ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ki fog tanulni?
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Nagyon menÔ: 570 lóerÔs Lambóval jår suliba egy 15 éves låny
Politika Politika
AmortizĂĄlĂłdtak a magyar politikusok
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 May 17, Tuesday  

Soha nem volt annyira negatív a teljes politikai elit megítélése, mint 2011 tavaszån - åll a Policy Solutions politikai gyorselemzésében.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Soha nem volt annyira negatĂ­v a teljes politikai elit megĂ­tĂ©lĂ©se, mint 2011 tavaszĂĄn - ĂĄll a Policy Solutions politikai gyorselemzĂ©sĂ©ben. Az elemzĂ©sbĂ”l kiderĂŒl, hogy OrbĂĄn Viktor miniszterelnök jelentĂ”s nĂ©pszerĂ»sĂ©g-csökkenĂ©se ellenĂ©re is a legkedveltebb közjogi mĂ©ltĂłsĂĄg, Ă©s egy Ă©vvel megvĂĄlasztĂĄsa utĂĄn Schmitt PĂĄl az elmĂșlt 15 Ă©v legnĂ©pszerĂ»tlenebb köztĂĄrsasĂĄgi elnökĂ©vĂ© vĂĄlt. A vizsgĂĄlt aktĂ­v politikusok közĂŒl GyurcsĂĄny Ferenc a legnĂ©pszerĂ»tlenebb.

A politikai elemzĂ” intĂ©zet az utĂłbbi 15 Ă©v Szonda Ipsos közvĂ©lemĂ©ny-kutatĂĄsi adatai alapjĂĄn elemezte a vezetĂ” politikusok nĂ©pszerĂ»sĂ©gĂ©nek tendenciĂĄit. Az adatokbĂłl kiderĂŒl, hogy OrbĂĄn Viktor miniszterelnök jelentĂ”s nĂ©pszerĂ»sĂ©g-csökkenĂ©se ellenĂ©re is a legkedveltebb közjogi mĂ©ltĂłsĂĄg, 38 pontjĂĄval (KĂłsa Lajos, 41 pont, kivĂ©telĂ©vel) a teljes magyar politikai mezĂ”ny elĂ”tt foglal helyet. OrbĂĄnhoz hasonlĂłan utoljĂĄra Medgyessy PĂ©ternek sikerĂŒlt miniszterelnökkĂ©nt tartĂłsan az aktuĂĄlis köztĂĄrsasĂĄgi elnök elĂ© kerĂŒlnie a nĂ©pszerĂ»sĂ©gi listĂĄn. OrbĂĄn Viktor jelenlegi nĂ©pszerĂ»sĂ©gi indexe azonban mĂ©g Ă­gy is politikai pĂĄlyafutĂĄsĂĄnak mĂ©lypontja.
Egy Ă©vvel megvĂĄlasztĂĄsa utĂĄn Schmitt PĂĄl az elmĂșlt 15 Ă©v legnĂ©pszerĂ»tlenebb köztĂĄrsasĂĄgi elnökĂ©vĂ© vĂĄlt. ElĂ”djei közĂŒl Göncz ÁrpĂĄd 70 Ă©s 80 közötti pontszĂĄmokat kapott, MĂĄdl Ferencnek 60-65 között voltak a mutatĂłi, SĂłlyom LĂĄszlĂłnak pedig 42 pont volt a mĂ©lypontja. Schmitt PĂĄl nĂ©pszerĂ»sĂ©ge jelenleg 37 pont.
Kövér Låszló, aki Schmitt Pålt våltotta a håzelnöki poszton, 31 pontjåval ugyancsak a håzelnöki tisztség történetének legnépszerûtlenebb politikusa. A szocialista Szili Katalin mélypontja 37 pont, a fideszes Áder Jånosé pedig 40 pont volt az orszåggyûlés elnökeként.
Az ellenzĂ©ki politikusok közĂŒl MesterhĂĄzy Attila (29 pont) se nem nyert, se nem vesztett az elmĂșlt Ă©vben, lĂ©nyegĂ©ben vĂ©gig 30 pont körĂŒl mozgott. Schiffer AndrĂĄs indexe 33 pontrĂłl csökkent le 29 pontra, mĂ­g Vona GĂĄbor nĂ©pszerĂ»sĂ©ge 25 pont. ÖsszessĂ©gĂ©ben tehĂĄt az ellenzĂ©ki vezetĂ”k elismertsĂ©ge a nĂ©pszerĂ»tlenebb kormĂĄnytagokĂ©hoz hasonlĂł.
GyurcsĂĄny Ferenc volt miniszterelnök 2009-es lemondĂĄsa Ăłta 21 pont körĂŒli nĂ©pszerĂ»sĂ©gi indexszel rendelkezik, Ă­gy a vizsgĂĄlt aktĂ­v politikusok közĂŒl Ă” a legnĂ©pszerĂ»tlenebb az orszĂĄgban. Az elemzĂ©s szerint sokatmondĂł adat ugyanakkor, hogy hazĂĄnk legnĂ©pszerĂ»bb politikusainak (KĂłsa Lajos Ă©s OrbĂĄn Viktor) Ă©s legnĂ©pszerĂ»tlenebb politikusainak (Morvai Krisztina Ă©s GyurcsĂĄny Ferenc) kedveltsĂ©ge között mindössze 20 pont a kĂŒlönbsĂ©g. A teljes politikai elitet kedvezĂ”tlenĂŒl Ă­tĂ©lik meg tehĂĄt a szavazĂłk, ezen a tavaly berobbant kĂ©t pĂĄrt, a Jobbik Ă©s az LMP sem tudott vĂĄltoztatni. Ezt mutatja Schiffer AndrĂĄs a politikĂĄban 13 Ă©ve szereplĂ” PintĂ©r SĂĄndorĂ©val azonos kedveltsĂ©ge, valamint Morvai Krisztina Ă©s Vona GĂĄbor GyurcsĂĄny FerencĂ©hez mĂ©rhetĂ” megĂ­tĂ©lĂ©se.
Az elemzés szerint az orszåg vezetÔinek relatív népszerûtlensége egy évtizedes amortizåció eredménye, melyhez a mindenkori kormånyok kudarcai, valamint az ållandósuló és egyre kifinomultabb negatív kampånyok egyarånt hozzåtették a maguk részét. A jelenség nem csak Magyarorszågra jellemzÔ, a politikai elitet illetÔen egész Európåban kiåbråndultsåg tapasztalható. Az Európai Unió 27 tagorszågåban åtlagban a lakossåg mindössze 28 szåzaléka bízik sajåt kormånyåban, 31 szåzaléka a sajåt parlamentjében és 15 szåzaléka a politikai pårtokban.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player