ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Hollywoodi vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
SEMA: 600+ lóerÔs Elantra GT a Bisimototól
RendÔrség RendÔrség
A TMRSZ szakĂ­t a Jobbikkal
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 September 25, Saturday  

A TettrekĂ©sz Magyar RendĂ”rsĂ©g Szakszervezete (TMRSZ) Ășgy döntött, hogy felbontja a korĂĄbban a Jobbikkal kötött szakmai egyĂŒttmĂ»ködĂ©si megĂĄllapodĂĄsĂĄt, mert szerintĂŒk a pĂĄrt rĂ©szĂ©rĂ”l nem valĂłsult meg az egyĂŒttmĂ»ködĂ©s.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A TettrekĂ©sz Magyar RendĂ”rsĂ©g Szakszervezete (TMRSZ) Ășgy döntött, hogy felbontja a korĂĄbban a Jobbikkal kötött szakmai egyĂŒttmĂ»ködĂ©si megĂĄllapodĂĄsĂĄt, mert szerintĂŒk a pĂĄrt rĂ©szĂ©rĂ”l nem valĂłsult meg az egyĂŒttmĂ»ködĂ©s. ErrĂ”l a hĂ©tvĂ©gĂ©n a TMRSZ harmadik kongresszusĂĄn döntött a szakszervezet. A szakszervezet egyben tisztĂșjĂ­tĂĄst is tartott, melyen döntĂ” többsĂ©ggel ismĂ©t Szima Juditot vĂĄlasztottĂĄk meg fĂ”titkĂĄrnak.

Szima Judit a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©gnek elmondta, hogy a kongresszus mĂĄsodik napirendi pontja volt a korĂĄbban nagy visszhangot kivĂĄltott szakmai egyĂŒttmĂ»ködĂ©si megĂĄllapodĂĄs felĂŒlvizsgĂĄlata, amelyet a Jobbikkal kötöttek. A kongresszus egyöntetĂ»en Ășgy foglalt ĂĄllĂĄst, hogy a Jobbikot a TMRSZ kereste meg az egyĂŒttmĂ»ködĂ©s megkötĂ©se cĂ©ljĂĄbĂłl, de a mĂĄsik fĂ©l, vagyis a Jobbik rĂ©szĂ©rĂ”l ez nem töltĂ”dött fel tartalommal.
Többször is kezdemĂ©nyeztek egyeztetĂ©st Vona GĂĄborral, a pĂĄrt elnökĂ©vel Ă­rĂĄsban is, hogy fejtse ki az egyĂŒttmĂ»ködĂ©srĂ”l alkotott elkĂ©pzelĂ©seit, hogyan valĂłsul az meg Ă©s mit lehet tenni a javĂ­tĂĄsĂĄĂ©rt, de nem kaptak vĂĄlaszt a megkeresĂ©sĂŒkre. Vona GĂĄbort a mostani kongresszusra is elhĂ­vtĂĄk, de elfoglaltsĂĄgaira hivatkozva nem ment el. A kongresszus Ășgy döntött, hogy 30 napon belĂŒl felmondja az egyĂŒttmĂ»ködĂ©st.
A TMRSZ kongresszusa egyĂ©bkĂ©nt majdnem 100 szĂĄzalĂ©kos tĂĄmogatĂĄssal Ășjra fĂ”titkĂĄrnak vĂĄlasztotta meg Szima Juditot, vezetĂ” tisztsĂ©gviselĂ”ket vĂĄlasztottak Ă©s kijelöltĂ©k az ellenĂ”rzĂ” bizottsĂĄg elnökĂ©t is. A kongresszuson Ășj alapszabĂĄlyt fogadtak el, illetve megtĂĄrgyaltĂĄk a Tolna Megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©gnek a szakszervezet ellen benyĂșjtott keresetĂ©nek pontjait is. Az ĂŒgyĂ©szsĂ©g egyebek mellett a tagtoborzĂĄs megszĂŒntetĂ©se Ă©rdekĂ©ben fordult bĂ­rĂłsĂĄghoz, de a TMRSZ szerint mint szakszervezetnek, joguk van a munkavĂĄllalĂłkkal törtĂ©nĂ” kapcsolattartĂĄs minden formĂĄjĂĄra.
A TMRSZ kongresszusa szerint a jövĂ”re nĂ©zve nagyobb összetartĂĄsra van szĂŒksĂ©g, mert szerintĂŒk a munkavĂĄllalĂłk jelenleg magukra vannak hagyatva. A rendĂ©szeti tĂ©mĂĄjĂș törvĂ©nymĂłdosĂ­tĂĄsok kapcsĂĄn pedig kijelentettĂ©k, hogy tovĂĄbbra sem Ă©rtenek egyet a BelĂŒgyminisztĂ©riumnak a hivatĂĄsosokat Ă©rintĂ” terveivel. A SzolgĂĄlati Jogviszonyban ÁllĂłk ÉrdekegyeztetĂ” FĂłruma (SZÉF) megszĂŒntetĂ©sĂ©nek terve kapcsĂĄn azonban egyetĂ©rtenek PintĂ©r SĂĄndorral.
Szima Judit elmondta, hogy a SZÉF csak a rĂ©gi szakszervezetek bebetonozĂĄsĂĄra alkalmas, valĂłdi Ă©rdekvĂ©delemre nem. Nem csatlakoztak a többi szakszervezet ĂĄltal alakĂ­tott demonstrĂĄciĂłs bizottsĂĄghoz sem ezĂ©rt. Ennek egyĂ©bkĂ©nt mĂĄsik oka az, hogy mikor az elmĂșlt Ă©vben csatlakoztak az akkori demonstrĂĄciĂłs bizottsĂĄghoz, az elsĂ” lĂ©pĂ©sĂŒk az volt, hogy kizĂĄrtĂĄk Ă”ket. EzutĂĄn a hĂĄttĂ©rben megegyeztek az akkori IgazsĂĄgĂŒgyi Ă©s RendĂ©szeti MinisztĂ©riummal, 125 ezer forint cafeteriĂĄt vonva el minden rendĂ”r zsebĂ©bĂ”l - mondta Szima Judit. A harmadik indok, hogy nem csatlakoztak az, hogy szerintĂŒk az önkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄsok elĂ”tt politikai felhangja van a demonstrĂĄciĂł meghirdetĂ©sĂ©nek.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player