ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Chevrolet Matiz V8: Csöpp autó nagy "szívvel"
EgĂ©szsĂ©g, egĂ©szsĂ©gĂŒgy EgĂ©szsĂ©g, egĂ©szsĂ©gĂŒgy
Nem volt esĂ©lyĂŒk az ikercsecsemĂ”knek a tĂșlĂ©lĂ©sre
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 January 10, Monday  

A mĂ©hen belĂŒl elszenvedett oxigĂ©nhiĂĄny Ă©s a keringĂ©si problĂ©mĂĄk pecsĂ©teltĂ©k meg az ĂșjszĂŒlött ikrek sorsĂĄt - mondta hĂ©tfĂ”i sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn a Semmelweis Egyetem I. SzĂĄmĂș GyermekgyĂłgyĂĄszati KlinikĂĄjĂĄnak osztĂĄlyvezetĂ”je.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A mĂ©hen belĂŒl elszenvedett oxigĂ©nhiĂĄny Ă©s a keringĂ©si problĂ©mĂĄk pecsĂ©teltĂ©k meg az ĂșjszĂŒlött ikrek sorsĂĄt - mondta hĂ©tfĂ”i sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn a Semmelweis Egyetem I. SzĂĄmĂș GyermekgyĂłgyĂĄszati KlinikĂĄjĂĄnak osztĂĄlyvezetĂ”je. SzabĂł MiklĂłs hozzĂĄtette: az eddigi vizsgĂĄlatok alapjĂĄn az Ă©desanya cukorbetegsĂ©gĂ©nek nem lehet köze a fiĂșgyermekek halĂĄlĂĄhoz. Mint arrĂłl korĂĄbban beszĂĄmoltunk, egy ikerterhes kismama rosszul lett Ă©s meghalt szombat este TĂĄrnokon, az ĂșjszĂŒlött gyermekek Ă©letĂ©t az intenzĂ­v kĂłrhĂĄzi kezelĂ©s ellenĂ©re sem sikerĂŒlt megmenteni.

MindkĂ©t kisbaba halĂĄla a mĂ©hen belĂŒli oxigĂ©nhiĂĄnyos ĂĄllapotra vezethetĂ” vissza - mondta hĂ©tfĂ”n SzabĂł MiklĂłs. A Semmelweis Egyetem I. SzĂĄmĂș GyermekgyĂłgyĂĄszati KlinikĂĄjĂĄnak osztĂĄlyvezetĂ”je hozzĂĄtette: az egyik kisfiĂșnĂĄl 10, mĂ­g a mĂĄsiknĂĄl 20 perces ĂșjjĂĄĂ©lesztĂ©si eljĂĄrĂĄs utĂĄn tĂ©rt vissza a spontĂĄn szĂ­vmĂ»ködĂ©s. Az egyik csecsemĂ”t a mentĂ”ben, majd a kĂłrhĂĄzban is Ășjra kellett Ă©leszteni.
MĂ©g nem tudjĂĄk, mi volt a rosszullĂ©t Ă©s a kismama halĂĄlĂĄnak oka, ĂĄm a patolĂłgiai vizsgĂĄlat hamarosan elkĂ©szĂŒlĂ” eredmĂ©nye erre vĂĄlaszt fog adni - mondta SzabĂł MiklĂłs. A gyermekeket kezelĂ” orvos addig nem kĂ­vĂĄnt talĂĄlgatĂĄsokba bocsĂĄtkozni. A kismama ikerterhessĂ©ge orvosi kontroll alatt zajlott Ă©s semmi nem indokolta az ĂĄllandĂł kĂłrhĂĄzi felĂŒgyeletet - mondta a fĂ”orvos. SzabĂł MiklĂłs szerint valamelyest rontotta a koraszĂŒlöttsĂ©g az esĂ©lyeket, ĂĄm a mĂ©hen belĂŒl elszenvedett oxigĂ©nhiĂĄny Ă©s a keringĂ©si problĂ©mĂĄk pecsĂ©teltĂ©k meg az ĂșjszĂŒlöttek sorsĂĄt.
Mint arrĂłl korĂĄbban a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g beszĂĄmolt: a kĂ©t ĂșjszĂŒlött kisfiĂșt kritikus ĂĄllapotban szĂĄllĂ­tottĂĄk szombat este TĂĄrnokrĂłl a fĂ”vĂĄrosi I. GyermekgyĂłgyĂĄszati KlinikĂĄra. A gyermekek Ă©desanyjĂĄt tĂĄrnoki otthonĂĄban több orvos Ă©s mentĂ” prĂłbĂĄlta megmenteni, de az Ă©desanya ĂșjraĂ©lesztĂ©se nem sikerĂŒlt. Az ĂșjszĂŒlötteket a MagyarorszĂĄgon eddig egyedĂŒlĂĄllĂł, speciĂĄlis mentĂ©sben rĂ©sztvevĂ” szakemberek csĂĄszĂĄrmetszĂ©ssel segĂ­tettĂ©k vilĂĄgra. Õket is Ășjra kellett Ă©leszteni, de vĂ©gĂŒl sikerĂŒlt kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tani Ă”ket a Peter Cerny AlapĂ­tvĂĄny mozgĂł intenzĂ­v osztĂĄlykĂ©nt is mĂ»ködĂ” rohamkocsijĂĄval. Az egyik gyermeket a leggondosabb orvosi ellĂĄtĂĄs ellenĂ©re sem sikerĂŒlt Ă©letben tartani, hĂ©tfĂ”re virradĂłra pedig testvĂ©re is meghalt.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player