ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
MadagaszkĂĄr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Minden idÔk legbiztonsågosabb autója a Tesla "S"
Jegyzet Jegyzet
Színlelt intézkedések
Csenke LĂĄszlĂł   2006 September 01, Friday  

A nĂ©pi bölcsessĂ©g beigazolĂłdott: hĂ©tszer mĂ©rj, egyszer vĂĄgj. A szĂ­nlelt szerzĂ”dĂ©sek csĂșnya dolgok. Azonban itt a költĂ”vel lehet egyetĂ©rteni, aki javasolta, gondolkozz az okain is tĂĄn.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A reform elsĂ” lĂ©pĂ©sekĂ©nt az Ășgynevezett szĂ­nlelt szerzĂ”dĂ©seket szĂŒntettĂ©k meg a jogalkotĂłk. Ezzel abszolĂște sikeresen lĂ”ttek öngĂłlt, nyĂșltak darĂĄzsfĂ©szekbe. Mint cseppben a tenger, tĂŒkrözĂ”dik itt a „reformkodĂĄs" lĂ©nyege. IntĂ©zkedni ugyanis akkor lehet, amikor van esĂ©ly az elvĂĄgott szĂĄlak elvarrĂĄsĂĄra is. 

A nĂ©pi bölcsessĂ©g beigazolĂłdott: hĂ©tszer mĂ©rj, egyszer vĂĄgj. A szĂ­nlelt szerzĂ”dĂ©sek csĂșnya dolgok. Azonban itt a költĂ”vel lehet egyetĂ©rteni, aki javasolta, gondolkozz az okain is tĂĄn. Nem hinnĂ©m, hogy a baleseti sebĂ©szetet egy kalap alĂĄ lehetne tenni a nĂ”gyĂłgyĂĄszattal. UtĂłbbi szakmĂĄban önkĂ©nt Ă©s dalolva ĂŒgyelnek a kollĂ©gĂĄk. A balesetet szenvedĂ”k között azonban nagyon sok az idĂ”s, rossz körĂŒlmĂ©nyek között Ă©lĂ”, alkoholista ember. A baleseteknek ugyanis nem csupĂĄn pillanatnyi, sokkal inkĂĄbb tĂĄrsadalmi okai vannak. E megjegyzĂ©ssel arra bĂĄtorkodnĂĄnk cĂ©lozni, hogy a legnagyszerĂ»bb jogi szabĂĄlyozĂĄssal sem lehet cĂ©lba Ă©rni, ha az elĂ”zetes helyzetelemzĂ©s kĂ­vĂĄnni valĂłkat hagyott maga utĂĄn.

MindebbĂ”l az is következik, hogy amit fĂ”ztek a szakĂĄcsok, egyĂ©k is meg. Erre kĂ©nyszerĂŒlnek. Egy Ă©p eszĂ» orszĂĄgban mĂ»ködniĂŒk kell a baleseti ĂŒgyeleteknek. Éppen ezĂ©rt kĂ©rdezzĂŒk, nem lett volna jobb elĂ”bb gondolkodni, Ă©s csak azt követĂ”en intĂ©zkedni? ElĂ”bb bevezetni a szĂŒksĂ©ges helyeken a kompenzĂĄciĂłkat? BizonyĂĄra ez lett volna a logikus lĂ©pĂ©s. JogalkotĂłink - minden jel szerint - elszĂĄlltak sajĂĄt nagysĂĄguktĂłl. Az Ă©let azonban feladta nekik a leckĂ©t. JĂł lenne, ha okulni tudnĂĄnak a pĂ©ldĂĄbĂłl.

JĂł lenne, ha a kĂłrhĂĄzbezĂĄrĂĄsi vehemenciĂĄjukra is rĂĄpillantanĂĄnak ebbĂ”l a szemszögbĂ”l. FĂ©lreĂ©rtĂ©s ne essĂ©k, a kĂłrhĂĄzi rendszer tĂșlmĂ©retezett. De, egy rendszert akkor lehet bĂĄrd alĂĄ engedni, ha az Ășj rendszer garantĂĄlja a hatĂ©konyabb mĂ»ködĂ©st. Vagyis elĂ”bb ki kell alakĂ­tani azt az Ășj rendszert, Ă©s utĂĄna szĂ©tverni a rĂ©git.

A koncepciĂłkĂ©pes gondolkodĂĄsmĂłdbĂłl volt a legnagyobb a hiĂĄny az elmĂșlt mĂĄsfĂ©l Ă©vtizedben. A „szakĂ©rtĂ”k" fel tudtĂĄk rajzolni a szĂ©p jövĂ” kĂ©pĂ©t, csak egyet nem tudtak, az oda vezetĂ” utat is megmutatni. SejthetjĂŒk, nehĂ©z idĂ”k következnek rĂĄjuk, Ă©s kedves mindnyĂĄjunkra. Ezek az idĂ”k azonban minaddig fognak tartani, amĂ­g az intĂ©zkedĂ©sek is szĂ­nlelt intĂ©zkedĂ©sek lesznek. 


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player