ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ki fog tanulni?
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Plusz 70 lóerÔt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Nemzetközi sport Nemzetközi sport
A csoda elmaradt, de vastapssal bĂșcsĂșzott a csapat
MunkatĂĄrsunktĂłl   2010 January 06, Wednesday  
Image
HĂĄrom negyeden keresztĂŒl jĂłl tartotta magĂĄt az erĂ”sen tartalĂ©kos SzeviĂ©p, rekordszĂĄmĂș nĂ©zĂ” elĂ”tt, Akik a meccs vĂ©gĂ©n felĂĄllva tapsoltĂĄk meg a mieinket. SzeviĂ©p Szeged-Spartak Moszkva 58-77. KĂ©pek Ă©s videĂł is!
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF


MĂ©g mondja valaki, hogy nem lehet megmozgatni a sportszeretĂ” szegedieket egy sima hĂ©tköznap este. TalĂĄn mĂ©g soha ennyi nĂ©zĂ” nem lĂĄtogatott ki nĂ”i kosĂĄrlabda mĂ©rkĂ”zĂ©sre. De az is igaz, hogy az Ășjszegedi Sportcsarnokban mĂ©g soha sem jĂĄtszott a vilĂĄg legjobb csapata. Ezen az estĂ©n pedig igazi vilĂĄgsztĂĄrok lĂĄtogattak Szegedre.


Meg merem kockåztatni, ha ez a meccs az eredeti idÔpontjåban van, november negyedikén, totålis telthåzat hozott volna. Legalåbb is az elÔzetes regisztråció szerint 1200 nézÔ kért ingyen belépési lehetÔséget. A klub vezetÔi ugyanis a nÔi kosårlabda népszerûsítésére beåldoztåk a jegybevételt, s låm igazuk lett. Az a kétezer nézÔ, Aki szerda este kijött, a bajnokikra is ki fog låtogatni!



Fowles duplĂĄjĂĄval indult a meccs, Õ az, Aki elĂ”ször zsĂĄkolt meccsen a hölgyek közĂŒl. Most csak sima ziccert dobott. Iva Ciglar azonnal triplĂĄval vĂĄlaszolt, tehĂĄt vezettĂŒnk 3-2-re. Jekabsone-Zogota elĂ”bb kĂ©t bĂŒntetĂ”t, majd egy duplĂĄt vĂĄgott, s mĂĄr is 6-3 oda. Sipaviciute bĂŒntetĂ”vel egy pontra jöttĂŒnk fel. Mc Carville duplĂĄjĂĄra Ă©s Taurasi kĂ©t bĂŒntetĂ”jĂ©re, Cigar megint trojesszel vĂĄlaszolt (8-10). A jĂĄtĂ©kvezetĂ”k erĂ”sen segĂ­tettĂ©k a vendĂ©geket a faultok megĂ­tĂ©lĂ©sĂ©ben, rĂĄadĂĄsul a sztĂĄrok felpörgettĂ©k a jĂĄtĂ©kot, Ă­gy Bencze TamĂĄs 8-16-nĂĄl idĂ”t kĂ©rt. Sipaviciute kĂ©t szĂ©p megmozdulĂĄsa következett, elĂ”bb dobott egy duplĂĄt Ă©s a bonuszkĂ©nt kapott bĂŒntetĂ”t is elhelyezte a „zsĂĄkba", majd lesapkĂĄzta Petrovicsot. A vendĂ©gek szakmĂĄnyban termeltĂ©k a kosarakat, de elĂ”bb FĂ»rĂ©sz, bĂŒntetĂ”kbĂ”l Ă©s vĂ©gre Zserzserunova, a tĂĄbla alĂłl is eredmĂ©nyes volt Ă­gy csupĂĄn tĂ­z ponttal hĂșzott el a vendĂ©ggĂĄrda (15-25) A fiatal irĂĄnyĂ­tĂł Lengyel Dalma is jĂĄtĂ©k lehetĂ”sĂ©get kapott, ami nem csoda, hisz NĂ©meth Betti betegsĂ©ge miatt Õ lett a mĂĄsodik irĂĄnyĂ­tĂł. A moszkvaiak valamennyi jĂĄtĂ©kosukat bevetettĂ©k. Ja kĂ©rem, ahol a cserĂ©k is vilĂĄgklasszisok!

HorvĂĄth Zsuzsi kosarĂĄval indult a mĂĄsodik negyed, majd FĂ»rĂ©sz engedett el egy triplĂĄt, majd Cigar duplĂĄjĂĄval mĂĄr 22-25 volt csak oda! A csoda azonban elmaradt. MegrĂĄzta magĂĄt a cĂ­mvĂ©dĂ” Ă©s mĂĄsfĂ©l perc alatt produkĂĄlt egy tĂ­z-nullĂĄs szĂ©riĂĄt, amire Bencze TamĂĄs kĂ©nytelen volt idĂ”t kĂ©rni (22-35). Ebben a negyedben kevesebb faultot fĂșjtak a bĂ­rĂłk, de EmĂ” egy tĂĄmadĂł hibĂĄjĂĄval mĂĄr a harmadikat gyĂ»jtötte be. Sajnos kimaradtak a tiszta helyzetek is, Ă­gy tizenegy pontos hĂĄtrĂĄnnyal mehettĂŒnk a szĂŒnetre (28-39)

SzĂŒnetben Id. LĂĄng Imre kislĂĄnyai mutattĂĄk meg mit tudnak. Nagy taps fogadta Õket, megnyugodhatnak a nĂ©zĂ”k, tĂ­z Ă©v mĂșlva is lesz kosĂĄrlabda Szegeden! A szĂŒnetrĂ”l visszajövĂ” nagyokat is taps fogadta.


