ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
VĂĄltozĂł vilĂĄg
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Példåtlan, 27,5 millió dollåros åron cserélt gazdåt egy Ferrari Kaliforniåban
FranciaorszĂĄg FranciaorszĂĄg
ZavargĂĄsok egy pĂĄrizsi elĂ”vĂĄrosban: egy sĂșlyos sĂ©rĂŒlt, letartĂłztatĂĄsok
MTI   2013 July 20, Saturday  

ÖsszecsapĂĄsok törtek ki szombatra virradĂł Ă©jjel Trappes-ban, az egyik pĂĄrizsi elĂ”vĂĄrosban a rendĂ”rök Ă©s több szĂĄz helyi lakos között egy, a muzulmĂĄn nĂ”i viselettel kapcsolatos tĂŒntetĂ©st követĂ”en.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - ÖsszecsapĂĄsok törtek ki szombatra virradĂł Ă©jjel Trappes-ban, az egyik pĂĄrizsi elĂ”vĂĄrosban a rendĂ”rök Ă©s több szĂĄz helyi lakos között egy, a muzulmĂĄn nĂ”i viselettel kapcsolatos tĂŒntetĂ©st követĂ”en. Egy 14 Ă©ves fiĂș a szemĂ©n sĂșlyosan megsĂ©rĂŒlt, feltehetĂ”en egy a rendĂ”rök ĂĄltal hasznĂĄlt gumilövedĂ©ktĂ”l, Ă©s kĂłrhĂĄzi ĂĄpolĂĄsra szorul. Hat embert letartĂłztattak.

    A szemtanĂșk Ă©s a közössĂ©gi oldalakra feltöltött kĂ©pek szerint az este fĂ©l 9 Ăłrakor kezdĂ”dött megmozdulĂĄs erĂ”szakos zavargĂĄsokba fajult. Mintegy 2-400 ember kavicsokkal Ă©s mĂĄs tĂĄrgyakkal kezdte dobĂĄlni a helyi rendĂ”rĂ”rs Ă©pĂŒletĂ©t Ă©s kerĂ­tĂ©sĂ©t. A rendĂ”rsĂ©g vĂĄlaszul tucatnyi rohamkocsit vezĂ©nyelt ki az Ă©pĂŒlet Ă©s az ott dolgozĂłk vĂ©delmĂ©re Ă©s teljesen lezĂĄrtĂĄk a környĂ©ket, a levegĂ”ben pedig helikopterek köröztek. Erard Corbin de Mangoux prefektus szerint a trappes-i rendĂ”rĂ”rs több mint egy ĂłrĂĄn ĂĄt "ostrom" alatt ĂĄllt: fiatalok köveket dobĂĄltak az Ă©pĂŒletre Ă©s az ott dolgozĂł rendĂ”rökre.  
    A feldĂŒhödött emberek Ă©s a rohamrendĂ”rök között ezt követĂ”en törtek ki az összecsapĂĄsok a vĂĄrosban. A rendĂ”ri szakszervezetek szerint kollegĂĄik közĂŒl többen megsĂ©rĂŒltek. Vincent Lecous, az illetĂ©kes versailles-i ĂŒgyĂ©sz megerĂ”sĂ­tette, hogy az egyik tĂŒntetĂ”, egy 14 Ă©ves fiĂș a szemĂ©n sĂșlyosan megsĂ©rĂŒlt egy lövedĂ©ktĂ”l. A rendĂ”rsĂ©get ellenĂ”rzĂ” szerv eljĂĄrĂĄst indĂ­tott az incidens körĂŒlmĂ©nyeinek kivizsgĂĄlĂĄsĂĄra, miutĂĄn szemtanĂșk azt ĂĄllĂ­tjĂĄk: a rendĂ”rök gumilövedĂ©kkel sĂ©rtettĂ©k meg a fiĂș szemĂ©t.
    A nyugalom reggel 3 Ăłra utĂĄn tĂ©rt vissza a vĂĄrosba, miutĂĄn a rendĂ”rök könnygĂĄzzal szĂ©toszlattĂĄk a tömeget. A zavargĂĄsokrĂłl mĂ©g reggel is fĂŒstölgĂ” szemetesek - amelyek az összecsapĂĄsok alatt barikĂĄdkĂ©nt szolgĂĄltak - Ă©s a szĂ©tvert buszmegĂĄllĂłk tanĂșskodtak. Reggel 7 Ăłrakor a tĂ»zoltĂłk oltottĂĄk el az utolsĂł parazsakat. Az utcĂĄkon hatalmas kövek hevertek mindenfele, a rendbontĂłk ezekkel dobĂĄltĂĄk a rendĂ”röket.    
    A tĂŒntetĂ©s azĂ©rt kezdĂ”dött, mert csĂŒtörtökön elÔållĂ­tottak egy fiatalembert, aki ellenĂĄllt, amikor  a rendĂ”rök igazoltatni akartĂĄk a felesĂ©gĂ©t, aki az egĂ©sz testĂ©t Ă©s arcĂĄt is eltakarĂł nĂ”i muzulmĂĄn öltözĂ©ket, burkĂĄt viselt. A fĂ©rfi az ĂŒgyĂ©sz szerint fojtogatni kezdte az igazoltatĂł rendĂ”rt. Az ĂŒgyĂ©szsĂ©g szombaton rendĂ”ri felĂŒgyelet alĂĄ helyzete, kĂ©t hĂłnap mĂșlva ĂĄllĂ­tjĂĄk bĂ­rĂłsĂĄg elĂ©, felesĂ©ge ellen szabĂĄlysĂ©rtĂ©s miatt indult eljĂĄrĂĄs.
    "Semmi nem igazolja ezt az erĂ”szakot, ez elfogadhatatlan" - fogalmazott szombaton Manuel Valls belĂŒgyminiszter. HozzĂĄtette: "A közrendet helyreĂĄllĂ­tjuk Trappes-ban. Több rendĂ”rt vezĂ©nylĂŒnk oda Ă©s egĂ©sz hĂ©ten ott lesznek". A belĂŒgyminiszter szerint "a rendĂ”rökre, intĂ©zmĂ©nyekre vagy a köztulajdonra tĂĄmadni nincs Ă©rtelme, az nem old meg semmit Ă©s elfogadhatatlan".
    FranciaorszĂĄgban kĂ©t Ă©vvel ezelĂ”tt lĂ©pett Ă©letbe az a törvĂ©ny, amely alapjĂĄn bĂŒntetik azokat a nĂ”ket, akik arcukat elfedĂ” fĂĄtylat, nikĂĄbot vagy burkĂĄt viselnek nyilvĂĄnos helyen, azaz az utcĂĄn, a tereken, a pĂĄlyaudvarokon, a repĂŒlĂ”tereken, az ĂŒzletekben vagy a hivatalokban. AzĂłta többször is sor kerĂŒlt aprĂłbb incidensekre muzulmĂĄn nĂ”k Ă©s az Ă”ket igazoltatĂł rendĂ”rök között.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player