Úton
Filmes csereprogram Lengyelországban
ImageA Webrádió ezúttal Lengyeországba vetődött el, s egy filmes csereprogram ürügyén bulizott végig tizenegy tanulságos napot.
Madeirai beszámoló II.
Madeirai beszámoló I.
Juharlevelek Kanadából
Eger – jelenben és múltban
Márai Kassája
Könyv
Történelmi évfordulók
Párizs bukása 3.
Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
Szegedi írók
Play: Izgalmas krimi Szincsok György tollából
Szabadegyetem - Szeged
Tóth Ágota egyetemi docens előadása
Színielőadások
Mandragóra
Filmleírások
Ilyen az élet
Hírlevél
Hírlevél
Arcképcsarnok
Kovács Béla -generációk francia tanára
Kipróbáltuk
Szegedi autósiskolák a neten
Programajánló
Október 2019
H K S C P S V
301 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Hetesi Erzsébet: Nem könnyű ma dékánnak lenni
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Relax
Futballmeccsen
Eltemette elefántja
Úton Úton
A haragos zöld honában
Munkatársunktól   2008 August 09, Saturday  
Image
A Dolomitok között a nyár közepén is minden haragos zöld. Az eső szinte mindennapos, a közel kétezres csúcsok között hamar összegyűlnek a felhők. Négy napig viszont kánikula uralkodott Forni Avoltriban.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Hol van ez a Forni Avoltri? -kérdezheti jogosan a szegedi olvasó. És egyáltalán mit keres ez a kis falu a Webrádió honlapján? -nem kevésbé jogos a kérdés.
Nos a válasz egyszerű. A honlap sportosa ebben a kis faluban, pontosabban a falu széli szállodában töltött egy pár napot. Az internet korában illik megadni a webhelyet is, tehát www.miravallehotel.com

Az első kérdést megválaszolni pedig legalább ilyen könnyű, hisz Szeged illetve Csongrád megye, Magyarország legtöbbet síelő populációjának lakhelye. Így, ha azt írom, hogy Forni Avoltri két kilométerre található Címa Sappada felvonójától és öt kilométerre magától Sappadától, a dolomitok első sí központjától, akkor többen be tudják azonosítani a térképen.

Nos ebben a mese szép kis szállodában volt lehetőségem négy éjszakát eltölteni, s a pihenés mellett meglátogattam a Sappada melletti, messze földről híres vízesést. Ez utóbbinak volt sportértéke. Háromszáz lépcső vezetett le a vízesés partjára. Ez még nem is lett volna baj. De ezt a háromszáz lépcsőt fölfelé is meg kellett tennem. De a szép képek, remélem nem csak engem kárpótoltak a közel két literes folyadékveszteségért.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player