ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Új modellt állít csatarendbe a Caterham
Szegedi hĂ­rek Szegedi hĂ­rek
Színes kínålat a Szegedi Nemzeti Színhåz mûsorån
MTI   2012 September 13, Thursday  

(MTI) - Színes kínålattal kezdi az évadot a Szegedi Nemzeti Színhåz; az évad a Kisszínhåzban kezdÔdik az Egerek és emberek címû elÔadåssal, a Nagyszínhåz elsÔ produkciója pedig a Szegedi Kortårs Balett Carmina Buranåja lesz.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Színes kínålattal kezdi az évadot a Szegedi Nemzeti Színhåz; az évad a Kisszínhåzban kezdÔdik az Egerek és emberek címû elÔadåssal, a Nagyszínhåz elsÔ produkciója pedig a Szegedi Kortårs Balett Carmina Buranåja lesz.

    Az Ă©vad programjĂĄrĂłl tartott csĂŒtörtöki sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn GyĂŒdi SĂĄndor, a szĂ­nhĂĄz igazgatĂłja elmondta, hogy mĂ»soron lesz mĂ©g a KisszĂ­nhĂĄzban David Gieselmann Kolpert Ășr cĂ­mĂ» vidĂĄm szĂ­nmĂ»ve, a NagyszĂ­nhĂĄzban pedig az AndrĂ© ChĂ©nier cĂ­mĂ» operĂĄt is lĂĄthatja a közönsĂ©g.
    Az Ă©vad Szegeden a KisszĂ­nhĂĄzban kezdĂ”dik szeptember 28-ĂĄn John Steinbeck Egerek Ă©s emberek cĂ­mĂ» szĂ­nmĂ»vĂ©vel, amelyet BalikĂł TamĂĄs ĂĄllĂ­t szĂ­npadra. A rendezĂ” kĂŒlönleges Ă©s igĂ©nyes elĂ”adĂĄst Ă­gĂ©rt, a fĂ”bb szerepekben Pataki Ferencet, Borovics TamĂĄst, GalkĂł BencĂ©t lĂĄthatjĂĄk a nĂ©zĂ”k.
    OktĂłber 26-tĂłl lĂĄthatja a közönsĂ©g a fiatal rendezĂ”, HollĂłs GĂĄbor ĂĄltal megĂĄlmodott Kolpert Ășr cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄst, amely David Gieselmann mĂ»ve alapjĂĄn kĂ©szĂŒl. Mint a rendezĂ” elmondta, a szereplĂ”k egy rĂ©szĂ©vel mĂĄr korĂĄbban is dolgozott KecskemĂ©ten, Ășgyhogy nem lesznek egymĂĄsnak ismeretlenek. A vidĂĄm szĂ­nmĂ» a sajĂĄtos nĂ©met humorral dolgozik. A szereplĂ”k közt ott lesz KĂ©ner Gabriella Ă©s KĂĄrĂĄsz ZĂ©nĂł is.
    Az Ă©vad elsĂ” programja a NagyszĂ­nhĂĄzban a jubileumĂĄt ĂŒnneplĂ” Szegedi KortĂĄrs Balett nagysikerĂ» Carmina Burana cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄsa lesz, amelyet Ă©lĂ”zene kĂ­sĂ©r majd.
    OktĂłber 6. Ă©s 15. között az Armel Operaverseny dĂ”ntĂ”jĂ©t rendezik Szegeden. ElsĂ”kĂ©nt a Bodolay GĂ©za rendezte AndrĂ© ChĂ©nier cĂ­mĂ» operĂĄt jĂĄtsszĂĄk, majd a New York-i Center of Contemporary Opera produkciĂłja következik, William Mayer HalĂĄleset a csalĂĄdban cĂ­mĂ» darabjĂĄt lĂĄthatja a közönsĂ©g. OktĂłber 10-Ă©n Philip Glass A fegyencgyarmaton cĂ­mĂ» operĂĄjĂĄt is bemutatjĂĄk a csehorszĂĄgi Josef KajetĂĄn Tyl SzĂ­nhĂĄz produkciĂłjĂĄban, majd a Szerb Nemzeti SzĂ­nhĂĄz elĂ”adĂĄsakĂ©nt az Aleksandra Vrebalov ĂĄltal Ă­rt Mileva cĂ­mĂ» opera szerepel a mĂ»soron. VĂ©gĂŒl oktĂłber 14-Ă©n, a pozsonyi Ă”sbemutatĂłt követĂ”en Roland Baumgartner MĂĄria TerĂ©zia cĂ­mĂ» operĂĄja mutatkozik be a SzlovĂĄk Nemzeti SzĂ­nhĂĄz produkciĂłjĂĄban.
    Októberben idén is megrendezik a Szegedi Tudomånyegyetemmel közös Színhåzi nyílt napot, ezutån az André Chénier több alkalommal lesz låtható.
    A Szegedi KortĂĄrs Balett tervezett DiĂłtörĂ” cĂ­mĂ» produkciĂłjĂĄrĂłl Juronics TamĂĄs, a darab koreogrĂĄfusa elmondta: egyelĂ”re nem szakmai okokbĂłl, de a megvalĂłsĂ­tĂĄs nehĂ©zsĂ©gekbe ĂŒtközött. Ennek ellenĂ©re remĂ©li, hogy ezek hamarosan megoldĂłdnak Ă©s az egyĂŒttes fennĂĄllĂĄsĂĄnak 25. szĂŒletĂ©snapjĂĄt mĂ©ltĂłkĂ©pp, több szĂ­nes programmal tudjĂĄk megĂŒnnepelni.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player