Baktériummal fertõzött terméket hívott vissza egy három Michelin-csillagos japán étterem
Független Hírügynökség
2008 November 25, Tuesday
Visszahívta kiskereskedõknek szánt babtermékét egy három Michelin-csillaggal jutalmazott japán étterem, miután kiderült, hogy az ételek hasmenést és hányást okozó baktériummal fertõzöttek - közölte kedden az étterem tulajdonosa.
|
A vendéglõ a múlt héten kapta meg a Michelin étteremkalauz legnagyobb elismerését.
A Michelin tudott a fertõzött babtermékrõl, még mielõtt megjelentette volna étteremkalauzának legújabb tokiói kiadását - közölte a japán fõvárosban található Isikava étterem tulajdonosa az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. "Éppen a visszahívás közben kaptam a gratuláló hívásukat" - mondta el Isikava Hideki, aki még az ünnepélyes bejelentés elõtt elmondta az esetet a Michelinnek. A híres étteremkalauz készítõi azonban közölték vele, hogy a csillagok odaítélésekor az ízlés a legfontosabb tényezõ.
A japán ételeket kínáló vendéglõ azután hívta vissza termékét, hogy néhány üveg babban az enyhe ételmérgezést - hányást és hasmenést - okozó bacilus cereus kórokozót találták. Isikava Hideki televíziós nyilatkozatban kért bocsánatot az eset miatt, "120 százalékban kereskedelmi vezetõségünk hibájának" nevezve az esetet.
Isikava elmondta, hogy eddig nem kaptak jelentést ételmérgezésrõl. Az étterem 120 üvegnyi babot juttatott el kiskereskedõknek, és nagyjából hetven darab fogyott belõle a boltok polcairól. A terméket Kobe városában készítették.
A Michelin a múlthéten hozta nyilvánosságra étteremkalauzának második tokiói kiadását, amelyben összesen 227 csillagot osztottak szét a japán fõváros éttermei között. Ezzel Tokió rendelkezik a legtöbb Michelin-csillaggal. A legtöbb, három csillagot kilenc étterem érdemelte ki, a 173, csillaggal jutalmazott hely közül.
|
|
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor egy kattint�ssal nyithat a cikkhez f�rumos t�m�t.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!