Programajánló
Augusztus 2022
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
A diktatúráról
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Bemutatta a BMW az első elektromos meghajtású modelljét
Szegedi hírek Szegedi hírek
50 millió a Somogyi-könyvtár szolgáltatás fejlesztésére
Munkatársunktól   2010 November 11, Thursday  

Hét Csongrád megyei könyvtár összesen több mint 85 millió forintot nyert a TÁMOP "Tudásdepo-Expressz" pályázatán, melyből a legtöbbet a Somogyi-könyvtár használhatja fel, elsősorban a könyvtári szolgáltatások, valamint a humánerőforrás fejlesztésére.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Összesen több mint 85 millió forintot nyert hét Csongrád megyei könyvtár a TÁMOP "Tudásdepo-Expressz" címet viselő pályázatán, melyből a konzorcium vezetője, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár használhatja fel a legtöbb forrást, mintegy 50 millió forintot. A pénzt kifejezetten a könyvtári szolgáltatások, valamint az ehhez kapcsolódó humánerőforrás fejlesztésre és olvasásnépszerűsítő tevékenységek megszervezésére fordítják majd - számolt be a sikeres pályázatról Sikaláné Sánta Ildikó projektmenedzser, a bibliotéka általános igazgatóhelyettese.A fejlesztés legfőbb célja, hogy a nap 24 órájában, interneten elérhető online szolgáltatások körét bővítsék. Az online fejlesztési tervek között szerepel az elektronikus előjegyzés, az sms tájékoztatás és az elektronikus beiratkozás lehetősége. Interneten le lehet majd foglalni a könyvet, illetve az is követhető lesz, hogy az adott kötet éppen kölcsönözhető-e a könyvtárból. Szintén fontos feladat az adatbázisok fejlesztése, bővítése és integrálása. Az online katalógusban a fiókkönyvtárak mintegy 70%-a nem található meg, a jövőben ezen is szeretnének változtatni a pályázatnak köszönhetően. Az olvasásnépszerűsítő programok közül biztosan folytatódni fog a népszerű Könyvkirály játék. A címet az a gyermek nyeri el minden évben, aki a Somogyi-könyvtár által ajánlott legtöbb könyvet olvassa el. Szintén fontos fejlesztés lesz a hangos könyvek online kölcsönzésének lehetősége is, hiszen a tervek szerint a hangos könyveket digitalizálják és a beiratkozott olvasók részére lehetőséget biztosítanak az otthoni lejátszáshoz. Külön hangsúlyt fektetnek a könyvtárosok szakmai továbbképzésére, hogy az új lehetőségeket majd gördülékenyen tudják használni, valamint az idegennyelvi képzésre is.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player