Gasztro-folklĂłr |
---|
A közmondás szerint, ha lúd, legyen kövér, valamint jobb egy lúd nyak, száz tyúk nyaknál. Ennek szellemében töltött libanyakat, -mellet, -combot és libamájat sütöttünk, mindezt pedig filmre vettük! |  |
|  |
|  |
|  |
|  |
|
Gasztro |
---|
 | Receptek |
|  | KĂłstolĂł KommandĂł |
|  | Borászatok |
|
Törzsasztal |
---|
Frankóságok |
---|
Frank Sándor mesterszakács Ă©s Ferenczi Dezsõ sĂĽllõfilĂ©t kĂ©szĂt sĂĽlt zöldsĂ©g körettel. | Gasztro-folklĂłr |
---|
Barta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél. |
|
Sztárinterjúk |
---|
Gyömbér László mesél életérõl... |
| |
Mikszáth Kálmán kérésére: palócleves
Munkatársunktól
2006 November 26, Sunday
 Gundel, Mikszáth Kálmán szĂĽletĂ©snapján megkĂ©rdezte a hĂres ĂrĂłt, milyen levest kĂ©szĂtsen. Ă• azt felelte, egy olyan levest kĂ©szitsen neki, amiben benne van a magyar konyha minden Ăze, zamata.
|
A Gundelek megjelenĂ©se a magyar gasztronomiában nem csak számos Ăşj fogást jelentett, hanem Ăşj stĂlust, kifinumult izlĂ©st Ă©s eleganciát is hoztak a magyar Ă©ttermi kultĂşrába. Gundel János az elsõk között jutott arra a gondoltara, hogy az internacionális konyha szelĂden pikáns Ăzvilágával enyhitse a magyar konyha fĂ»szeresen karakteres Ăzeit.
Gundel, Mikszáth Kálmán szĂĽletĂ©snapján megkĂ©rdezte a hĂres ĂrĂłt, milyen levest kĂ©szĂtsen. A jĂł palĂłcok szerzõje azt felelte hogy, egy olyan levest kĂ©szitsen neki, amiben benne van a magyar konyha minden Ăze, zamata. Gundel hĂşsbĂłl, zöldbabbĂłl, burgonyábĂłl kreált egy tartalmas levest, amit Mikszáth KálmánrĂłl, a "Nagy PalĂłcrĂłl", palĂłclevesnek nevezett el.
Nézze meg a palóclevesrõl készült filmünket!
|
|
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor egy kattint�ssal nyithat a cikkhez f�rumos t�m�t. |
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!