ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Plusz 70 lóerÔt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Önkormányzatok Önkormányzatok
Feljelentést tett az ÁSZ fÔvårosi megbízåsi díjak kifizetése kapcsån
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 January 25, Tuesday  

Feljelentést tett az Állami SzåmvevÔszék (ÁSZ) ismeretlen tettes ellen, miutån szabålytalansågokat talåltak a fÔvårosi önkormånyzat megbízåsi szerzÔdéseihez kapcsolódó 2009-es kifizetéseknél.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
FeljelentĂ©st tett az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k (ÁSZ) ismeretlen tettes ellen, miutĂĄn szabĂĄlytalansĂĄgokat talĂĄltak a fĂ”vĂĄrosi önkormĂĄnyzat megbĂ­zĂĄsi szerzĂ”dĂ©seihez kapcsolĂłdĂł 2009-es kifizetĂ©seknĂ©l - közölte az ÁSZ fĂ”igazgatĂł-helyettese kedden sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn. Sepsey TamĂĄs elmondta: a szakmai teljesĂ­tĂ©seket igazolĂłk közĂŒl öt szemĂ©lyt talĂĄltak felelĂ”snek, közĂŒlĂŒk egy dolgozik jelenleg is a fĂ”polgĂĄrmesteri hivatalban. A megbĂ­zĂĄsi dĂ­jak kifizetĂ©seinĂ©l megĂĄllapĂ­tott hiĂĄnyossĂĄgok Ă©s mulasztĂĄsok miatt a szĂĄmvevĂ”szĂ©k azt javasolja a FĂ”vĂĄrosi KözgyĂ»lĂ©snek, hogy vizsgĂĄltassa felĂŒl a 2006-2010 közötti megbĂ­zĂĄsi szerzĂ”dĂ©seket, illetve kifizetĂ©seket.

Az ÁSZ a fĂ”vĂĄrosi önkormĂĄnyzat költsĂ©gvetĂ©si gazdĂĄlkodĂĄsĂĄban kialakĂ­tott belsĂ” kontrollok 2009 Ă©s 2010 elsĂ” fĂ©lĂ©ve közötti mĂ»ködĂ©sĂ©t ellenĂ”rizte. Az errĂ”l kĂ©szĂŒlt jelentĂ©st kedden adta ĂĄt Sepsey TamĂĄs, a szĂĄmvevĂ”szĂ©k fĂ”igazgatĂł-helyettese az Ășj vĂĄrosvezetĂ©s tagjĂĄnak, Bagdy GĂĄbornak, aki a tavaly oktĂłberi vĂĄlasztĂĄsok utĂĄn lett Budapest pĂ©nzĂŒgyekĂ©rt felelĂ”s fĂ”polgĂĄrmester-helyettese. Az ennek kapcsĂĄn tartott sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn Sepsey TamĂĄs elmondta: szĂ©lesebb körĂ» ellenĂ”rzĂ©st a fĂ”vĂĄros költsĂ©gvetĂ©si gazdĂĄlkodĂĄsĂĄval kapcsolatban idĂ©n nyĂĄrra terveznek.
A fĂ”igazgatĂł-helyettes kitĂ©rt arra: a most vizsgĂĄlt terĂŒleten az ĂŒgyeket vĂ©letlenszerĂ» szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pes mintavĂ©tellel vĂĄlasztottĂĄk ki. A legsĂșlyosabb szabĂĄlytalansĂĄgokat Ă©s hiĂĄnyossĂĄgokat a fĂ”polgĂĄrmesteri hivatal ĂĄllomĂĄnyĂĄba nem tartozĂłk megbĂ­zĂĄsi dĂ­jainak kifizetĂ©sĂ©nĂ©l talĂĄltĂĄk. FelmerĂŒlt a bĂ»ncselekmĂ©ny gyanĂșja, emiatt az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k ismeretlen tettes ellen feljelentĂ©st is tett az V. kerĂŒleti rendĂ”rkapitĂĄnysĂĄgon, a nyomozĂł hatĂłsĂĄg elrendelte a nyomozĂĄst - közölte Sepsey TamĂĄs.
A rĂ©szletekkel kapcsolatban a fĂ”igazgatĂł-helyettes elmondta: a szĂĄmvevĂ”k az ellenĂ”rzĂ©s sorĂĄn felelĂ”snek talĂĄltak öt, a szakmai teljesĂ­tĂ©seket igazolĂł szemĂ©lyt. Nyolc emberrel kötött 11 megbĂ­zĂĄsi szerzĂ”dĂ©s szakmai teljesĂ­tĂ©sĂ©t ugyanis annak ellenĂ©re igazoltĂĄk, hogy a munka elvĂ©gzĂ©sĂ©t bizonyĂ­tĂł dokumentumok nem voltak meg, illetve hiĂĄnyosak voltak. Így lehetĂ”vĂ© vĂĄlt a megbĂ­zĂĄsi dĂ­jak kifizetĂ©se, bĂĄr a feladatok elvĂ©gzĂ©se nem volt megĂĄllapĂ­thatĂł. Az öt ember közĂŒl jelenleg mĂĄr csak egy dolgozik a fĂ”polgĂĄrmesteri hivatalban, az Ă” esetĂ©ben fegyelmi eljĂĄrĂĄs megindĂ­tĂĄsĂĄt javasolja az ÁSZ.
KĂ©rdĂ©sre vĂĄlaszolva Sepsey TamĂĄs pĂ©ldakĂ©nt elmondta: a szĂĄmvevĂ”k talĂĄltak 4-5 milliĂł forintos szĂłbeli tanĂĄcsadĂĄst, vagy olyan leadott tanulmĂĄnyokat, amelyek nem voltak összefĂŒggĂ©sben a megbĂ­zĂĄsi szerzĂ”dĂ©ssel, illetve mĂĄr mĂĄshol megjelentek.
A megbĂ­zĂĄsi dĂ­jak kifizetĂ©seinĂ©l megĂĄllapĂ­tott hiĂĄnyossĂĄgok Ă©s mulasztĂĄsok miatt az ÁSZ azt javasolja a FĂ”vĂĄrosi KözgyĂ»lĂ©snek, hogy vizsgĂĄltassa felĂŒl a 2006-2010 között kötött megbĂ­zĂĄsi szerzĂ”dĂ©seket, illetve kifizetĂ©seket.
A jelentĂ©sben nevek nem szerepelnek, de az kiderĂŒl, hogy - az elĂ”zĂ” vĂĄrosvezetĂ©s alatt dolgozĂł - egĂ©szsĂ©gĂŒgyi tanĂĄcsnok, a fĂ”polgĂĄrmesteri iroda vezetĂ”je, a vĂĄrosĂŒzemeltetĂ©si fĂ”polgĂĄrmester-helyettesi iroda vezetĂ”je, a fĂ”vĂĄros KormĂĄnyzati KoordinĂĄciĂłs KözpontjĂĄnak vezetĂ”je, illetve az adĂłĂŒgyosztĂĄly vezetĂ”je az az öt szemĂ©ly, akit felelĂ”snek talĂĄltak.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player