄl több hazai- Ă©s nemzetközi ĂșjsĂĄgĂ­rĂł akkreditĂĄciĂłs kĂ©rĂ©sĂ©t fogadta el a VOLT sajtĂłirodĂĄja, Ă­gy biztosra vehetĂ”, hogy ismĂ©t Sopron kerĂŒl a mĂ©dia fĂłkuszĂĄba ezen a hĂ©ten.

Vendéglåtås

A 2008-as VOLT FesztivĂĄlon a vendĂ©glĂĄtĂĄs minden igĂ©nyt kielĂ©gĂ­tĂ” Ă©telkĂ­nĂĄlatot sorakoztat fel: olasz tĂ©sztĂĄzĂł, pizzĂ©ria, lĂĄngos, kĂŒrtĂ”skalĂĄcs, hot-dog, kenyĂ©rlĂĄngos, fĂ”tt- Ă©s pattogatott-kukorica, gyĂŒmölcs Ă©s frissen facsart gyĂŒmölcslevek, pĂ©ksĂ©g, gyros, falafel, pannini melegszendvics, hekk, pizza, grillĂ©telek, palacsinta valamint a churros is megtalĂĄlhatĂł lesz. A tavalyi Ă©vhez hasonlĂłan idĂ©n a GURU tacobĂĄrban is kaphatĂł a tortilla Ă©s csirke szĂĄrny. Ugyancsak mĂ»ködik a helyszĂ­nen reggelizĂ” pĂ©kĂĄrus Ă©s ABC. Évek Ăłta nagy siker a Tercia ÓriĂĄsmenza, ahol a VOLT Klub tagjai kedvezmĂ©nyesen juthatnak finom Ă©telekhez. A VOLT FesztivĂĄlon mĂ»ködĂ” Poncichter negyedben a soproni borvidĂ©k 8 legkivĂĄlĂłbb borĂĄszĂĄnak borait kĂłstolhatja meg a fesztivĂĄlra kilĂĄtogatĂł. A borozĂłkon kĂ­vĂŒl 16 sörözĂ” Ă©s 2 koktĂ©lbĂĄr vĂĄrja majd a vendĂ©geket! A VOLT folyĂłborĂĄt a Soproni Bormarketing SzövetsĂ©g vĂĄlasztotta, Ă­gy az elsĂ” osztĂĄlyĂș minĂ”sĂ©g garantĂĄlt.

A VOLT vendégei bungee jumping mellett katapultból is kilövethetik magukat, de a hét végén helikopteres vårosnézésen is részt vehetnek.

ZöldÖvezet

A korĂĄbbi Ă©vekhez hasonlĂłan, a VOLT FesztivĂĄl szervezĂ”i idĂ©n is rĂ©szt vesznek a „ZöldÖvezet" nĂ©vvel fĂ©mjelzett környezetvĂ©delmi programban, aminek cĂ©lja a fesztivĂĄl környezetterhelĂ©sĂ©nek csökkentĂ©se. Ennek keretĂ©ben egy teljes körĂ» szelektĂ­v hulladĂ©kgyĂ»jtĂ©si rendszert alkalmaznak, aminek köszönhetĂ”en a rendezvĂ©ny hulladĂ©kĂĄnak vĂĄrhatĂłan 50%-a ĂșjrahasznosĂ­tĂĄsra kerĂŒl. A fesztivĂĄl terĂŒletĂ©n - a tavalyinĂĄl tizeneggyel több - összesen 25 darab hulladĂ©kgyĂ»jtĂ” sziget kerĂŒl kialakĂ­tĂĄsra, ahol kĂŒlön gyĂ»jtendĂ” a mĂ»anyag, a papĂ­r Ă©s a fĂ©m hulladĂ©k. Egyben helyet kap egy Zöld InformĂĄciĂłs Pont is, ahol a lĂĄtogatĂłk tĂĄjĂ©kozĂłdhatnak az ĂșjrahasznosĂ­tĂĄs folyamatĂĄrĂłl.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player