Gasztro-folklór |
---|
A közmondás szerint, ha lúd, legyen kövér, valamint jobb egy lúd nyak, száz tyúk nyaknál. Ennek szellemében töltött libanyakat, -mellet, -combot és libamájat sütöttünk, mindezt pedig filmre vettük! |  |
|  |
|  |
|  |
|  |
|
Gasztro |
---|
 | Receptek |
|  | Kóstoló Kommandó |
|  | Borászatok |
|
Törzsasztal |
---|
Frankóságok |
---|
Frank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ óriás túrógombócot készít. | Gasztro-folklór |
---|
Barta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél. |
|
Sztárinterjúk |
---|
Gyömbér László mesél életérõl... |
| |
A magyar konyha egyik büszkesége: a gulyás
Munkatársunktól
2006 November 19, Sunday
 Haladjunk továbbra is rovatunkban a magyar konyha mezsdjéjén! A téma a magyar gasztronómia egyik büszkesége a gulyás, mely nem is gondolnánk milyen változatos formában ismeretes.
|
Haladjunk továbbra is rovatunkban a magyar konyha mezsdjéjén! A téma a magyar gasztronómia egyik büszkesége a gulyás. Mi is a gulyás? A mi fogalmaink szerint bõlére eresztett marhapörkölt burgonyával és csipetkével bár ezt nem mindenhol és mindenki gondolja igy. A gasztronómiai lexikon mintegy ötvenféle gulyást ír le, többek között alföldit, pécsit, betyárt, békát, csángót, halt, székelyt (ami nem is székely, még kevésbé gulyás) stb. gulyásokat említ. Nagyon régi múltra visszatekintõ étel, valószínû már ették a honfoglalás korában is. Elsõsorban pásztorok tápláléka volt egykor, mint azt a neve is mutatja.
Tekintse meg errõl a híres, jellegzetes magyar ételrõl szóló videónkat!
|
|
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor egy kattint�ssal nyithat a cikkhez f�rumos t�m�t. |
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!