ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
VĂĄltozĂł vilĂĄg
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Új modellt állít csatarendbe a Caterham
GazdasĂĄg GazdasĂĄg
Koreai-magyar ĂŒzleti kapcsolatokrĂłl tĂĄrgyalt Szöulban SzijjĂĄrtĂł PĂ©ter
MTI   2013 October 11, Friday  

(MTI) - DĂ©l-koreai cĂ©gek Ășjabb magyarorszĂĄgi befektetĂ©seirĂ”l, illetve a kĂ©t orszĂĄg közötti ĂŒzleti kapcsolatok bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l egyeztetett SzijjĂĄrtĂł PĂ©ter pĂ©nteken Szöulban.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - DĂ©l-koreai cĂ©gek Ășjabb magyarorszĂĄgi befektetĂ©seirĂ”l, illetve a kĂ©t orszĂĄg közötti ĂŒzleti kapcsolatok bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l egyeztetett SzijjĂĄrtĂł PĂ©ter pĂ©nteken Szöulban.

    A MiniszterelnöksĂ©g kĂŒlĂŒgyi Ă©s kĂŒlgazdasĂĄgi ĂĄllamtitkĂĄra a dĂ©l-koreai fĂ”vĂĄrosban folytatott tĂĄrgyalĂĄsai utĂĄn telefonon az MTI-nek elmondta: vĂĄrhatĂłan hamarosan Ășjabb dĂ©l-koreai egĂ©szsĂ©gipari Ă©s autĂłipari beruhĂĄzĂĄsok Ă©rkeznek majd MagyarorszĂĄgra. A cĂ©gek nevĂ©t a beruhĂĄzĂĄsok bejelentĂ©sekor hozzĂĄk majd nyilvĂĄnossĂĄgra.
    SzijjĂĄrtĂł PĂ©ter Han Jin-hyun kereskedelmi, energiaĂŒgyi Ă©s ipari miniszterhelyettessel, Cho Tae-yul kĂŒlĂŒgyminiszter-helyettessel, valamint hat dĂ©l-koreai nagyvĂĄllalat vezetĂ”jĂ©vel tĂĄrgyalt a kereskedelmi kapcsolatok bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l, illetve a MagyarorszĂĄgra Ă©rkezĂ” dĂ©l-koreai befektetĂ©sekrĂ”l.
    Az ållamtitkår kiemelte: Dél-Korea azért nagyon fontos partner Magyarorszåg szåmåra, mert a keleti nyitås stratégia egyik alappillére a tåvol-keleti térséggel való kapcsolat kiépítése és folyamatos erÔsítése.
    DĂ©l-Korea MagyarorszĂĄg harmadik legfontosabb tĂĄvol-keleti partnere. A vĂĄlsĂĄg elĂ”tti idĂ”szakhoz kĂ©pest körĂŒlbelĂŒl 30 szĂĄzalĂ©kkal visszaesett a kereskedelmi forgalom, de idĂ©n az elsĂ” fĂ©lĂ©vben mĂĄr jelentkeztek a pozitĂ­v jelek, az elsĂ” hat hĂłnapban a DĂ©l-KoreĂĄba irĂĄnyulĂł magyar export 14 szĂĄzalĂ©kkal nĂ”tt - emlĂ©keztetett az ĂĄllamtitkĂĄr.  
    Kiemelte azt is: a Nemzeti KĂŒlgazdasĂĄgi Hivatal (HITA) ĂĄltal kezelt, jelenleg futĂł magyarorszĂĄgi befektetĂ©si projektek közĂŒl dĂ©l-koreai a harmadik legjelentĂ”sebb, a MagyarorszĂĄgra befektetett dĂ©l-koreai tĂ”keĂĄllomĂĄny az Ă©v közepĂ©re megközelĂ­tette a kĂ©tmilliĂĄrd dollĂĄrt. Negyven jelentĂ”s koreai vĂĄllalat mĂ»ködik MagyarorszĂĄgon, összesen 22 ezer embert foglalkoztatnak.
    MagyarorszĂĄg cĂ©lja tovĂĄbbra is az, hogy az orszĂĄgba egyre több dĂ©l-koreai befektetĂ©s Ă©rkezzen - hangsĂșlyozta SzijjĂĄrtĂł PĂ©ter.
    A koreai tĂ”ke MagyarorszĂĄgra vonzĂĄsa mellett a mĂĄsik fontos feladat a magyar Ă©s a dĂ©l-koreai kis- Ă©s közepes vĂĄllalkozĂĄsok közötti egyĂŒttmĂ»ködĂ©s elĂ”segĂ­tĂ©se. Az ĂĄllamtitkĂĄr Ă©s a dĂ©l-koreai ipari miniszterhelyettes megĂĄllapodĂĄsa alapjĂĄn közös program is indul, amelynek cĂ©lja, hogy a közepes mĂ©retĂ» koreai vĂĄllalatok is letelepedjenek MagyarorszĂĄgon, mint a nagy koreai befektetĂ”k beszĂĄllĂ­tĂłi.
    A magyar cĂ©gek közĂŒl 12 Ă©lelmiszeripari ĂŒzem kĂ©rt exportengedĂ©lyt DĂ©l-KoreĂĄban. MegĂĄllapodĂĄs szĂŒletett arrĂłl is, hogy a magyar Ă©lelmiszeripari export növelĂ©se Ă©rdekĂ©ben DĂ©l-Korea felgyorsĂ­tja az exportengedĂ©lyek kiadĂĄsĂĄt.
    MegĂĄllapodtak a kĂ©t orszĂĄg közötti nukleĂĄris kutatĂĄsi-kĂ©pzĂ©si-oktatĂĄsi egyĂŒttmĂ»ködĂ©s szorosabbra fĂ»zĂ©sĂ©rĂ”l is - közölte SzijjĂĄrtĂł PĂ©ter.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player