Filmleírások
Red
RedFrank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak.
Mamut
Ilyen az Ă©let
Call Girl
Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Ördög
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Január 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az õsi szereposztás
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nõk a közéletbe
Filmleírások
A tûzben edzett férfi
Szex, csajok, Ibiza
Filmleírások Filmleírások
Budapest
-kĂĽlsõ-   2010 May 06, Thursday  
Budapest
José Costa (Leonardo Medeiros), a sikeres szellemíró éppen a Névtelen Írók Konferenciájáról tart hazafelé Isztambulból, amikor gépe kényszerleszállást hajt végre Budapesten.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Budapest
-- színes, feliratos, magyar-brazil-portugál romantikus dráma, 113 perc, 2009, 16 éven aluliak számára nem ajánlott --

Rendezõ(k): Walter Carvalho
Szereplõ(k): Leonardo Medeiros, Hámori Gabriella

José Costa (Leonardo Medeiros), a sikeres szellemíró éppen a Névtelen Írók Konferenciájáról tart hazafelé Isztambulból, amikor gépe kényszerleszállást hajt végre Budapesten. Megérkezésekor beleszeret a magyar nyelvbe, az egyetlen nyelvbe, amit még az ördög is tisztel. Bár Rióban felesége, Vanda (Giovanna Antonelli), egy éjjeli hírmûsor bemondónõje, és fia várja vissza, rá kell jönnie, hogy a házassága megromlott, egyre boldogtalanabb, végül magyarul kezd motyogni álmában.


Amikor pedig Costa egy sikeres munkája hatására, felesége beleszeret a feltételezett szerzõbe, csalódottnak és becsapottnak érzi magát, s elhatározza, hogy visszamegy Budapestre: megtalálni önmagát, és új történeteket írni.
Costa találkozik Krisztával(Hámori Gabriella) a harmincas, elvált és fiát, Pistit egyedül nevelõ magyartanárral. Az õ szeretetével és támogatásával José Costából Kósta Zsozé lesz, magyarországi szellemíró, aki újra képes lesz mesteri értekezések, novellák, versek megírására.
A tükrözõdések útvesztõjében - két város, két nõ, Borges és Gogol modorában - vajon Costa azt írja meg, amit átél, vagy azt éli át, amit ír? Vajon létezõ dolog a szerelem és a boldogság, vagy csak a könyvek, dalok, üres szavak tárgya?


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow GyĂ»jtemĂ©nyContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player