Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Hollywoodi világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
2013-ban érkezik a Vw UP! GT
Szegedi hírek Szegedi hírek
Ismét Tiszai Halfesztiválra várják a vendégeket Szegeden
MTI   2012 August 23, Thursday  

(MTI) – Több mint kétszáz mázsa élõ halat készítettek elõ a 16. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra, melyet szeptember elsõ hétvégéjén rendeznek Szegeden.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Több mint kétszáz mázsa élõ halat készítettek elõ a 16. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra, melyet szeptember elsõ hétvégéjén rendeznek Szegeden.

    A jövõ pénteken kezdõdõ gasztronómiai és kulturális fesztivál három napjára sok ezer vendéget várnak Magyarországról és a határon túlról - mondta Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, szervezõ az esemény programját bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.
    A fesztivált annak idején azzal a céllal szervezték meg, hogy népszerûsítsék a halfogyasztást, emellett azonban a halfõzés, -sütés titkait is elsajátíthatják a vállalkozó kedvû vendégek - közölte a mesterszakács.
    A pénteken délután szórakoztató programokkal kezdõdõ rendezvény második napján, szombaton az újszegedi Partfürdõn amatõr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy bemutassák halászléfõzõ tudományukat. Eddig százharminc csapat nevezett, de az indulók száma elérheti majd a kétszázat is.
    A szakácsok, amennyiben hét alkalommal részt vesznek a rendezvényen, kiérdemlik az örökös halfõzõ címet és az elismeréssel járó gyémántszemû ezüst hallal, arany bográccsal és rubinberakással ékesített plakettet. Az indulók közül sokan a díj átvétele után is folytatják a halfõzést, így az idei nevezések alapján lesz olyan szakács is, aki másodszorra kaphatja meg az elismerést.
    A Partfürdõn a kisebb-nagyobb bográcsok mellett gulyáságyúban is fõ majd a hallé a városban rendezett ejtõernyõs célbaugróverseny résztvevõinek, a Magyar Honvédségnek a nemzetközi szakácsolimpián induló csapata pedig bemutatja, hogyan készítik a katonák a halételeket.
    A Tisza-part szegedi oldalán a rendezvényt szervezõ halászcsárda a vízi bástyára felállított 3500 literes bográcsban készíti el hallét. Az óriásbográcsot a várhatóan jópárszor tele kell majd fõzni ahhoz, hogy minden vendég jóllakjon. Más halászcsárdák a jellegzetes szögedi hallé mellett sült harcsával, süllõvel, keszeggel, haltepertõvel, pontypatkóval és harcsapaprikással várják az ínyenceket. A Huszár Mátyás rakpart Tisza felõli oldalán pedig borászatok és pálinkaházak kínálják a halételekhez illõ italokat.
    Hagyomány, hogy a szegedi Somogyi-könyvtár kiállítással kapcsolódik a gasztronómiai fesztiválhoz, idén a közgyûjtemény dokumentumaiból fotók, újságcikkek segítségekkel mutatják be a Szegedhez és a halételek kapcsolódó emlékeket, valamint a rendezvény történetét. A közönséget könnyû- és népzenei koncertek, szépségkirálynõ választás, gyermekprogramok és tûzijáték szórakoztatja.


Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player