Programajánló
November 2021
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Kapcsolati zűr
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Elia: Első tuningcsomag az új Renault Cliohoz
Jegyzet Jegyzet
Ne mind teljesüljön!
Munkatársunktól   2005 December 04, Sunday  

Nemrég azt álmodtam, hogy volt egy választás, ami piszkosul alacsony részvétellel mindösszesen két pártot juttatott a Parlamentbe. Megalakult a kormány, elfoglalták állásaikat az ellenzék emberei is. Berendezkedtek kényelmesen.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Előzmény: "A 2006-os választás a jövő nagy kérdéseiről szól; olyan tágasabb világot kell teremteni, ahol a fiatalok összes álma teljesül - jelentette ki Orbán Viktor" - a teljes cikk itt

Nemrég azt álmodtam, hogy volt egy választás, ami piszkosul alacsony reszvétel mellett mindösszesen két pártot juttatott a Parlamentbe.
Megalakult a kormány, elfoglalták állásaikat az ellenzék emberei is. Berendezkedtek kényelmesen.

Jól is érezték magukat abban a nagy épületben: bejártak újságot olvasni, pasziánszozgatni az ingyen-laptopon, beszélgetni, ilyesmi.
Tényleg jó hely: meleg van, a székek is kényelmesek és rohadtul olcsó a büfé, a kaja meg jó.
Néha lezavartak a pártemberek egy-két vitának nevezett izét - ami leginkább a "Ki tud jobban beszólni a másiknak?!" című házi verseny alcímet kaphatná -, vagy alakítottak viccből, ötlettelenségből meg unalomból pár bizottságot kivizsgálni ezt-azt. És ha a Népnek is kellett valamit mondani, hát akkor mindkét tábor ugrasztotta a Demagógia Bizottságot, fabrikáltak pár, a fentihez hasonló mondatot, egymás után szerkesztették őket lazán, majd kiálltak kamerák és mikrofonok elé elmondani azokat mosolyogva.

Persze néha össze is dumálnak félre eső sarkokban, zárt ajtós irodákban, ha arról volt szó. Általában semmiben nem értettek egyet látszólag, de a lényegben azért tökéletesen egyeztek az álláspontok: ez a világ legjobb helye, a világ legjobb munkája és marhára nem szeretnének ettől megválni. Mindkettőnek van médiabefolyása, no meg gazdasági is, hát csak összehozzák szépen a következő ciklusra is azokat a kényelmes székeket!
Néha helyet cseréltek a kormányrúdnál, akkor a kormányos mindig jobban megtömte a zsebét, na de fájóan üresen sosem maradt a másiké sem.
Egy sem, semelyiknek.

A társadalom egy része pedig szépen lassan megszokta a Demagógia Bizottság áldásos munkáját, megkajált már mindent, amit az orra elé tettek, s jó sokan el is hitték magukról, hogy ők az egyik banda szimpatizánsai, míg mások a másikéi, és hogy köztük komoly különbségek vannak. Főleg az, hogy - evidens képlet - mindig a másik banda a rossz, ők meg a jó, s persze az ő oldaluk a helyes út térképének ismerője.
Azt meg egyik se vette észre, hogy a pártoknak igazából - ha megkapirgálták volna picit a felszínt - az ég világon semmi épkézláb ötletük nem volt.

A társadalom másik része ugyanekkor pedig még a korábbinál is jobban tett az egészre, s a drága politikusok megítélése már annyira mélyre zuhant, hogy igazából nem is érdekelt senkit.

Konzerválódott az állapot jó hosszú időre, s a látszatviták és látszattörténések közepette mindinkább nem történt valójában semmi, nem haladt a szekér se jobbra, se balra, se előre, se hátra. Vagy maximum hátra.
Aki pedig mindebbe nem törődött bele, az jobb híján kikacsintott Nyugatra és általában ott is felejtette magát.

És ekkor álmomban elkezdtem én is gondolkozni, hogy lehet nekem is ki kéne kacsintani külföldre, Nyugatra.
Aztán felébredtem.

Azt hiszem, ez egy rémálom volt.
Ezek után én nem szeretném, ha az összes álmom teljesülne!

                                                                               Kovács M. Norbert

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player