Gyulladásgátló a bor
Munkatársunktól
2008 January 22, Tuesday
A hasznos koleszterin szintjét a bor megemelte, a gyulladásjelzõ fehérjék értékét pedig csökkentette.
|
Sok tudományos vizsgálat igazolta, hogy a mĂ©rsĂ©kelt borfogyasztĂłk ritkábban kapnak szĂvinfarktust, mint azok, akik sokat isznak, vagy egyáltalán nem fogyasztanak szeszt. Egy Ăşj vizsgálat most azt jelzi, hogy azoknak a hölgyeknek, akik rendszeresen, de kevĂ©s bort isznak, lĂ©nyegesen kisebb mĂ©rtĂ©kĂ» az Ă©rrendszerĂ©ben az a kĂĽlönös, lassĂş gyulladás, ami az Ă©relmeszesedĂ©s alapja. Dr. Sacanella vizsgálatai szerint az a felnõtt, akár fĂ©rfi, akár nõ, aki rendszeresen fogyaszt Ă©tkezĂ©skor mĂ©rsĂ©kelt mennyisĂ©gĂ» bort - hölgyek legfeljebb naponta kĂ©t decit, az urak összesen három decit -, az tartsa meg ezt a szokását, mert a szeszt soha nem ivĂłkhoz kĂ©pest az infarktus kockázata csaknem egyharmadával csökken. Ennek magyarázata viszont valĂłszĂnĂ»leg nem csak a HDL-koleszterin szintjĂ©nek emelkedĂ©se, hanem az Ă©relmeszesedĂ©s lĂ©nyegĂ©t jelentõ, lassĂş gyulladásos folyamat fĂ©kezĂ©se is. Weborvos >>
|
|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!