ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Chevrolet Matiz V8: Csöpp autó nagy "szívvel"
Sportemberek Sportemberek
Tenke Endre
MunkatĂĄrsunktĂłl   2005 August 29, Monday  
Image
A Tisza VolĂĄn egykori jobbszĂ©lsĂ”je 57-szer ölthette fel a cĂ­meres mezt. Szabadics Zolival egyĂŒtt jĂĄtszott a Fradiban is. KorĂĄn jött el a HonvĂ©dtĂłl. KovĂĄcs PĂ©terĂ©k a következĂ” Ă©vben BEK-et nyertek.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

 - Azonnal kĂ©zilabdĂĄzni kezdtem, ami persze nem volt meglepĂ”, hisz kĂ©t bĂĄtyĂĄm is kĂ©zilabdĂĄzott. SimontornyĂĄn kezdtem, de mĂĄr közĂ©piskolĂĄs koromban Pesten voltam. Jelentkeztem a Fradiba, hetvenötben. NĂ©gy szĂ©p Ă©vet töltöttem ott, vĂ©gigjĂĄrva a serdĂŒlĂ”t, ifit, mĂ­g vĂ©gĂŒl bekerĂŒltem az elsĂ” csapat keretĂ©be. Fodor "Foci", KovĂĄcs "Nyikita" voltak akkor a balkezesek, Ă­gy nem hullott az ölembe a poszt. Akkor mĂ©g nagy volt a Fradi. Hoffmann Pali És Lettner "LecsĂł", voltak a kapusaink, Csizmadia "CsĂ­z", TakĂĄcs "Pulyka" volt az ĂĄtlövĂ” Ă©s SzilĂĄgyi "Szacsa" jĂĄtszott beĂĄllĂłst, Szabadics Zoli balszĂ©len brillĂ­rozott.

 - Mikor kerĂŒlt ĂĄt a HonvĂ©dba?
 -Tizenkilenc Ă©vesen bevonultattak a Szondiba, amelyik csapat fel akart jutni az NB I-be, s Ă©n FejĂ©r megyei lĂ©vĂ©n, behĂ­vhatĂł voltam. FĂ©lĂ©v utĂĄn vezĂ©nyeltek ĂĄt a TĂŒzĂ©r utcĂĄba. A HonvĂ©dbĂłl bekerĂŒltem a vĂĄlogatottba is. Magyar bajnok lettem, csupĂĄn hĂĄrom pontot veszĂ­tettĂŒnk, mindhĂĄrmat a Fradi ellen! JĂł csapatba kerĂŒltem, KovĂĄcs PĂ©ter, Õry, Cseri, Kenyeres "Joe", JegenyĂ©s AlpĂĄr voltak a meghatĂĄrozĂłak. LeszerelĂ©s utĂĄn eligazoltam Szegedre, a VolĂĄnhoz. ImĂĄdom Szegedet, de Ă­gy utĂłlag belegondolva rossz döntĂ©st hoztam. ElĂ”ször, mert a HonvĂ©d a következĂ” kiĂ­rĂĄsban BEK-et nyert, SzĂ”ke Pista volt az egyetlen jobbszĂ©lsĂ”jĂŒk. MĂĄsrĂ©szt, mert ahogy eligazoltam Szegedre, Faludi kapitĂĄny nem favorizĂĄlt a vĂĄlogatottba. HarmadrĂ©szt a HonvĂ©dbĂłl könnyebb volt Nyugatra igazolni. 

 - Mégis mi szólt Szeged mellett?
 - OlĂĄh Zoli csĂĄbĂ­tott, s 81-ben ĂĄtigazoltam. Itt is nagyon jĂł csapatba kerĂŒltem, szinte mindenki vĂĄlogatott volt. Igaz, Faludi mĂĄr nem favorizĂĄlt bennĂŒnket. NyertĂŒnk kĂ©t MNK-t, voltunk mĂĄsodikak, Lesti Pisti edzĂ”sĂ©ge alatt. Az volt a legjobb csapatom. Lele, TĂłth GĂ©za, Balogh "Kakukk", OlĂĄh BĂ©la, OlĂĄh Zoli, Árvai BĂ©la, Szabadics Zoli jĂĄtszottak velem. KĂ©tszer is bejutottunk a KEK legjobb nĂ©gy csapata közĂ©. Egyszer mĂĄsodik lettem a gĂłllövĂ” listĂĄn, Marosi "ZĂŒmi" mögött 178 gĂłllal. LegĂ©rdekesebb meccsem pedig, egy HonvĂ©d elleni siker, amivel megszereztĂŒk a bronzĂ©rmet, s Ă©n tizenegy nappal a SĂĄndor professzor Ășr ĂĄltal elvĂ©gzett mĂ»tĂ©t utĂĄn jĂłl jĂĄtszottam, s nĂ©gy gĂłllal segĂ­tettem a csapatomat. Egy Ă©v bĂ©csi kitĂ©rĂ” utĂĄn, ahol a Wat Margarettennel harmadikok lettĂŒnk, kilencvenkettĂ”ig jĂĄtszottam a VolĂĄnban.       

 - Csalåd, egészség, munka?
 - KĂ©t nagyfiam van. A nagyobbik dobĂłatlĂ©ta, a kicsi nem sportol intenzĂ­ven. Én mĂĄr hat Ă©ve benzinkutaskĂ©nt Ă©lek, nem panaszkodom, de nem dĂșskĂĄlok a javakban. DorozsmĂĄn van egy hĂĄzam a Sziki mellett, ott Ă©lek a kutyĂĄmmal, egyedĂŒl, lĂ©vĂ©n elvĂĄltam. Az egĂ©szsĂ©gemrĂ”l annyit, hogy a baltĂ©rdemet kĂ©tszer a jobbat egyszer mĂ»töttĂ©k. A vĂĄllam szĂ©tszakadt, hatszor tört el az orrom. Tizennyolc Ă©ve, minden reggel fĂĄjdalommal Ă©bredek. Olvasom e sorozatot, de Ă©n nem tudok olyan derĂ»sen nyilatkozni, mint a többiek.

Barok IstvĂĄn


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player