Gasztro-folklór
Márton napi libator
ImageA közmondás szerint, ha lúd, legyen kövér, valamint jobb egy lúd nyak, száz tyúk nyaknál. Ennek szellemében töltött libanyakat, -mellet, -combot és libamájat sütöttünk, mindezt pedig filmre vettük!
Fõzzõn velünk Karácsonyra!
A február szépsege: a kocsonya
Mikszáth Kálmán kérésére: palócleves
Az erdélyi konyha ízei
A magyar konyha egyik büszkesége: a gulyás
Gasztro
Receptek
Bodzából nemcsak szörp
Kóstoló Kommandó
Torkos Csütörtök: Együnk féláron!
Borászatok
Pince a Nyakas-hegy lábánál
Programajánló
�prilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Süllõfilé roston, sült zöldségekkel
Sullo zoldsegekkelFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ süllõfilét készít sült zöldség körettel.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Gasztro-folklór Gasztro-folklór
A halételek különleges ízvilága
Munkatársunktól   2006 December 03, Sunday  
Image
Már a régmúlt korok asztalán is megbecsült étel volt a hal elõételként, levesként, fõételként, böjti idõben és ünnepi ételként is kinálták.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

halA hely szellemében rovatunk következõ része halról, a halfõzésrõl, és a halászlé történetérõl szól. A 15. századig a hazai konyha és recepjei egy kézzel megszámolható példányban maradtak ránk. Mátyás királyunk után lett divatos külföldi mintára megörökíteni az ételek és italok elkészítésének módját, recepjeit. Régmúlt korok asztalán megbecsült étel volt a hal elõételként, levesként, fõételként, böjti idõben és ünnepi ételként is kinálták.

Tekintse meg a halételekrõl készült filmünket
!


Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player