SzĂvbarát fokhagyma
InforMed
2007 October 19, Friday
A fokhagyma egĂ©szsĂ©gre gyakorolt elõnyös hatásait már Ă©vszázadok Ăłta ismerik, most azonban ennek pontos okára is rávilágĂtottak amerikai kutatĂłk.
|
LaboratĂłriumi vizsgálatok során kimutatták, hogy a megemĂ©sztett fokhagyma egyes vegyĂĽleteit hogyan alakĂtják át a vörösvĂ©rsejtek hidrogĂ©nszulfiddá. Ez a sejtek közti ĂĽzenetközvetĂtõ anyag tágĂtja az ereket, Ă©s fokozza a vĂ©rkeringĂ©st. További vizsgálatok során az is kiderĂĽlt, hogy a kĂ©miai reakciĂł a vörösvĂ©rsejtek membránjánál ment vĂ©gbe, de kis mennyisĂ©gĂ» hidrogĂ©nszulfid magukban a sejtekben is kĂ©pzõdött. A fokhagyma fogyasztása tehát fokozhatja ennek a lĂ©tfontosságĂş vegyi anyagnak a termelõdĂ©sĂ©t, Ă©s szerepet játszhat a szĂvbetegsĂ©g kockázatának csökkentĂ©sĂ©ben. SzĂvbarát fokhagyma >>
|
|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!