ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
KakukktojĂĄs: Bugatti egy Ferrari talĂĄlkozĂłn
MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs
KĂŒlföldi karrierre kĂ©szĂŒl PĂłka AngĂ©la Ă©s SzabĂł GyĂ”zĂ”
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 May 02, Sunday  

Angol nyelven hĂłdĂ­tanĂĄ meg a kĂŒlföldi szĂ­nhĂĄzi közönsĂ©get PĂłka AngĂ©la Ă©s SzabĂł GyĂ”zĂ”. A tervek között nĂ©metorszĂĄgi Ă©s svĂĄjci fellĂ©pĂ©sek is szerepelnek.
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF
Angol nyelven hĂłdĂ­tanĂĄ meg a kĂŒlföldi szĂ­nhĂĄzi közönsĂ©get PĂłka AngĂ©la Ă©s SzabĂł GyĂ”zĂ”. A tervek között nĂ©metorszĂĄgi Ă©s svĂĄjci fellĂ©pĂ©sek is szerepelnek. A Tiszta kosz cĂ­mĂ» zenĂ©s szĂ­ndarabot egyelĂ”re mĂ©g magyar nyelven adjĂĄk elĂ” a ThĂĄlia SzĂ­nhĂĄzban. A darab egy sokat lĂĄtott, kiĂĄbrĂĄndult fĂ©rfi Ă©s egy megzabolĂĄzhatatlan, szenvedĂ©lyes nĂ” elsöprĂ” szerelmĂ©t mutatja be.

MĂĄr elkĂ©szĂŒlt a Tiszta kosz cĂ­mĂ» darab szövegkönyvĂ©nek angol vĂĄltozata, a tĂĄrsulat ugyanis a közeljövĂ”ben megmutatnĂĄ a produkciĂłt a kĂŒlföldi szĂ­nhĂĄzkedvelĂ”knek is. A tervek között elĂ”ször eurĂłpai orszĂĄgok, pĂ©ldĂĄul Ausztria, NĂ©metorszĂĄg Ă©s SvĂĄjc szerepelnek. Ez egyelĂ”re a jövĂ” zenĂ©je, de az mĂĄr biztos, hogy ha a terv megvalĂłsul, a feladat SzabĂł GyĂ”zĂ”nek jelent majd nagy kihĂ­vĂĄst. A darab prĂłzai rĂ©szĂ©t ugyanis egyedĂŒl viszi a vĂĄllĂĄn, hiszen PĂłka AngĂ©la "csak" Ă©nekel, rĂĄadĂĄsul vĂ©gig angol nyelven. A mintegy egy ĂłrĂĄs elĂ”adĂĄs gyakorlatilag egy monodrĂĄma, vagyis a szĂ­nĂ©sznek tetemes mennyisĂ©gĂ» szöveget kell majd megtanulnia angolul is, ha EurĂłpĂĄban is sikerre akarjĂĄk vinni az elĂ”adĂĄst.

Szerelem, erotika, tĂ©ren Ă©s idĂ”n tĂșli Ă©rzelmek, amelyek minden viszontagsĂĄgot tĂșlĂ©lnek. És közben mindvĂ©gig szĂłl az Ă©des-keserĂ» blues. Röviden Ă­gy lehet összefoglalni a Tiszta kosz cĂ­mĂ» szĂ­ndarab hangulatĂĄt, amely az 1920-30-as Ă©vekbe, az amerikai vĂĄlsĂĄg korĂĄba repĂ­ti a nĂ©zĂ”t. VirĂĄgzik a bĂ»nözĂ©s, a szerencsejĂĄtĂ©k Ă©s a szeszcsempĂ©szet, egy megkeseredett vilĂĄgutazĂł pedig tĂĄmasztja a bĂĄrpultot. Rohonyi GĂĄbor rendezĂ©sĂ©ben PĂłka AngĂ©la szellemkĂ©nt, emlĂ©kkĂ©pkĂ©nt jelenik meg a szĂ­npadon, Ă©s amerikai blues, country, dzsessz, gospel dalokat Ă©nekel.

Az elĂ”adĂĄs a blues zene miatt kapta a cĂ­mĂ©t, mert az nem mĂĄs, mint szĂ­ntiszta kosz - mondta PĂłka AngĂ©la. Az Ă©nekesnĂ” Ășgy Ă©rzi, hogy ez a fĂŒstös muzsika egyfajta isten közelisĂ©get hordoz magĂĄban, amitĂ”l megtisztul az ember. HozzĂĄtette: mindannyian gyarlĂłk tudunk lenni, ugyanakkor magunkban hordozzuk a megtisztulĂĄs lehetĂ”sĂ©gĂ©t. Olyan ez, mint egy elĂŒltetett mag, ahhoz azonban döntĂ©sre van szĂŒksĂ©g, hogy abbĂłl megszĂŒlessen egy szĂ©p növĂ©ny. A Tiszta kosz cĂ­mĂ» szĂ­ndarabot is azĂ©rt hoztĂĄk lĂ©tre, hogy megmutassĂĄk: nem mindig az a valĂłsĂĄg, amit az ember lĂĄt. A zene, a szeretet Ă©s az Ă©rzelmek pedig elhozzĂĄk a megtisztulĂĄst egy koszos vilĂĄgba - tette hozzĂĄ az Ă©nekesnĂ”.

A Tiszta kosz cĂ­mĂ» darab eredetijĂ©t CziczĂł Attila Ă­rta, amit Bagota Edit alkalmazott szĂ­npadra. Az elĂ”adĂĄst legközelebb mĂĄjus 6-ĂĄn, csĂŒtörtökön 20 ĂłrĂĄtĂłl jĂĄtsszĂĄk a fĂ”vĂĄrosi ThĂĄlia SzĂ­nhĂĄzban. A darabban olyan ismert slĂĄgerek csendĂŒlnek fel, mint a Melody, a Cocain, Mary Jane, a Like a Hobo, a God Bless The Child Ă©s az Ain't Nobody's Business.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!

melody 2010 May 08, Saturday, 10:08:57

Fantasztikus az elĂ”adĂĄs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HajrĂĄ Angi tiĂ©d lesz az egĂ©sz VilĂĄg! Te vagy a legszebb hangĂș Ă©nekesnĂ” az orszĂĄgban. Drukkolunk neked sokan Ă©s imĂĄdunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nevet

Hozzïżœszïżœlïżœsok szïżœma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player