ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Hollywoodi vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
ElképesztÔ: Pagani replika Porsche alapokon
KultĂșra KultĂșra
Az Egyszer Ă©lĂŒnk... kapta a legjobb elĂ”adĂĄsnak jĂĄrĂł elismerĂ©st a kritikusoktĂłl
MTI   2011 September 25, Sunday  

Az Egyszer Ă©lĂŒnk, avagy a tenger azontĂșl tĂ»nik semmisĂ©gbe cĂ­mĂ» produkciĂł kapta a legjobb elĂ”adĂĄsnak jĂĄrĂł elismerĂ©st a SzĂ­nhĂĄzi Kritikusok CĂ©he gĂĄlaestjĂ©n vasĂĄrnap a Magyar SzĂ­nhĂĄzban, ahol TörĂ”csik Mari ĂĄtvette korĂĄbban odaĂ­tĂ©lt Ă©letmĂ»dĂ­jĂĄt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az Egyszer Ă©lĂŒnk, avagy a tenger azontĂșl tĂ»nik semmisĂ©gbe cĂ­mĂ» produkciĂł kapta a legjobb elĂ”adĂĄsnak jĂĄrĂł elismerĂ©st a SzĂ­nhĂĄzi Kritikusok CĂ©he gĂĄlaestjĂ©n vasĂĄrnap a Magyar SzĂ­nhĂĄzban, ahol TörĂ”csik Mari ĂĄtvette korĂĄbban odaĂ­tĂ©lt Ă©letmĂ»dĂ­jĂĄt.

"Nyugodtan elmondhatom, hogy ez egy boldog pillanat, van annak is elĂ”nye, ha az ember közel nyolcvanĂ©ves" - mondta a dĂ­jat ĂĄtvĂ©ve TörĂ”csik Mari, a Nemzet SzĂ­nĂ©sze, a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz mĂ»vĂ©sze, akit a közönsĂ©g ĂĄllva ĂŒnnepelt. "Szerencse nĂ©lkĂŒl ez a pĂĄlya katasztrĂłfa, nehĂ©z kĂŒzdelem" - fogalmazott. A kritikusoknak megköszönte: azt, hogy ebben a szerencsĂ©ben Ă” rĂ©szesĂŒl, többször tudomĂĄsĂĄra hoztĂĄk.
   
Az elĂ”zĂ” Ă©vad legkiemelkedĂ”bb teljesĂ­tmĂ©nyeit elismerĂ” dĂ­jakat 15 kategĂłriĂĄban nyĂșjtottĂĄk ĂĄt. Budapest ÉrtĂ©kei DĂ­j elnevezĂ©ssel ZsĂĄmbĂ©ki GĂĄbor, a Katona JĂłzsef SzĂ­nhĂĄz korĂĄbbi igazgatĂłja a szĂ­nhĂĄz hĂĄrom Ă©vtizedes szakmai Ă©s mĂ»vĂ©szeti vezetĂ©sĂ©Ă©rt, a szĂ­nhĂĄz nemzetközi sikereiĂ©rt vette ĂĄt a FĂ”vĂĄrosi ÖnkormĂĄnyzat elismerĂ©sĂ©t, amelyet CsomĂłs MiklĂłs kultĂșrĂĄĂ©rt felelĂ”s fĂ”polgĂĄrmester-helyettes adott ĂĄt a SzĂ­nikritikusok DĂ­ja 2011 gĂĄlaestjĂ©n. Mint mondta, közel kĂ©tszĂĄz Ă©ve Budapest Ă©rtĂ©kei közĂ© tartoznak a szĂ­nhĂĄzaink. "Budapest Ă©rtĂ©ke a Katona JĂłzsef SzĂ­nhĂĄz 1982 Ăłta, amely az egyik legfontosabb szerepet jĂĄtssza Budapest Ă©s az orszĂĄg szĂ­nhĂĄzi Ă©letĂ©ben" - fogalmazott.
   
KovĂĄcs MĂĄrton-MohĂĄcsi IstvĂĄn-MohĂĄcsi JĂĄnos Egyszer Ă©lĂŒnk, avagy a tenger azontĂșl tĂ»nik semmisĂ©gbe cĂ­mĂ» MohĂĄcsi JĂĄnos rendezte elĂ”adĂĄs, a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz produkciĂłja kapta a legjobb elĂ”adĂĄsnak jĂĄrĂł elismerĂ©st. A legjobb rendezĂ©sĂ©rt Bagossy LĂĄszlĂłnak Ă­tĂ©ltĂ©k a dĂ­jat, aki a JĂĄnos kirĂĄly cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄst ĂĄllĂ­totta szĂ­npadra az ÖrkĂ©ny SzĂ­nhĂĄzban.
   
