ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
VĂĄltozĂł vilĂĄg
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Nyolc Corvette-ritkasåg zuhant bele egy víznyelÔbe Kentuckyban
KĂŒlföld KĂŒlföld
Új vizsgĂĄlatot rendeltek el a Pussy Riot tagjainak fellebbezĂ©si kĂ©relmĂ©ben
MTI   2013 December 11, Wednesday  

(MTI) - Az orosz legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg elrendelte, hogy a moszkvai vĂĄrosi bĂ­rĂłsĂĄg elnöksĂ©ge vizsgĂĄlja felĂŒl a Pussy Riot elĂ­tĂ©lt tagjainak fellebbezĂ©si kĂ©relmĂ©ben korĂĄbban hozott elutasĂ­tĂł hatĂĄrozatĂĄt - tĂĄjĂ©koztatta szerdĂĄn az MTI-t a legfelsĂ” bĂ­rĂłi ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az orosz legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg elrendelte, hogy a moszkvai vĂĄrosi bĂ­rĂłsĂĄg elnöksĂ©ge vizsgĂĄlja felĂŒl a Pussy Riot elĂ­tĂ©lt tagjainak fellebbezĂ©si kĂ©relmĂ©ben korĂĄbban hozott elutasĂ­tĂł hatĂĄrozatĂĄt - tĂĄjĂ©koztatta szerdĂĄn az MTI-t a legfelsĂ” bĂ­rĂłi testĂŒlet sajtĂłszolgĂĄlata.

    A döntĂ©s Ășgynevezett közbĂŒlsĂ” hatĂĄrozat, ezĂ©rt nem szerepel a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg (Verhovnij Szud) honlapjĂĄn - magyarĂĄzta az MTI-nek Valerija Zaharova jogi szakĂ©rtĂ”.
    Azt mondta, hogy mĂ©g nincs a kezĂŒkben a dokumentum. EzĂ©rt nem tudja megmondani, milyen indoklĂĄssal utalta vissza a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg a moszkvai fellebbviteli testĂŒlet elnöksĂ©gĂ©nek a Pussy Riot tagjai ĂŒgyĂ©ben benyĂșjtott fellebbezĂ©st. Ebben az Ă©rintettek az ellenĂŒk tavaly augusztusban hozott Ă­tĂ©let megsemmisĂ­tĂ©sĂ©t kĂ©rtĂ©k.
    Az orosz punkegyĂŒttes tagjainak kĂ©relmĂ©t Vlagyimir Lukin, az orosz parlament mellett mĂ»ködĂ” emberi jogi biztos is tĂĄmogatta.
    Marija AljohinĂĄt, Nagyezsda TolokonnyikovĂĄt Ă©s Jekatyerina Szamucevicset tavaly augusztusban egyenkĂ©nt kĂ©t Ă©v javĂ­tĂł-nevelĂ” tĂĄborra Ă­tĂ©ltĂ©k "vallĂĄsi gyĂ»lölet ĂĄltal motivĂĄlt garĂĄzdasĂĄg" cĂ­mĂ©n. Szamucevics Ă­tĂ©letĂ©t kĂ©sĂ”bb felfĂŒggesztettre vĂĄltoztattĂĄk.
    A moszkvai vĂĄrosi bĂ­rĂłsĂĄg sajtĂłszolgĂĄlatĂĄnĂĄl az MTI-vel azt közöltĂ©k, hogy a testĂŒletnĂ©l, amely korĂĄbban visszautasĂ­totta a punkegyĂŒttes tagjainak fellebbezĂ©sĂ©t, mĂ©g nem kaptĂĄk meg a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄgi hatĂĄrozatot.
     Irina Hrunova, az orosz punkegyĂŒttes börtönben lĂ©vĂ” tagjainak ĂŒgyvĂ©dje adta hĂ­rĂŒl elsĂ”kĂ©nt a sajtĂłnak a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg keddi döntĂ©sĂ©t. HozzĂĄtette: ez nem jelenti azt, hogy a testĂŒlet megsemmisĂ­tette volna a Pussy Riot tagjai elleni Ă­tĂ©letet. ElĂ”bb a moszkvai vĂĄrosi bĂ­rĂłsĂĄgnak kell döntĂ©st hoznia. Hrunova ugyanakkor nagyon kedvezĂ” jelnek vĂ©lte a lĂ©pĂ©st. A szakember, aki az Agora nevĂ» orosz jogvĂ©dĂ” szervezet jogi tanĂĄcsadĂłja is, ugyanakkor hozzĂĄtette, hogy a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg a fiatal nĂ”k elleni Ă­tĂ©let bizonyos rĂ©szeit megalapozottnak tartotta.
    Az orosz punkegyĂŒttes hĂĄrom tagjĂĄt a moszkvai MegvĂĄltĂł Krisztus szĂ©kesegyhĂĄzban tavaly februĂĄrban tartott, Putyin-ellenes koncertjĂŒk miatt Ă­tĂ©ltĂ©k el.
    HétfÔn az orosz sajtóban elterjedt, hogy az orosz ållamfÔ åltal a parlamentnek beterjesztett amnesztia-rendelet a Pussy Riot elítélt tagjaira is vonatkozhat majd. Aljohina és Tolokonnyikova ugyanakkor jövÔre egyébként is szabadulna börtönébÔl.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player