KultĂșra
JĂłzsefvĂĄrosi ÖnkormĂĄnyzat: felelĂ”tlen gazdĂĄlkodĂĄs gyanĂșja nehezĂ­ti a BĂĄrka ĂĄtvĂ©telĂ©t
A JĂłzsefvĂĄrosi ÖnkormĂĄnyzat szerint a BĂĄrka SzĂ­nhĂĄz ĂĄtadĂĄsa sorĂĄn feltĂĄrt szabĂĄlytalansĂĄgok, a felelĂ”tlen gazdĂĄlkodĂĄs gyanĂșja Ă©s az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k jelenleg is tartĂł vizsgĂĄlata nehezĂ­ti a teĂĄtrum ĂĄtadĂĄs-ĂĄtvĂ©telĂ©t.
KIM: felelĂ”tlen gazdĂĄlkodĂĄs gyanĂșja lassĂ­tja a BĂĄrka SzĂ­nhĂĄz ĂĄtadĂĄs-ĂĄtvĂ©telĂ©t
Balogh Tibor és Perényi Balåzs lesznek a jövÔ évi POSZT vålogatói
Ma kezdÔdik a színmûvészeti egyetemek fesztivålja Miskolcon
MegkezdÔdött a Tolnay Klåri-emlékév
RÖVIDHÍR - MegkezdĂ”dött a Tolnay KlĂĄri-emlĂ©kĂ©v
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
KultĂșra KultĂșra
Indul az évad a magånszínhåzként mûködÔ Jåtékszínben
MTI   2012 October 29, Monday  

Indul az Ă©vad a tovĂĄbbiakban magĂĄnszĂ­nhĂĄzkĂ©nt mĂ»ködĂ” JĂĄtĂ©kszĂ­nben: kedden a Mr. Ă©s Mrs. cĂ­mĂ» komĂ©dia dĂ­szelĂ”adĂĄsĂĄval ĂŒnneplik a 100. szezont.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Indul az Ă©vad a tovĂĄbbiakban magĂĄnszĂ­nhĂĄzkĂ©nt mĂ»ködĂ” JĂĄtĂ©kszĂ­nben: kedden a Mr. Ă©s Mrs. cĂ­mĂ» komĂ©dia dĂ­szelĂ”adĂĄsĂĄval ĂŒnneplik a 100. szezont.

Németh Kristóf igazgató a színhåz hétfÔi sajtótåjékoztatójån felidézte, hogy a jåtszóhely 1912. október 30-ån nyílt meg Ferenczy Kabaré néven. A 100. évfordulón, 2012. október 30-ån pedig a Jåtékszín magånszínhåzként a Mr. és Mrs. elÔadåsåval nyitja meg kapuit.
   
November måsodik felében hat elÔadåst tartanak, 2013 tavaszåra mår havi 10-20 elÔadåst terveznek és megtartjåk elsÔ sajåt bemutatójukat is. A repertoårt - a Budapesti Kamaraszínhåz és a Jåtékszín mûsorån szerepelt több produkció mellett - a színhåzat 1992-ig vezetÔ Berényi Gåbor-féle gyökerekhez visszatérve színhåzmûvészeti csemegék, magas mûvészi minÔségû, szórakoztató darabok mûsorra tûzésével alakítanåk ki.
   
Kitért arra, hogy szeretnének csalådi és gyermekprogramokkal, valamint idegen nyelvû és feliratozott elÔadåsokkal az eddiginél szélesebb közönségréteget megszólítani. Beavató színhåzi programot is indítanak, és sajåt klubot alakítanak ki, hogy az elÔadås utån is marasztaljåk a nézÔket. Németh Kristóf kitért arra, hogy novemberben a színhåzi intézettel közösen centenåriumi kiållítåst rendeznek a Jåtékszínben. Egykori kollégåjuk, Krånitz Lajos emlékére alapítvånyt és díjat hoznak létre.

