ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
SEMA: 600+ lóerÔs Elantra GT a Bisimototól
BĂ»nĂŒgy BĂ»nĂŒgy
KedvezĂ” hitelt Ă­gĂ©rĂ” csalĂłk ellen emelt vĂĄdat az ĂŒgyĂ©szsĂ©g
MTI   2013 December 05, Thursday  

(MTI) - BĂ»nszövetsĂ©gben Ă©s ĂŒzletszerĂ»en elkövetett csalĂĄs bĂ»ntette miatt kilenc ember ellen emelt vĂĄdat az ĂŒgyĂ©szsĂ©g, a vĂĄdlottak kedvezĂ” feltĂ©telekkel hitelt Ă­gĂ©rve több mint kĂ©tezer embertĂ”l csaltak ki kĂŒlönbözĂ” pĂ©nzösszegeket.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - BĂ»nszövetsĂ©gben Ă©s ĂŒzletszerĂ»en elkövetett csalĂĄs bĂ»ntette miatt kilenc ember ellen emelt vĂĄdat az ĂŒgyĂ©szsĂ©g, a vĂĄdlottak kedvezĂ” feltĂ©telekkel hitelt Ă­gĂ©rve több mint kĂ©tezer embertĂ”l csaltak ki kĂŒlönbözĂ” pĂ©nzösszegeket.

    Ibolya Tibor fĂ”vĂĄrosi fĂ”ĂŒgyĂ©sz az MTI-hez csĂŒtörtökön eljuttatott közlemĂ©nyĂ©ben azt Ă­rta: a vĂĄdirat lĂ©nyege szerint, 2009 vĂ©ge Ă©s 2013 eleje között a vĂĄdlottak ĂșjsĂĄgokban adtak fel hirdetĂ©seket, amelyekben Ășgynevezett fogyasztĂłi csoportok szervezĂ©se cĂ­mĂ©n, valĂłjĂĄban hitelt Ă­gĂ©rve, azt a lĂĄtszatot keltettĂ©k, hogy az arra rĂĄszorulĂłk igen kedvezĂ” feltĂ©telekkel, jutĂĄnyosan Ă©s gyorsan juthatnak pĂ©nzhez.
    A hirdetĂ©sek alapjĂĄn, a vĂĄdlottak ĂĄltal lĂ©trehozott cĂ©geknĂ©l megjelent sĂ©rtetteket ezutĂĄn azzal tĂ©vesztettĂ©k meg, hogy akĂĄr egy egyszeri regisztrĂĄciĂłs dĂ­j, valamint törlesztĂ” rĂ©szlet befizetĂ©sĂ©vel mĂĄr egy-kĂ©t hĂłnap elteltĂ©vel biztosan pĂ©nzhez juthatnak. A megtĂ©vesztĂ” tĂĄjĂ©koztatĂĄs alapjĂĄn a sĂ©rtettek jellemzĂ”en ötvenezer forint körĂŒli, egyes esetekben egymilliĂł forintot is meghaladĂł összegeket fizettek be.
    Az ĂŒgyĂ©szsĂ©g szerint a vĂĄdlottak valĂłdi cĂ©lja "a mĂĄr jellemzĂ”en eleve nehĂ©z anyagi helyzetben lĂ©vĂ”, arra rĂĄszorulĂł, esetleg eladĂłsodott sĂ©rtettek ĂĄltal befizetett pĂ©nzösszegek jogtalan megszerzĂ©se volt, Ă­gy sem a fogyasztĂłi csoportok lĂ©trehozĂĄsa, illetve az annak lĂ©nyegĂ©t jelentĂ” ĂĄruvĂĄsĂĄrlĂĄs, sem pedig a befizetett pĂ©nzek visszafizetĂ©se nem ĂĄllt szĂĄndĂ©kukban".
    A vĂĄdlottak 2473 sĂ©rtettnek összesen több mint 300 milliĂł forint kĂĄrt okoztak. A budapesti V. Ă©s XIII. kerĂŒleti ĂŒgyĂ©szsĂ©g nagyobb kĂĄrt okozĂł, ĂŒzletszerĂ»en Ă©s bĂ»nszövetsĂ©gben elkövetett csalĂĄs bĂ»ntette Ă©s mĂĄs bĂ»ncselekmĂ©nyek miatt kilenc emberrel szemben nyĂșjtott be vĂĄdiratot a Pesti Központi KerĂŒleti BĂ­rĂłsĂĄghoz.
    A vĂĄd tĂĄrgyĂĄvĂĄ tett cselekmĂ©ny jogi minĂ”sĂ­tĂ©se "nagyobb kĂĄrt okozĂł bĂ»nszövetsĂ©gben Ă©s ĂŒzletszerĂ»en elkövetett csalĂĄs bĂ»ntette", amelynek bĂŒntetĂ©si tĂ©tele egy Ă©vtĂ”l öt Ă©vig terjedĂ” szabadsĂĄgvesztĂ©s - olvashatĂł a közlemĂ©nyben.
    Selmeczi Gabriella, a Fidesz szĂłvivĂ”je november 9-Ă©n tartott sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn arrĂłl beszĂ©lt, hogy a fogyasztĂłvĂ©delmi törvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄval vĂ©glegesen betiltottĂĄk azon vĂĄllalkozĂĄsok lĂ©trehozĂĄsĂĄt, amelyek pĂ©nzĂŒgyi segĂ­tsĂ©gnyĂșjtĂĄs lĂĄtszatĂĄval csaptĂĄk be a kiszolgĂĄltatott helyzetben lĂ©vĂ” embereket. HozzĂĄtette, hogy az Ășj törvĂ©ny az eddigieknĂ©l sokkal kemĂ©nyebb szankciĂłkat tartalmaz azokra az esetekre, ha olyan embereket tĂ©vesztenek meg, akik hiszĂ©kenysĂ©gĂŒk, szellemi vagy fizikai fogyatĂ©kossĂĄguk miatt kĂŒlönösen kiszolgĂĄltatottak. FigyelmeztetĂ©s helyett azonnali bĂŒntetĂ©s, bĂ­rsĂĄg vĂĄr a fogyasztĂłi csoportok szervezĂ”ire - közölte Selmeczi Gabriella.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player