ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Elia: ElsĂ” tuningcsomag az Ășj Renault Cliohoz
EU EU
TĂșlzott deficit - Az EurĂłpai BizottsĂĄg az eljĂĄrĂĄs megszĂŒntetĂ©sĂ©t javasolja
MTI   2013 May 29, Wednesday  

(MTI) - A MagyarorszĂĄg ellen 2004-ben indĂ­tott tĂșlzottdeficit-eljĂĄrĂĄs megszĂŒntetĂ©sĂ©t javasolja a pĂ©nzĂŒgyminiszterek tanĂĄcsĂĄnak az EurĂłpai BizottsĂĄg - derĂŒl ki a brĂŒsszeli testĂŒlet ĂĄltal a pĂ©nzĂŒgyminiszterek tanĂĄcsa szĂĄmĂĄra megfogalmazott ajĂĄnlĂĄsbĂłl..
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A MagyarorszĂĄg ellen 2004-ben indĂ­tott tĂșlzottdeficit-eljĂĄrĂĄs megszĂŒntetĂ©sĂ©t javasolja a pĂ©nzĂŒgyminiszterek tanĂĄcsĂĄnak az EurĂłpai BizottsĂĄg - derĂŒl ki a brĂŒsszeli testĂŒlet ĂĄltal a pĂ©nzĂŒgyminiszterek tanĂĄcsa szĂĄmĂĄra megfogalmazott ajĂĄnlĂĄsbĂłl, amelyet szerdĂĄn tett közzĂ© az EurĂłpai BizottsĂĄg.

    A bizottsĂĄg Ășgy Ă­tĂ©li meg, hogy MagyarorszĂĄgon a tĂșlzott hiĂĄny kiigazĂ­tĂĄsa megtörtĂ©nt, Ă©s Ășgy szĂĄmol, hogy 2013-ban a bruttĂł hazai termĂ©k 2,7 szĂĄzalĂ©ka, 2014-ben pedig 2,9 szĂĄzalĂ©ka lesz az ĂĄllamhĂĄztartĂĄs hiĂĄnya - ĂĄll a dokumentumban.
    A bizottsĂĄg ĂĄltal tett javaslat az eljĂĄrĂĄs 9 Ă©vĂ©nek minden jelentĂ”s ĂĄllomĂĄsĂĄt felsorolja. A dokumentum ismerteti, 2004-ben az EurĂłpai UniĂł 2008-ig adott haladĂ©kot, hogy MagyarorszĂĄg korrigĂĄlja a tĂșlzott deficitet, ezt a hatĂĄridĂ”t pedig többször is meghosszabbĂ­tottĂĄk. A dokumentum kitĂ©r arra is, hogy a tanĂĄcs ĂĄltal megfogalmazott elvĂĄrĂĄs az volt, hogy MagyarorszĂĄg 2012-re 2,5 szĂĄzalĂ©kra csökkentse a deficitet, a bizottsĂĄg ĂĄltal hitelesĂ­tett adatok szerint pedig ez vĂ©gĂŒl 1,9 szĂĄzalĂ©k lett.
    Emellett a bizottsĂĄg becslĂ©se szerint a ciklikus hatĂĄsoktĂłl megtisztĂ­tott, egyszeri Ă©s mĂĄs ĂĄtmeneti intĂ©zkedĂ©sek nĂ©lkĂŒli költsĂ©gvetĂ©si hiĂĄny 2013-ban a GDP hĂĄromnegyed szĂĄzalĂ©kĂĄn, 2014-ben pedig a GDP mĂĄsfĂ©l szĂĄzalĂ©kĂĄn ĂĄll majd, ami összhangban van MagyarorszĂĄgnak a GDP -1,7 szĂĄzalĂ©kĂĄban meghatĂĄrozott közĂ©ptĂĄvĂș cĂ©lkitĂ»zĂ©sĂ©vel - ĂĄllapĂ­tja meg a dokumentum.
    A javaslat felidĂ©zi, hogy a legutĂłbbi magyar konvergenciaprogram idĂ©n Ă©s jövĂ”re is 2,7 szĂĄzalĂ©kos GDP-arĂĄnyos hiĂĄnnyal szĂĄmol, a bizottsĂĄg tavaszi elĂ”rejelzĂ©se viszont 3, illetve 3,3 szĂĄzalĂ©kos deficitet jelzett elĂ”re 2013-ra Ă©s 2014-re. A mĂĄjus elejĂ©n közzĂ©tett gazdasĂĄgi prognĂłzis közzĂ©tĂ©telĂ©t követĂ”en bejelentett magyarorszĂĄgi intĂ©zkedĂ©sek gazdasĂĄgi hatĂĄsĂĄt BrĂŒsszel idĂ©n a GDP 0,3 szĂĄzalĂ©kĂĄra, jövĂ”re pedig 0,7 szĂĄzalĂ©kĂĄra becsĂŒli.
    A bizottsĂĄg Ășgy Ă­tĂ©li meg, hogy MagyarorszĂĄg ĂĄllamadĂłssĂĄga is csökkenĂ” pĂĄlyĂĄra kerĂŒlt: 2010-ben mĂ©g a GDP csaknem 82 szĂĄzalĂ©ka volt, 2012-ig pedig a kötelezĂ” magĂĄn-nyugdĂ­jpĂ©nztĂĄri pillĂ©r megszĂŒntetĂ©sĂ©bĂ”l szĂĄrmazĂł egyszeri jelentĂ”s transzfernek Ă©s "szĂĄmos konszolidĂĄciĂłs intĂ©zkedĂ©snek" köszönhetĂ”en a bruttĂł hazai termĂ©k 79,2 szĂĄzalĂ©kĂĄra csökkent. A dokumentum emlĂ©keztet, hogy a magyar konvergenciaprogram jövĂ”re 78,1, 2014-ben pedig 77,2 szĂĄzalĂ©kos adĂłssĂĄgszinttel szĂĄmol, a bizottsĂĄg viszont ennĂ©l 1-1 szĂĄzalĂ©kponttal többre szĂĄmĂ­t.
    A bizottsĂĄgi javaslat a tĂșlzottdeficit-eljĂĄrĂĄs megszĂŒntetĂ©sĂ©re vonatkozĂł javaslatban arra is emlĂ©kezet, hogy "MagyarorszĂĄgnak a közĂ©ptĂĄvĂș cĂ©lkitĂ»zĂ©sĂ©vel összhangban lĂ©vĂ” költsĂ©gvetĂ©si irĂĄnyvonalat kell fenntartania, beleĂ©rtve a kiadĂĄsnövelĂ©si referenciaĂ©rtĂ©k tiszteletben tartĂĄsĂĄt, Ă©s megfelelĂ” elĂ”rehaladĂĄst kell tennie az adĂłssĂĄgkritĂ©rium teljesĂ­tĂ©se felĂ©". A gazdasĂĄgi Ă©s monetĂĄris uniĂł mĂ»ködĂ©sĂ©t szavatolni hivatott stabilitĂĄsi Ă©s növekedĂ©si paktum az ĂĄllamhĂĄztartĂĄsi hiĂĄnynak a GDP hĂĄrom szĂĄzalĂ©ka alatt tartĂĄsa mellett azt is elÔírja, hogy a tagĂĄllamoknak bruttĂł hazai termĂ©kĂŒk 60 szĂĄzalĂ©ka alĂĄ kell csökkenteniĂŒk ĂĄllamadĂłssĂĄgukat.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player