Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Politikus szerepek
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Bugatti EB110 SS gumifüstölés
Egészség Egészség
Margarin kontra vaj
Munkatársunktól   2008 January 15, Tuesday  

Az elmúlt év utolsó hónapjaiban újra és újra felcsaptak a margarin ellenes hadjárat hullámai. A magyar dietetikusok elnöke azonban sokkal árnyaltabban fogalmaz.
  Hozzszlsok 4 Nyomtat E-mail PDF

Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke kijelentette: tiltott élelmiszerek nincsenek, csak betartandó mennyiségek: ezért megfelelõ arányban vaj és egyéb állati zsiradékok is fogyaszthatók, azonban ételkészítéshez, kenyérkenéshez a növényi olajokat, margarinokat ajánlott elõnyben részesíteni.

Õri Ágnes, az Unilever táplálkozási szakértõje elmondta, hogy a margarinok kedvezõ jellemzõihez tartozik, hogy növényi olajokból készülnek, melyek többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Az omega-3 zsírsav segíti az erek rugalmasságát, könnyíti a véráramlást. Az omega-6 zsírsav pedig kedvezõen hat a vér koleszterinszintjére. Napjainkban már vannak olyan margarinok is, melyek növényi szterin tartalmuknak köszönhetõen kifejezetten alkalmasak a koleszterinszint csökkentésére.

A táplálkozási szakemberek ma már az egész világon egyértelmûen a növényi eredetû olajok, margarinok használatát javasolják az állati eredetû zsiradékok helyett. A margarinfogyasztás évrõl évre növekszik a világon: hazánkban, 1990-ben még csak 3,8 kilogramm volt az egy fõre jutó mennyisége, 1998-ban már 5,8, 2002-ben pedig 6,6 kilogramm.

Weborvos >>

Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!

qfehss 2012 November 24, Saturday, 18:12:21

flRzkZ , [url=http://zbfxoyjibnhd.com/]zbfxoyjibnhd[/url], [link=http://gyhuolmmnglc.com/]gyhuolmmnglc[/link], http://jbgtmktcxlqm.com/

cfrjtoglf 2012 November 24, Saturday, 06:34:35

woocmz tyvybombidxk

ootpsg 2012 November 24, Saturday, 00:47:20

kf0PfX , [url=http://epthqnuadumw.com/]epthqnuadumw[/url], [link=http://tflxilsdcelx.com/]tflxilsdcelx[/link], http://yxcilrkqkymh.com/

Cassandra 2012 November 23, Friday, 06:15:42

Smart thniknig - a clever way of looking at it.

Hozz�sz�l�sok sz�ma: 4 


Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player