Filmleírások
Red
RedFrank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak.
Mamut
Ilyen az élet
Call Girl
Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Ördög
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Janur 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az õsi szereposztás
Égetõ Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
A férfi földrajza
A bor elemzése
Filmleírások Filmleírások
Újra vasba öntik a mozikat – Itt a Vasember 2!
Tóth Tamás   2010 May 15, Saturday  
Image
A Vasember elsõ részének sikerein felbuzdulva Jon Favreau rendezõ úgy döntött, hogy elkészíti az azonos címû képregényen alapuló sci-fi akció második részét is, azaz a Vasember 2-õt. Egy biztos, a látványra nem lehet panasz!
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
A két évvel ezelõtti elsõ rész nagyon jó fogadtatásban részesült, mindenki várta a folytatást. A fõszereplõ továbbra is Robert Downey Jr. Az elsõ rész ott fejezõdött be, mikor Tony Stark (Robert Downey Jr.), a híres fegyvergyártó cég feje bevallotta kilétét, azaz hogy õ maga a vasember.
A világ a hõs fellépése után stabilizálódni látszik, Amerika biztonságban, és minden problémától mentesen halad elõre. Közben azonban valahol Oroszországban egy gonosz, fizikus végzettségû ember, Ivan Vanko (Mickey Rourke) azon munkálkodik, hogy kicsinyes bosszút álljon Starkon. Ezzel a rendezõ fejlett országot - USA - állította szembe a kevésbé fejlett Oroszországgal. Maga a történet elég ismerõsen hangozhat, de egy vasember filmben ez egyébként sem játszik túl nagy szerepet. 
Tony-nak azonban nem csak külföldön, de az országon belül is akad egy rosszakarója, méghozzá Justin Hammer (Sam Rockwell), aki az egyik konkurens fegyvergyártó cég vezetõje. Ezek után a két rosszakaró késõbbi szövetsége egyértelmûvé válik. A két fõszereplõ nagyon jól játszotta az egyébként nem túl izgalmas karaktereket. Tony Stark egy gazdag, öntörvényû és pökhendi alak, míg Vanko egy igazi gonosz zseni látszatát kelti. A filmben az elsõ résztõl eltérõen nagyon sok poén-t hallhatunk, amelyek nagyon jóra sikeredtek, viszont néha eltúlozzák, és ezáltal kizökkentik a nézõt a film által felépített világból. Mindenki arra próbálja rávenni Starkot, hogy ossza meg a vasember páncélban rejlõ technológiát a világgal és ezáltal a hadsereggel, hogy hasznosítani tudják õket, viszont Toni attól tart, hogy mindez rossz kezekbe kerülhet. Ennek hatására szövetséget köt Pepper Pottsszal (Gwyneth Paltrow) és James Rhodesszal (Don Cheadle), hogy az új fenyegetésekkel közösen tudjanak szembe szállni. 
Az elsõ részben nem ismert karakterek közül Vanko mellett megismerhetjük a Vasember macskanõjét, Natasha Romanoff-ot is, akit Scarlett Johansson alakít, várhatóan több részen át. Hiszen a Vasember franchise nem áll meg két résznél, készül a harmadik rész is! Fontos még megemlíteni a film során hallott zenék listáját. A pörgõs jeleneteknél az AC/DC alkotásaiból válogattak össze jónéhányat, amelyek igencsak feldobják a film egyébként is sem gyenge hangulatát. Az akciójelenetek filmbeli megvalósítása nagyon jóra sikerült, a számítógépes munka lenyûgözõ, sajnálatos, hogy nem láthattunk belõle többet, ugyanis a film néhány ponton leült egy picit. 
Mindezek ellenére a Vasember 2 jól sikerült, ezt bizonyítja a premier hétvégén elért 128.1 millió dolláros bevétel. Ha jól akarunk szórakozni, és inkább a látvány, mintsem a sztori érdekel bennünket, mindenképp ajánlott a film megtekintése, hiszen a film célja nem más, mint könnyed szórakoztatás.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow GyûjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player