ProgramajĂĄnlĂł
Jïżœnius 2024
H K S C P S V
27282930311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
GazdasĂĄg GazdasĂĄg
NFM: elkĂ©szĂŒlt a Nemzeti ÛrstratĂ©gia
MTI   2013 October 09, Wednesday  

(MTI) - A Nemzeti FejlesztĂ©si MinisztĂ©rium (NFM) elĂ”kĂ©szĂ­tette a 2014-2020 közötti idĂ”szakra vonatkozĂł Nemzeti ÛrstratĂ©giĂĄt, amelyet a közeljövĂ”ben a kormĂĄny elĂ© terjeszt, Ă©s amelynek fontos szerepe van abban, hogy MagyarorszĂĄg az ...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A Nemzeti FejlesztĂ©si MinisztĂ©rium (NFM) elĂ”kĂ©szĂ­tette a 2014-2020 közötti idĂ”szakra vonatkozĂł Nemzeti ÛrstratĂ©giĂĄt, amelyet a közeljövĂ”ben a kormĂĄny elĂ© terjeszt, Ă©s amelynek fontos szerepe van abban, hogy MagyarorszĂĄg az EurĂłpai ÛrĂŒgynöksĂ©g (European Space Agency - ESA) tagja lehessen.

    Az Ă»rĂŒgynöksĂ©gi csatlakozĂĄssal a magyarorszĂĄgi vĂĄllalkozĂĄsoknak lehetĂ”sĂ©ge nyĂ­lik a tovĂĄbbi egyĂŒttmĂ»ködĂ©sre a legnagyobb eurĂłpai Ă»rtechnolĂłgiai cĂ©gekkel. A belĂ©pĂ©ssel egyidejĂ»leg az ESA összes ipari tendere megnyĂ­lik a magyar cĂ©gek elĂ”tt, emellett szĂ©lesedik a rĂ©szvĂ©tel lehetĂ”sĂ©ge a kĂŒlönfĂ©le oktatĂĄsi programokban is: az ESA ösztöndĂ­jakat, tovĂĄbbkĂ©pzĂ©seket nyĂșjt a magyar szakemberek rĂ©szĂ©re.
    Az NFM MTI-hez eljuttatott szerdai közlemĂ©nyĂ©ben szĂĄmolt be a Magyar Ûripari Klaszter (HUNSPACE) konferenciĂĄjĂĄrĂłl, amelynek fĂ”vĂ©dnöke  VĂĄlyi-Nagy Vilmos infokommunikĂĄcióért felelĂ”s ĂĄllamtitkĂĄr volt.
    A tĂĄrca a közlemĂ©nyben idĂ©zi SolymĂĄr KĂĄroly BalĂĄzs infokommunikĂĄcióért felelĂ”s helyettes ĂĄllamtitkĂĄrt, aki emlĂ©keztetett arra, hogy a kormĂĄny az idĂ©n kezdemĂ©nyezte a csatlakozĂĄsi tĂĄrgyalĂĄsok megkezdĂ©sĂ©t az EurĂłpai ÛrĂŒgynöksĂ©ghez.
    Az Ă»rĂŒgynöksĂ©g tanĂĄcsa vĂĄrhatĂłan a jövĂ” hĂ©ten dönt a kĂ©rdĂ©sben, Ă­gy akĂĄr mĂĄr idĂ©n megrendezhetik az elsĂ” tĂĄrgyalĂĄsi fordulĂłt - tette hozzĂĄ a fejlesztĂ©si tĂĄrca helyettes ĂĄllamtitkĂĄra.
    A szerdĂĄn Budapesten tartott nemzetközi szakmai talĂĄlkozĂłn az EurĂłpai ÛrĂŒgynöksĂ©g kĂ©pviselĂ”i, illetve a cseh, a lengyel, a romĂĄn, a szlovĂĄk Ă©s az Ă©szt Ă»ripar szakemberei osztjĂĄk meg az ESA-tagsĂĄggal kapcsolatos tapasztalataikat a hazai szakmai közönsĂ©ggel.
    MagyarorszĂĄg 2003-ban vĂĄlt az EurĂłpai ÛrĂŒgynöksĂ©g EurĂłpai EgyĂŒttmĂ»ködĂ” ÁllamĂĄvĂĄ (ECS, European Cooperating State, EEÁ). Ezt a stĂĄtuszt az ESA a csatlakozĂĄs elĂ”tt ĂĄllĂł orszĂĄgok szĂĄmĂĄra hozta lĂ©tre.
    Az öt Ă©vre tervezett program sorĂĄn a magyar intĂ©zmĂ©nyek, kis- Ă©s közĂ©pvĂĄllalkozĂĄsok lehetĂ”sĂ©get kaptak bizonyos eurĂłpai Ă»rprojektekben valĂł rĂ©szvĂ©telre. MagyarorszĂĄg felkĂ©szĂŒltsĂ©gĂ©t jĂłl mutatja, hogy az ESA elsĂ” EurĂłpai EgyĂŒttmĂ»ködĂ” Állama volt.
    2007-ben az akkori magyar kormĂĄny Ășgy döntött, hogy az egyezmĂ©ny lejĂĄrtakor a teljes jogĂș ESA-tagsĂĄg helyett a megĂĄllapodĂĄs Ășjabb 5 Ă©vre szĂłlĂł meghosszabbĂ­tĂĄsĂĄt kĂ©ri. IdĂ”közben a rĂ©giĂł orszĂĄgai közĂŒl CsehorszĂĄg, RomĂĄnia, majd LengyelorszĂĄg is teljes jogĂș taggĂĄ vĂĄlt.
    Az egyĂŒttmĂ»ködĂ”i stĂĄtusz azonban korlĂĄtozott rĂ©szvĂ©telt biztosĂ­t az ESA programjaiban, az ebbĂ”l nyerhetĂ” elĂ”nyök messze elmaradnak a teljes jogĂș tagsĂĄgĂ©itĂłl. Erre tekintettel a nemzeti fejlesztĂ©si miniszter elĂ”terjesztĂ©sĂ©re a kormĂĄny 2013-ban kezdemĂ©nyezte a csatlakozĂĄst elĂ”kĂ©szĂ­tĂ” tĂĄrgyalĂĄsok megkezdĂ©sĂ©t.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player