ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Halhatatlan Ôsforråsok
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs
AndrĂĄssy-negyed: koncepciĂł Budapest kulturĂĄlis intĂ©zmĂ©nyrendszerĂ©nek megĂșjĂ­tĂĄsĂĄrĂłl
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 February 15, Tuesday  

A kormĂĄny döntĂ©se alapjĂĄn a SzĂ©pmĂ»vĂ©szeti MĂșzeum tervezett bĂ”vĂ­tĂ©se nem tĂ©rszint alatt, hanem egy tĂĄgabb, a fĂ”vĂĄrosi kulturĂĄlis intĂ©zmĂ©nyrendszer legfontosabb elemeit ĂĄttekintĂ” Ă©s ĂșjragondolĂł fejlesztĂ©s keretĂ©ben, a tĂ©rszint felett valĂłsulna meg.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A kormĂĄny döntĂ©se alapjĂĄn a SzĂ©pmĂ»vĂ©szeti MĂșzeum tervezett bĂ”vĂ­tĂ©se nem tĂ©rszint alatt, hanem egy tĂĄgabb, a fĂ”vĂĄrosi kulturĂĄlis intĂ©zmĂ©nyrendszer legfontosabb elemeit ĂĄttekintĂ” Ă©s ĂșjragondolĂł fejlesztĂ©s keretĂ©ben, a tĂ©rszint felett valĂłsulna meg. A Nemzeti ErĂ”forrĂĄs MinisztĂ©rium KulturĂĄlis ÁllamtitkĂĄrsĂĄga kezdemĂ©nyezte, hogy legkĂ©sĂ”bb 2011 vĂ©gĂ©ig kĂ©szĂŒljön egy olyan kulturĂĄlis koncepciĂł, amely szĂĄmba veszi azokat a fejlesztĂ©si irĂĄnyokat, amelyek rĂ©vĂ©n Budapesten 10 Ă©v alatt lĂ©trejönne egy eurĂłpai összehasonlĂ­tĂĄsban is kiemelkedĂ” kulturĂĄlis terĂŒlet, az AndrĂĄssy-negyed - jelentette be SzĂ”cs GĂ©za, a kulturĂĄĂ©rt felelĂ”s ĂĄllamtitkĂĄr keddi sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn.

MeghatĂĄrozĂł jelentĂ”sĂ©gĂ» Budapesten az a kulturĂĄlis tengely, amely a Budai VĂĄrtĂłl a BelvĂĄroson Ă©s az AndrĂĄssy Ășton ĂĄt a VĂĄrosligetig hĂșzĂłdik. E tengely mentĂ©n talĂĄlhatĂł sok fontos mĂșzeum, szĂ­nhĂĄz, zenei Ă©s egyĂ©b mĂ»vĂ©szeti-kulturĂĄlis intĂ©zmĂ©ny, egyebek mellett az OperahĂĄz, a ZeneakadĂ©mia, a Terror HĂĄza, a SzĂ©pmĂ»vĂ©szeti MĂșzeum, a MĂ»csarnok, a Vajdahunyad vĂĄra Ă©s az ĂĄllatkert. A kulturĂĄlis kormĂĄnyzatnak a terĂŒletre vonatkozĂł eddigi tervek, fejlesztĂ©si irĂĄnyok ĂĄttekintĂ©se utĂĄn vĂ©gig kell gondolnia a pĂĄratlan Ă©rtĂ©kĂ» intĂ©zmĂ©nyek megĂłvĂĄsĂĄval Ă©s fejlesztĂ©sĂ©vel kapcsolatos feladatokat - mondta SzĂ”cs GĂ©za.
A kormĂĄny felĂŒlvizsgĂĄlta a SzĂ©pmĂ»vĂ©szeti MĂșzeum tervezett bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©t, Ă©s Ășgy hatĂĄrozott, hogy az ne a tĂ©rszint alatt, hanem egy tĂĄgabb fejlesztĂ©s keretĂ©ben, a tĂ©rszint felett valĂłsuljon meg. A Nemzeti ErĂ”forrĂĄs MinisztĂ©rium KulturĂĄlis ÁllamtitkĂĄrsĂĄga kezdemĂ©nyezte, hogy legkĂ©sĂ”bb 2011 vĂ©gĂ©ig kĂ©szĂŒljön egy olyan kulturĂĄlis koncepciĂł, amely szĂĄmba veszi azokat a feladatokat, lehetĂ”sĂ©geket Ă©s fejlesztĂ©si irĂĄnyokat, amelyek rĂ©vĂ©n Budapesten 10 Ă©v alatt lĂ©trejönne egy eurĂłpai összahasonlĂ­tĂĄsban is kiemelkedĂ” kulturĂĄlis terĂŒlet, az AndrĂĄssy-negyed - ismertette az ĂĄllamtitkĂĄr.
