ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Halhatatlan Ôsforråsok
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Példåtlan, 27,5 millió dollåros åron cserélt gazdåt egy Ferrari Kaliforniåban
Bûncselekmények Bûncselekmények
Indulhat az alĂĄĂ­rĂĄsgyĂ»jtĂ©s a bĂŒntethetĂ”sĂ©gi korhatĂĄr leszĂĄllĂ­tĂĄsĂĄĂ©rt
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 April 12, Tuesday  

MegkezdĂ”dhet az alĂĄĂ­rĂĄsgyĂ»jtĂ©s abban a nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©sben, amely a jelenlegi 14-rĂ”l 12 Ă©vre szĂĄllĂ­tanĂĄ le a bĂŒntethetĂ”sĂ©g alsĂł korhatĂĄrĂĄt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
MegkezdĂ”dhet az alĂĄĂ­rĂĄsgyĂ»jtĂ©s abban a nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©sben, amely a jelenlegi 14-rĂ”l 12 Ă©vre szĂĄllĂ­tanĂĄ le a bĂŒntethetĂ”sĂ©g alsĂł korhatĂĄrĂĄt - derĂŒl ki az OrszĂĄgos VĂĄlasztĂĄsi BizottsĂĄg hatĂĄrozatĂĄbĂłl, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. A kezdemĂ©nyezĂ” magĂĄnszemĂ©lynek 4 hĂłnapja van a megfelelĂ” szĂĄmĂș alĂĄĂ­rĂĄs összegyĂ»jtĂ©sĂ©re.

A kezdemĂ©nyezĂ” magĂĄnszemĂ©ly az "EgyetĂ©rt-e Ön azzal, hogy bĂŒntetĂ”eljĂĄrĂĄsokban a bĂŒntethetĂ”sĂ©g alsĂł korhatĂĄra 12 Ă©v legyen?" kĂ©rdĂ©srĂ”l adott be orszĂĄgos nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©st. Az OrszĂĄgos VĂĄlasztĂĄsi BizottsĂĄg mĂșlt heti ĂŒlĂ©sĂ©n hitelesĂ­tette az alĂĄĂ­rĂĄsgyĂ»jtĂ” Ă­vet, hatĂĄrozata a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. InnentĂ”l kezdve 15 napon belĂŒl lehet megtĂĄmadni a döntĂ©st.
A kezdemĂ©nyezĂ”nek 4 hĂłnapja van összegyĂ»jteni a megfelelĂ” szĂĄmĂș alĂĄĂ­rĂĄst. Amennyiben 200 ezernĂ©l több alĂĄĂ­rĂĄs gyĂ»lik össze, az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s ĂŒgydöntĂ” nĂ©pszavazĂĄst köteles elrendelni, amelynek eredmĂ©nye kötelezĂ” a törvĂ©nyhozĂĄs szĂĄmĂĄra. Amennyiben 100 Ă©s 200 ezer közötti alĂĄĂ­rĂĄs jön össze a feltett kĂ©rdĂ©sre, akkor az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s dönti el, hogy ĂŒgydöntĂ” vagy vĂ©lemĂ©nynyilvĂĄnĂ­tĂł referendumot Ă­r ki. UtĂłbbi vĂ©geredmĂ©nye nem kötelezi a Parlamentet.
A bĂŒntethetĂ”sĂ©g korhatĂĄrĂĄnak leszĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnak lehetĂ”sĂ©gĂ©rĂ”l OrbĂĄn Viktor miniszterelnök is Ă­rt februĂĄr vĂ©gĂ©n Facebook-oldalĂĄn. BejegyzĂ©se szerint a kormĂĄny bevezette a közbiztonsĂĄgot javĂ­tĂł intĂ©zkedĂ©seket, emellett az igazsĂĄgĂŒgyi minisztĂ©rium a "tovĂĄbbi szigorĂ­tĂĄs" Ă©rdekĂ©ben elkezdte egy Ășj bĂŒntetĂ”törvĂ©nykönyv elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©t, Ă©s napirenden van a bĂŒntethetĂ”sĂ©gi korhatĂĄr leszĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnak kĂ©rdĂ©se is.
Az [origo] korĂĄbban azt Ă­rta, hogy a 12 Ă©ves korhatĂĄr visszaĂĄllĂ­tĂĄsĂĄn mĂĄr az elĂ”zĂ” kormĂĄny is gondolkodott: az akkori IgazsĂĄgĂŒgyi Ă©s RendĂ©szeti MinisztĂ©riumban 2008-ban kĂ©szĂŒlt az Ășj Btk. - amely vĂ©gĂŒl nem szĂŒletett meg. Frech Ágnes, a FĂ”vĂĄrosi BĂ­rĂłsĂĄg BĂŒntetĂ” KollĂ©giumĂĄnak vezetĂ”je, aki tagja volt a szakmai bizottsĂĄgnak azt mondta, hogy az elkĂ©pzelĂ©s szerint leszĂĄllĂ­tottĂĄk volna 12 Ă©vre a bĂŒntethetĂ”sĂ©g hatĂĄrĂĄt, de elÔírtĂĄk volna, hogy minden esetben kĂŒlön meg kell vizsgĂĄlni a gyerekek belĂĄtĂĄsi kĂ©pessĂ©gĂ©t - vagyis megnĂ©zni, hogy tudatĂĄban voltak-e elkövetett tetteik sĂșlyĂĄnak. Ha nem, akkor a fiatalok nem lettek volna bĂŒntethetĂ”k, hiĂĄba mĂșltak el 12 Ă©vesek.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player