Zsidó gasztronómiai fesztivál Budapesten
Független Hírügynökség
2008 November 19, Wednesday
Maceszgombóc, négy különbözõ sólet és zsidó tojás, valamint csicseriborsós csirke, kóser italok és beduin tea is várja az érdeklõdõket vasárnap a budapesti zsidó gasztronómiai fesztiválon.
|
A Király utcai Gozsdu Udvarban megrendezett fesztiválon a szervezõk a gyerekeknek szörpivó és fánkevõ versenyt tartanak.
A Gozsdu Udvarban négy helyszínen, folyamatos programokkal várják a gasztronómiai fesztivál látogatóit vasárnap 10 órától késõ estig. Az egész napos ízkavalkád izraeli reggelivel kezdõdik, majd a látványkonyhában Grenadine, az egyik gasztroblogger fõz csicseriborsós csirkét.
Az ebédelni vágyók négy különbözõ sóletbõl is válogathatnak, ígérik a szervezõk. Délután a látogatók egy másik gasztrobloggerrel - Bodrogi "Fûszeres" Eszterrel süthetnek kalácsot, majd beduin teát kortyolhatnak a közel-keleti kávéházban.
A kulináris élvezetek mellett, kulturális programok is várják a látogatókat. A Gozsdu Udvarban felállított színpadon fellép az izraeli énekes-gitáros Meir Hermon, a Z’mirim Diák Klezmer Band, az ütõhangszeres Al Tabla Percussion Group.
A vasárnapi fesztiválon a gyerekek fõzõiskolában, szörpivó és fánkevõ versenyeken érezhetnek rá a zsidó gasztronómia ízére, és nekik szól majd az ALMA együttes koncertje és a bohócmûsor is.
A családi rendezvényt az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) szervezi.
A gasztronómiai fesztiválról további információ a www. judafest. org weboldalon található.
|
|
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor egy kattint�ssal nyithat a cikkhez f�rumos t�m�t.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!