A szĂ­nhĂĄz "virtuĂĄlis tĂĄrsulatĂĄnak" tagjai között VĂĄri Éva, HernĂĄdi Judit, TĂ­mĂĄr Éva, GĂĄlvölgyi JĂĄnos, HajdĂș IstvĂĄn, SzilĂĄgyi Tibor, Gallusz Nikolett, BalikĂł TamĂĄs, RĂĄtĂłti ZoltĂĄn, Pindroch Csaba, Verebes Linda Ă©s DobĂł Kata nevĂ©t is emlĂ­tette az igazgatĂł. A novemberi mĂ»sorban Peter Quilter Mr. Ă©s Mrs. cĂ­mĂ» darabja mellett Donald Churchill Édes bosszĂș, Pozsgai Zsolt Liselotte Ă©s a mĂĄjus, valamint Arthur Miller LefelĂ© a hegyrĂ”l cĂ­mĂ» mĂ»ve szerepel. Az igazgatĂł szerint mĂ»ködĂ©sĂŒk alappillĂ©rĂ©t a jegybevĂ©telen Ă©s a szponzori, pĂĄlyĂĄzati forrĂĄsokon tĂșl a TAO-tĂĄmogatĂĄs adja.
   
NĂ©meth KristĂłf - aki a bezĂĄrt Budapesti KamaraszĂ­nhĂĄz szĂ­nĂ©sze volt - utalt arra, hogy a JĂĄtĂ©kszĂ­n a KamaraszĂ­nhĂĄzhoz hasonlĂłan az ĂĄllami tĂĄmogatĂĄs megvonĂĄsa miatt az elmĂșlt Ă©vad vĂ©gĂ©re ellehetetlenĂŒlt. KollĂ©gĂĄival az Ă”sz elejĂ©n kĂ©szĂ­tettĂ©k el ĂŒzleti tervĂŒket a magĂĄnszĂ­nhĂĄzi mĂ»ködĂ©srĂ”l.

HĂĄrom tĂĄrsĂĄval - Bank TamĂĄs szĂ­nĂ©sszel, aki az Ășj cĂ©g kreatĂ­v igazgatĂłja, SzĂ»cs AttilĂĄval, a KamaraszĂ­nhĂĄz egykori gazdasĂĄgi vezetĂ”jĂ©vel, aki a megĂșjult JĂĄtĂ©kszĂ­n gazdasĂĄgi igazgatĂłja Ă©s Metz AlexandrĂĄval, a szĂ­nhĂĄz jogtanĂĄcsosĂĄval - a szĂĄzszĂĄzalĂ©kos ĂĄllami tulajdonĂș, vĂ©gelszĂĄmolĂĄs alatt ĂĄllĂł JĂĄtĂ©kszĂ­n Nonprofit Kft.-t 3,1 milliĂł forintĂ©rt, az összes jogokkal Ă©s kötelezettsĂ©gekkel (10-12 milliĂł forintos teherrel) egyĂŒtt vĂĄsĂĄroltĂĄk meg.
   
Nem ingatlant, hanem bĂ©rleti jogot Ă©s eszközparkot vettek - hangsĂșlyozta NĂ©meth KristĂłf, aki Ășgy fogalmazott, ha mĂĄs tett volna ajĂĄnlatot a vesztesĂ©ges cĂ©gre, vĂ©lemĂ©nye szerint mĂĄsnak is eladtĂĄk volna.
   
TĂĄjĂ©koztatĂĄsa szerint a Budapesti KamaraszĂ­nhĂĄztĂłl 13 produkciĂł eszközparkja kerĂŒlt a kft.-hez, az elĂ”adĂĄsok jogait mĂ©g nem vettĂ©k meg, a tĂĄrgyalĂĄsok folyamatban vannak. Az Ă©pĂŒlet bĂ©rleti dĂ­jĂĄt - Ă©vi mintegy 5 milliĂł forintot - nem emeltĂ©k fel, csupĂĄn szĂĄndĂ©k van erre. SzĂłlt arrĂłl is, hogy közszolgĂĄltatĂĄsi szerzĂ”dĂ©sĂŒk jelenleg nincsen, de szĂĄndĂ©kuk van kötni.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player