A legjobb nĂ”i fĂ”szereplĂ” dĂ­jĂĄt ketten kaptĂĄk: MolnĂĄr Piroska, a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz Én vagyok a Te, Ă©s MĂ©szĂĄros SĂĄra az egri GĂĄrdonyi GĂ©za SzĂ­nhĂĄz A selyemcipĂ” cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄsĂĄban nyĂșjtott alakĂ­tĂĄsĂĄĂ©rt. A legjobb fĂ©rfi fĂ”szereplĂ”nek jĂĄrĂł elismerĂ©st pedig Mucsi ZoltĂĄn vehette ĂĄt, a BĂĄrka SzĂ­nhĂĄz NehĂ©z cĂ­mĂ» produkciĂłjĂĄban megformĂĄlt szerepĂ©Ă©rt.
   
TĂ©rey JĂĄnosnak Ă­tĂ©ltĂ©k a kritikusok a legjobb Ășj magyar drĂĄmĂĄĂ©rt jĂĄrĂł dĂ­jat a JeremiĂĄs, avagy Isten hidege cĂ­mĂ» darabĂ©rt.
   
Bella MĂĄtĂ© vehette ĂĄt a legjobb szĂ­nhĂĄzi zene dĂ­jĂĄt a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz Magyar ĂŒnnep cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄsĂĄhoz kĂ©szĂ­tett munkĂĄjĂĄĂ©rt. Ignjatovic Kristina a legjobb jelmez dĂ­jĂĄt kapta a JĂĄnos kirĂĄly kosztĂŒmjeiĂ©rt, mĂ­g a legjobb dĂ­szletnek jĂĄrĂł elismerĂ©st Antal Csaba a Magyar Állami OperahĂĄz Mefistofele cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄsĂĄĂ©rt vehette ĂĄt.
   
Orosz Ákos, a Maladype SzĂ­nhĂĄz tĂĄrsulatĂĄnak tagja kapta a legĂ­gĂ©retesebb pĂĄlyakezdĂ” dĂ­jĂĄt, BĂ­rĂł Kriszta pedig kĂŒlöndĂ­jat vehetett ĂĄt az ÖrkĂ©ny SzĂ­nhĂĄz nĂ”NYUGAT cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄsĂĄnak lĂ©trehozĂĄsĂĄĂ©rt.
   
A legjobb nĂ”i mellĂ©kszereplĂ”nek jĂĄrĂł dĂ­jat LĂĄzĂĄr Kati vette ĂĄt a BĂĄrka SzĂ­nhĂĄz NehĂ©z cĂ­mĂ» darabjĂĄban nyĂșjtott alakĂ­tĂĄsĂĄĂ©rt, a legjobb fĂ©rfi mellĂ©kszereplĂ”nek jĂĄrĂł elismerĂ©st pedig Kulka JĂĄnos kapta a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz Egyszer Ă©lĂŒnk ... cĂ­mĂ» produkciĂłjĂĄban megformĂĄlt szerepeiĂ©Ă©rt.
   
A legjobb gyerek- Ă©s ifjĂșsĂĄgi elĂ”adĂĄsnak jĂĄrĂł dĂ­jat megosztva a szombathelyi Weöreös SĂĄndor SzĂ­nhĂĄz A kis lord cĂ­mĂ» elĂ”adĂĄsa, Jeles AndrĂĄs rendezĂ©se, Ă©s a Vidovszky György rendezte Cyber Cyrano cĂ­mĂ» produkciĂł, a Kolibri SzĂ­nhĂĄz elĂ”adĂĄsa kapta.
   
A legjobb zenés szórakoztató elÔadås díjåt a Centrål Színhåz Cabaret címû elÔadåsånak ítélték a kritikusok, amelyet Bozsik Yvette ållított színpadra, Marozsån Erika és Keresztes Tamås fÔszerepélésével.
   
A legjobb fĂŒggetlen szĂ­nhĂĄzi elĂ”adĂĄs kategĂłriĂĄban az elismerĂ©st a KorijolĂĄnusz cĂ­mĂ» darab PolgĂĄr Csaba rendezte elĂ”adĂĄsa, a HOPPart TĂĄrsulat produkciĂłja kapta. Mint elhangzott: a kritikusok remĂ©lik, hogy ezt a dĂ­jat jövĂ”re is ki tudjĂĄk adni, lesz jövĂ”re is fĂŒggetlen szĂ­nhĂĄz MagyarorszĂĄgon.
   
A nagyközönsĂ©g szĂĄmĂĄra nyitott gĂĄla mĂ»sorvezetĂ”je CsĂĄkĂĄnyi Eszter Ă©s PĂĄl AndrĂĄs volt, az est rendezĂ”je PelsĂ”czy RĂ©ka. A SzĂ­nhĂĄzi Kritikusok CĂ©he immĂĄr 31. alkalommal Ă­tĂ©lte oda az elismerĂ©seket. A kritikusok legalĂĄbb Ă©vi kilencven premier megtekintĂ©se utĂĄn voksolnak a legjobbakra. A tizenöt kategĂłria mindegyikĂ©ben hĂĄrom-hĂĄrom - vagy szavazategyenlĂ”sĂ©g esetĂ©n több - jelölt verseng, s hogy közĂŒlĂŒk ki kapja a dĂ­jat, az csak vasĂĄrnap este derĂŒlt ki.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player