EzĂșttal is mi dobtuk az elsĂ” kosarat Sipaviciute rĂ©vĂ©n, de rögtön jött a vĂĄlasz, sĂ”t a Fowles elleni fault, HorvĂĄth Zsuzsinak mĂĄr a negyedik volt a 22. percben. Jött is helyette a kis Lengyel. Sipaviciute Ășjabb kosarĂĄval tĂ­zre csökkent a kĂŒlönbsĂ©g, igaz csak pillanatokig. hisz Mc Carville azonnal dobott kĂ©t bĂŒntetĂ”t. FĂ»rĂ©sz trojeszĂĄnĂĄl vastaps következett a lelĂĄtĂłn, amit fokozott a publikum, amikor Dalma „ĂĄlompasszĂĄt" Zserzserunova termelte be. Sipaviciute duplĂĄja utĂĄn Pokey Chatman, sem bĂ­rta cĂ©rnĂĄval, s a meccsen elĂ”ször idĂ”t kĂ©rt (39-46) Bencze TamĂĄsnĂĄl pedig egy erĂ”sen vitathatĂł bĂ­rĂłi Ă­tĂ©letnĂ©l szakadt majdnem az a bizonyos, de Olena egy triplĂĄval helyrebillentette edzĂ”je lelki egyensĂșlyĂĄt (42-48). Sajnos a ziccerek tovĂĄbbra is kimaradtak, Ă­gy jöhetett a „varĂĄzslat" Sue Bird rĂ©szĂ©rĂ”l. Lengyel Dalma duplĂĄjĂĄnĂĄl többen megemeltĂ©k a kalapjukat, azt hiszem a 21 Ă©ves „kislĂĄny" a meccs felvĂ©telĂ©t örökre elteszi. Folyamatosan tĂ­zen belĂŒl jĂĄrtunk, s csak azĂ©rt nem lett szorosabb, mert a hĂĄrom szĂŒrke folyamatosan a vendĂ©geknek kedvezett. HĂĄt igen, Õk a vĂ©dĂ”k, mi pedig kicsik vagyunk, az EuroligĂĄban kezdĂ”k. ZserzserunovĂĄnak tĂĄmadĂłt fĂșjtak, amikor ellenfele Mc Carville eljĂĄtszotta a „nagyhalĂĄlt", de Olena egy triplĂĄval vĂĄlaszolt 51-58, amire a meccs legjobbja Taurasi hasonlĂłval felelt, Ă­gy 61-51-es eredmĂ©nnyel indult az utolsĂł jĂĄtĂ©krĂ©sz.

Az elsĂ” pontot Olena a mĂĄsodik bĂŒntetĂ”jĂ©bĂ”l dobta, amire Jekabsone-Zogota triplĂĄval, Taurasi duplĂĄval vĂĄlaszolt (52-66) Sipaviciute, OsipovĂĄt nyomta a parkettbe egy hatalmas sapkĂĄval, de Ă­gy is Õk növeltĂ©k az elĂ”nyĂŒket, s hat perccel a vĂ©ge elĂ”tt a legnagyobb lett a kĂŒlönbsĂ©g (52-70). ElfĂĄradtunk, ami nem csoda, hisz csupĂĄn Lengyel Ă©s Russai volt bevethetĂ” a kezdĂ”kön kĂ­vĂŒl.

A vĂ©gĂ©n mĂ©g összekaptuk magunkat, s hĂșszon belĂŒl maradtunk egy vilĂĄgvĂĄlogatott ellen.

 

Szeviép Szeged- Spartak Moszkva 58-77 (15-25, 13-14, 23-22, 7-16)

Szeged, 2000 nézÔ. Vezette:Grigoras (romån), Gabara (szlovåk), Juras (szerb)

SzeviĂ©p: Cigar 8/6, FÛRÉSZ 16/6, HorvĂĄth 2, ZSERZSERUNOVA 15/6, SIPAVICIUTE 15. Csere: Lengyel 2, Russai, EdzĂ”: Bencze TamĂĄs.

Spartak Moszkva: BIRD 7/3, Jekabsone-Zogota 7/3, TAURASI 22/12, Mc Carville 4, Fowles 11. Csere: Osipova 4, KORSTIN 9, Miller 9/9, Petrovics 2, Karpunina 2. EdzĂ”: Pokey Chatman.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player