Balaton
MegnyitottĂĄk a SiĂł-zsilipet
MegnyitottĂĄk a SiĂł-zsilipet pĂ©nteken, ekkor a megengedett ĂŒzemi maximumnĂĄl mĂĄr 17 centimĂ©terrel magasabban ĂĄllt a Balatoni vĂ­zszintje - Ă©rtesĂŒlt az MTI.
Fövenyes strandokat alakítanak ki a Balatonnål
Balatoni LimnolĂłgiai IntĂ©zet: szĂŒksĂ©g van a busahalĂĄszatra a Balatonon
Megtalåltåk a Balatonban eltûnt szörfös holttestét
Õszi haltelepĂ­tĂ©s a Balatonon
KagylĂłk okoztĂĄk a legtöbb sĂ©rĂŒlĂ©st a balatoni strandokon
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Balaton Balaton
A balatoni strandok kinyitottak, de belépÔt még nem szedtek
MTI   2012 May 01, Tuesday  

A szokĂĄsosnĂĄl hetekkel elĂ”bb beköszöntĂ” meleg idĂ”jĂĄrĂĄsban a hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©n szinte valamennyi balatoni strand megnyitotta kapuit, ott is, ahol mĂ©g zajlanak a felĂșjĂ­tĂĄsi munkĂĄk, de belĂ©pĂ”t egyelĂ”re sehol nem szedtek.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A szokĂĄsosnĂĄl hetekkel elĂ”bb beköszöntĂ” meleg idĂ”jĂĄrĂĄsban a hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©n szinte valamennyi balatoni strand megnyitotta kapuit, ott is, ahol mĂ©g zajlanak a felĂșjĂ­tĂĄsi munkĂĄk, de belĂ©pĂ”t egyelĂ”re sehol nem szedtek.

ErrĂ”l GyĂ”rffy ÁrpĂĄd, a strandokat bemutatĂł balatontipp.hu portĂĄl szerkesztĂ”je tĂĄjĂ©koztatta kedden az MTI-t. A Balaton 16-17 fokos hĂ”mĂ©rsĂ©klete mĂ©g nem igazĂĄn kedvezĂ” a fĂŒrdĂ”zĂ©shez, de Ă­gy is sokan megmĂĄrtĂłztak benne. A vĂ­z minĂ”sĂ©ge kivĂĄlĂł, bĂĄr a 82 centimĂ©teres vĂ­zszint alacsonyabb az ilyenkor optimĂĄlisnĂĄl.

A tĂł fizetĂ”s strandjainak pĂ©nztĂĄrai ĂĄltalĂĄban mĂĄjus vĂ©gĂ©n, jĂșnius elejĂ©n nyitnak, addig a szabadstrandokhoz hasonlĂłan ingyen lĂĄtogathatĂłk ezek is - nĂ©hĂĄny kivĂ©teltĂ”l eltekintve. A kifejezetten meleg ĂĄprilis vĂ©gi hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©n sok helyen igyekeztek szolgĂĄltatĂĄsokat is biztosĂ­tani a vendĂ©geknek.
   
A megkĂ©rdezett ĂŒzemeltetĂ”k többsĂ©ge nem tervez ĂĄremelĂ©st, mĂ©g az ĂĄfa-emelĂ©s miatti vesztesĂ©get is magukra vĂĄllaljĂĄk az Ă©rintett önkormĂĄnyzatok, vĂĄllalkozĂĄsok. A fizetĂ”s balatoni strandok többsĂ©gĂ©nĂ©l 400-600, drĂĄgĂĄbb helyeken 900-1000 forint között vĂĄrhatĂł majd a felnĂ”tt belĂ©pĂ”k ĂĄra, a strandok jelentĂ”s rĂ©sze pedig tovĂĄbbra is ingyenes lesz. IdĂ©n a strandfejlesztĂ©sek a korĂĄbbiaknĂĄl visszafogottabb mĂ©rtĂ©kben zajlottak, illetve zajlanak, de a pĂĄzsitot, sĂ©tĂĄnyokat, vizesblokkokat mindenhol megfelelĂ”en felkĂ©szĂ­tik a hivatalos nyitĂĄsra.
   
BalatonfĂŒreden mĂĄr korĂĄbban megnyitottĂĄk a strandokat a sĂ©tĂĄlĂłk, napozĂłk elĂ”tt, de fizetni csak vĂĄrhatĂłan a pĂŒnkösdi ĂŒnnepektĂ”l kell majd. JĂșnius közepĂ©ig a tavalyi ĂĄrakon adjĂĄk a belĂ©pĂ”ket, egy esetleges minimĂĄlis fĂ”szezoni ĂĄremelĂ©srĂ”l kĂ©sĂ”bb dönt majd az ĂŒzemeltetĂ”.
   
