Ăšton
A haragos zöld honában
ImageA Dolomitok között a nyár közepén is minden haragos zöld. Az esõ szinte mindennapos, a közel kétezres csúcsok között hamar összegyûlnek a felhõk. Négy napig viszont kánikula uralkodott Forni Avoltriban.
Filmes csereprogram Lengyelországban
Madeirai beszámoló II.
Madeirai beszámoló I.
Juharlevelek Kanadából
Eger – jelenben Ă©s mĂşltban
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Égetõ Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
Vidám képek
A hõskor hõsei 2
Ăšton Ăšton
Levelek, azúttal Pekingbõl
MunkatársunktĂłl   2007 February 19, Monday  
Image
Oskó Péter ezúttal Kínába utazott és most itt szerzett élményeit osztja meg a tõle megszokott, napló formában!
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Néhány szó a kínai kosztról: minden nap ettünk valahol kínai étteremben, amit mi csak így összefoglaló néven illetünk, de õk természetesen megkülönböztetnek, hogy az ország melyik vidékére való ízekkel szolgálnak. Második nap pl. mongol étteremben voltunk, ahol jurtában szolgálták fel az ételt (a jurta falán Dzsingisz kán képével).
Egyébként a legegyszerûbb éttermekben menüt is lehet rendelni. A legtöbb kínai étteremben azonban kerek asztalt ülünk körül, középen forgótányér, erre helyezik sorban az ételeket, s folyamatosan cserélik, ahogy fogy. Mindenbõl kicsit érdemes enni, annyiféle ételt szolgálnak fel. Számunkra szokatlanok az ízek de érdekesek, és én speciel szeretem az erõs fûszerezést. A lekváros-narancsos csirke dolgok bambuszrüggyel például nálam nagyon bejönnek.
Hozzá szolgálnak fel pl. rizspálinkát, kínai sört vagy kínai vörösbort ízlés szerint. Az evõeszköz természetesen pálcika, de európai, és finommotorikával nem rendelkezõ egyének nyugodtan kérjenek kést-villát.

Utolsó este egy pekingikacsa vacsorára voltunk hivatalosak egy elegáns étterembe. A kacsa minden részét feldolgozzák, s különbözõképp készítik el. A forgótányéron minden megtalálható lesz. Elõttünk készítették el a sült kacsa szeletelését, melyet szójaszószba mártva palacsintatésztába kell tekerni. Igencsak ízletes. A kacsa minden más része másképpen van elkészítve + számunkra ismeretlen zöldségekkel tálalva. Részetek legyen benne!
AjándĂ©kba kaptunk egy elegáns „Ă©tkĂ©szletet": öt pár dĂ­szes pálcika, amelyeket egy-egy faragott kacsára kell lerakni (mindez dĂ­szdobozban).



Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gyûjtemény



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player