Ebben a negyedben Ășj fejlesztĂ©skĂ©nt kiemelkedĂ” szerepet kapna a MĂ»csarnok Ă©s az AjtĂłsi DĂŒrer sor között talĂĄlhatĂł több tĂ­zezer nĂ©gyzetmĂ©teres, jelenleg eseti rendezvĂ©nyekre Ă©s parkolĂĄsra hasznĂĄlt terĂŒlet, az Ötvenhatosok tere. Itt helyezhetĂ” el a többi között az a SzĂ©pmĂ»vĂ©szeti MĂșzeumhoz tartozĂł Ășj Ă©pĂŒlet, amely megfelel a XXI. szĂĄzadi elvĂĄrĂĄsoknak. Az ĂĄllamtitkĂĄr közölte: a mĂșzeum tĂ©rszint alatti bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©re szĂĄnt, most felszabadulĂł uniĂłs forrĂĄsokat az AndrĂĄssy-negyed tĂ©rsĂ©gĂ©ben felmerĂŒlĂ” legszĂŒksĂ©gesebb feladatokra fordĂ­tanĂĄk.
BaĂĄn LĂĄszlĂł, a mĂșzeum fĂ”igazgatĂłja Ășgy fogalmazott: a bĂ”vĂ­tĂ©sre szĂŒksĂ©g van, de az elkĂ©pzelĂ©sek vonzĂł alternatĂ­vĂĄt jelentenek, biztosĂ­tjĂĄk a tovĂĄbblĂ©pĂ©s lehetĂ”sĂ©gĂ©t, ezĂ©rt tĂĄmogatja azokat. KĂ©rdĂ©sekre vĂĄlaszolva azt mondta: a mĂșzeum 105 Ă©ves Ă©pĂŒletĂ©ben mindenkĂ©ppen szĂŒksĂ©gesek ĂĄtalakĂ­tĂĄsok, pĂ©ldĂĄul a közössĂ©gi terek bĂ”vĂ­tĂ©se, ezek ĂĄtgondolĂĄsa is a koncepciĂł feladata lesz.
A SzĂ©pmĂ»vĂ©szeti MĂșzeum tĂ©rszint alatti bĂ”vĂ­tĂ©se a tervek szerint csaknem nĂ©gymilliĂĄrd forintba kerĂŒl volna, ennek 90 szĂĄzalĂ©ka az uniĂłs tĂĄmogatĂĄs. BaĂĄn LĂĄszlĂł elmondta: a pĂ©nz a közĂ©p-magyarorszĂĄgi rĂ©giĂłban turisztikai cĂ©lra hasznĂĄlhatĂł fel, ezen belĂŒl nemzeti hatĂĄskörben ĂĄtcsoportosĂ­thatĂł. FelhasznĂĄlni 2013 vĂ©gĂ©ig lehet, Ă­gy errĂ”l ebben az Ă©vben döntĂ©s szĂŒletik.
SzĂ”cs GĂ©za beszĂ©lt arrĂłl is: a MĂ»csarnok mögötti terĂŒleten a SzĂ©pmĂ»vĂ©szeti MĂșzeum Ășj Ă©pĂŒlete mellett elhelyezhetĂ” lenne pĂ©ldĂĄul a NĂ©prajzi MĂșzeum vagy a Magyar Nemzeti GalĂ©ria is, Ă©s ezzel mĂĄshol a fĂ”vĂĄros legĂ©rtĂ©kesebb Ă©pĂŒletei szabadulnĂĄnak fel. HangsĂșlyozta azonban, hogy ezek felvetĂ©sek, döntĂ©s mĂ©g nem szĂŒletett. A koncepciĂł elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re pĂĄlyĂĄzatot Ă­rnak majd ki.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player