RĂ©vfĂŒlöpön a tavalyi ĂĄrakkal vĂĄrjĂĄk majd a vendĂ©geket, fizetni a hivatalos nyitĂĄstĂłl, mĂĄjus 26-ĂĄtĂłl kell. A Szigeti strandon felĂșjĂ­tottak a nyolcvan Ă©ves szolgĂĄltatĂł Ă©pĂŒletet, Ă©s elsĂ”segĂ©lyhelyet, babapelenkĂĄzĂłt, öltözĂ”ket, tovĂĄbbĂĄ foglalkoztatĂł-helyisĂ©get alakĂ­tanak ki benne. MegnöveltĂ©k a homokos röplabdapĂĄlya terĂŒletĂ©t, Ă©s a kertmozi hangrendszere is megĂșjul. RĂ©vfĂŒlöp mĂĄsik strandjĂĄn, a CsĂĄsztain pedig Ășj strandfocipĂĄlyĂĄt alakĂ­tottak ki.
   
Szigligeten mĂĄr behelyeztĂ©k a lĂ©pcsĂ”ket a mederbe a fĂŒrdĂ”zĂ©shez, de a pĂ©nztĂĄr vĂĄrhatĂłan csak jĂșnius 15-Ă©n nyit. Alsóörsön is mĂ»ködnek mĂĄr a strandszolgĂĄltatĂĄsok, de mĂ©g zajlanak a felĂșjĂ­tĂĄsok, fejlesztĂ©sek. A tervek szerint a szokĂĄsosnĂĄl pĂĄr hĂ©ttel kĂ©sĂ”bb, csak mĂĄjus vĂ©gĂ©tĂ”l vĂĄlik fizetĂ”ssĂ© a strand, Ă©s maradnak a tavalyi ĂĄrak. A fejlesztĂ©sek rĂ©szekĂ©nt egyebek közt lĂĄmpasort Ă©pĂ­tenek ki a parton, Ă©s a sĂ©tĂĄnyra panorĂĄmakĂ©pet adĂł webkamerĂĄt telepĂ­tenek.
   
Keszthelyen a pĂ©nztĂĄrak vĂĄrhatĂłan csak jĂșnius közepĂ©tĂ”l mĂ»ködnek, addig ingyen lehet hasznĂĄlni a strandokat. Az ĂŒzemeltetĂ” mĂ©g nem döntött a belĂ©pĂ”dĂ­jakrĂłl. Az elĂ”zetes tervek szerint a VĂĄrosi strandon tartanĂĄk a tavalyi ĂĄrakat, a LibĂĄs Ă©s a Helikon strandon pedig csökkenteni szeretnĂ©nek.
   
A siĂłfoki fizetĂ”s Ă©s szabadstrandokon is felkĂ©szĂŒltek mĂĄr a fĂŒrdĂ©si szezonra. Nem drĂĄgulnak idĂ©n sem a strandbelĂ©pĂ”k Ă©s a bĂ©rletek. A pĂ©nztĂĄrak mĂĄjus 18-ĂĄn nyitnak. GyenesdiĂĄson is mĂĄr nyitott kapukkal vĂĄrjĂĄk a napozĂłkat, fĂŒrödni vĂĄgyĂłkat, fizetni csak mĂĄjus mĂĄsodik felĂ©tĂ”l kell a belĂ©pĂ©sĂ©rt. A vendĂ©gektĂ”l tavaly a legjobb balatoni minĂ”sĂ­tĂ©st kapĂł diĂĄsi JĂĄtĂ©kstrandon marad a 600 forintos felnĂ”tt belĂ©pĂ”dĂ­j. A LidĂł strandon 300-rĂłl 350 forintra emelik a jegy ĂĄrĂĄt. Ott idĂ©n ingyenes programokat indĂ­tanak, Ă©s tovĂĄbbra sem kell fizetni a wifi, a parkolĂł Ă©s a sportpĂĄlyĂĄk hasznĂĄlatĂĄĂ©rt.
   
FonyĂłdon - több mĂĄs dĂ©li parti telepĂŒlĂ©shez hasonlĂłan - tovĂĄbbra is ingyenesen lehet hasznĂĄlni a strandokat, Ă©s bĂĄr a szabadstrandok egy rĂ©sze nem szĂĄmĂ­t hivatalosan kijelölt fĂŒrdĂ”helynek, azokat is megfelelĂ”en gondozzĂĄk. A fonyĂłdi strandokon mĂ©g zajlanak a szezon elĂ”tti munkĂĄk, Ă©s a tĂ©l okozta kĂĄrok helyreĂĄllĂ­tĂĄs, de a napokban vĂ­zre teszik a strandi lejĂĄrĂłkat. Kijelölt fĂŒrdĂ”hely az ÁrpĂĄd-parti strand, a SĂĄndor-telepi strand, a VĂĄrosi strand, a BĂ©latelepi strand Ă©s a Zsolnay (BĂĄthory utcai) strand lesz, ahol mĂĄjus 2-ĂĄn nyitjĂĄk meg az illemhelyeket, de a hivatalos nyitĂĄs csak mĂĄjus 15-Ă©n lesz.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player