Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
(MTI) - Az orosz hadiflotta elsüllyesztette két saját hajóját csütörtökre virradóra a Krím félsziget egyik öblének kijáratában, megakadályozva ezzel az ukrán flotta egy részének kifutását a Fekete-tengerre - írta a crime.in.ua nevû ukrán hírportál.
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
Ukrán válság - Kijevben az orvlövészek a nemzeti bank épületébõl adták le lövéseiket
Ukrán válság - Kiszorították az oroszbarát tiltakozókat a Donyeck megyei hivatalból
Ukrán válság - Újra szabad a Krím félszigeten elrabolt határõrtábornok
Ukrán válság - Elrabolták az ukrán határõrség egyik tábornokát a Krím-félszigeten
MTI hĂ­rek
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Labdarúgó NB I - Szombaton örökrangadó - ELÕZETES
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Május 2023
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Külföld Külföld
Orosz portál:nem Janukovics,hanem az új ukrán hatalom egy tagja bérelhette fel a Majdan orvlövészeit
MTI   2014 March 05, Wednesday  

Az észt külügyminiszter egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint nem tartja kizártnak, hogy valaki a korábbi ukrán ellenzéki vezetõk közül bérelte fel azokat az orvlövészeket, akik a kijevi Majdanon tüntetõket és rendõröket öltek meg...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az észt külügyminiszter egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint nem tartja kizártnak, hogy valaki a korábbi ukrán ellenzéki vezetõk közül bérelte fel azokat az orvlövészeket, akik a kijevi Majdanon tüntetõket és rendõröket öltek meg a tüntetések idején - legalábbis ezt írta szerdán hírportálján a Russia Today (RT) nevû angol nyelvû orosz állami televízió. Az észt külügyminisztérium utóbb megerõsítette a kiszivárogtatott felvétel hitelességét. Azt az értelmezést viszont cáfolta, hogy az észt diplomácia vezetõje megállapította volna az ellenzéknek az erõszakos akciókban való részvételét.

    Az RT szerint a telefonbeszélgetés Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai fõképviselõje és Urmas Paet észt külügyminiszter között zajlott le, azután, hogy az észt miniszter február 25-én, az EU-párti tüntetõk és az ukrán biztonsági erõk összecsapását követõen látogatást tett Kijevben. 
    "Egyre erõsebb az a vélekedés, hogy nem Janukovics állt a mesterlövészek mögött, hanem valaki az új koalícióból" - mondja Paet a felvételen. Ashton erre ezt mondta: "Azt hiszem, vizsgálódni akarunk. Úgy értem, én nem hallottam errõl, ez érdekes. Istenem!"
    Paet hozzátette, hogy egy, a sérülteket kezelõ kijevi orvosnõ ezt mondta neki: minden jel arra utal, hogy ugyanazok a mesterlövészek végeztek rendõrökkel és tüntetõkkel is. Erre utal az orvos szerint az, hogy a sebek alapján ugyanolyan típusú lövedékekre lehet következtetni. Paet azt mondta Ashtonnak, a civil aktivisták zavarónak tartják, hogy az új ukrán vezetés "nem akarja kivizsgálni, mi is történt pontosan" a Majdanon. Azt tapasztalta, hogy a civilek nem bíznak az új koalíció politikusaiban.
    "Az észt külügyminiszter mélységesen sajnálja, hogy kiszivárgott a közte és Ashton között lezajlott telefonbeszélgetés, mindazonáltal megerõsítjük a felvétel hitelességét" - mondta szerda délután a politikus szóvivõje. Korábban Paet annyit mondott, hogy bár valóban megtörtént a beszélgetés, még nem hallgatta meg az internetre felkerült hanganyagot, így elzárkózik a további kommentároktól.
    A szóvivõ egyben arról tájékoztatott, hogy Paet a beszélgetés során aggodalmát fejezte ki az ukrajnai helyzettel kapcsolatban. "Visszautasítjuk azt az állítást, amely szerint a külügyminiszter úr megállapította volna az ellenzéki erõk erõszakban való részvételét" - tette hozzá.
    A beszélgetést állítólag az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Viktor Janukovics volt elnökhöz hû tisztjei töltötték fel az internetre. Az SZBU lehallgatta Paet és Ashton beszélgetését.
    Az orosz külügyminisztérium szerdán csodálkozásának adott hangot amiatt, hogy az Európai Unió nem hajlandó kommentálni a kiszivárgott Paet-Ashton beszélgetést, hiszen "az EU-országok vezetõ tisztségviselõi nem is olyan régen sûrûn kommentálták a Nuland-hangfelvételt". (Victoria Nuland európai ügyekért felelõs amerikai külügyi államtitkár-helyettes egy február elején kiszivárgott beszélgetés során - amelyet Geoffrey Pyatt kijevi amerikai nagykövettel folytatott - nyomdafestéket nem tûrõ kifejezéssel mondott véleményt az Európai Unió Ukrajna-politikájáról.)


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player