ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
VĂĄltozĂł vilĂĄg
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Brutålis: Jöhet az 1600 lóerÔs Veyron Super?
GazdasĂĄg GazdasĂĄg
NMHH: a UPC-nek be kell fizetnie a 60 milliĂł forintos bĂ­rsĂĄgot
MTI   2013 October 09, Wednesday  

(MTI) - A Nemzeti MĂ©dia- Ă©s HĂ­rközlĂ©si HatĂłsĂĄg (NMHH) mĂĄsodfokon helybenhagyta a UPC-re korĂĄbban kiszabott 60 milliĂł forintos bĂ­rsĂĄgot Ă©s kimondta, hogy Ășj szerzĂ”dĂ©sek Ă©rvĂ©nyesen nem jöttek lĂ©tre.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A Nemzeti MĂ©dia- Ă©s HĂ­rközlĂ©si HatĂłsĂĄg (NMHH) mĂĄsodfokon helybenhagyta a UPC-re korĂĄbban kiszabott 60 milliĂł forintos bĂ­rsĂĄgot Ă©s kimondta, hogy Ășj szerzĂ”dĂ©sek Ă©rvĂ©nyesen nem jöttek lĂ©tre.

    Az NMHH az MTI-hez szerdĂĄn eljuttatott közlemĂ©nyĂ©ben felidĂ©zi, hogy 2012 novemberĂ©ben a UPC MagyarorszĂĄg Kft. (UPC) levĂ©lben kereste meg elĂ”fizetĂ”it, Ă©s Ă©rvĂ©nyben lĂ©vĂ” szerzĂ”dĂ©seik megszĂŒntetĂ©sĂ©t, illetve egy - a cĂ©g ĂĄllĂ­tĂĄsa szerint azzal mindenben megegyezĂ” tartalmĂș - Ășj szerzĂ”dĂ©s "rĂĄutalĂł magatartĂĄssal" törtĂ©nĂ” megkötĂ©sĂ©t kezdemĂ©nyezte.
    A UPC a levelĂ©ben arrĂłl tĂĄjĂ©koztatta ĂŒgyfeleit, hogy megszĂ»ntnek tekinti a rĂ©gi, szĂłban vagy Ă­rĂĄsban megkötött szerzĂ”dĂ©sĂŒket, egyben elfogadottnak tekint egy Ășjat, ha az elĂ”fizetĂ” "rĂĄutalĂł magatartĂĄsĂĄval" tovĂĄbbra is igĂ©nybe veszi a szolgĂĄltatĂĄsĂĄt, vagy az Ă©rtesĂ­tĂ©st követĂ” szĂĄmlĂĄjĂĄt rendben befizeti.
    Az NMHH a levĂ©l kapcsĂĄn azonnal figyelmeztette az elĂ”fizetĂ”ket, hogy a rĂĄutalĂł magatartĂĄssal esetlegesen lĂ©trejövĂ” Ășj szerzĂ”dĂ©seik kevesebb vĂ©delmet nyĂșjtanak szĂĄmukra, mint az Ă­rĂĄsban vagy szĂłban megkötöttek, ezĂ©rt figyelmesen olvassĂĄk el a levelet Ă©s jelezzĂ©k a szolgĂĄltatĂłnĂĄl, ha ragaszkodnak meglĂ©vĂ” szerzĂ”dĂ©seikhez.
    Az elĂ”fizetĂ”k figyelmeztetĂ©sĂ©vel egyidejĂ»leg az NMHH hivatalbĂłl is eljĂĄrĂĄst indĂ­tott, hogy megĂĄllapĂ­tsa, jogszerĂ» volt-e a UPC szerzĂ”dĂ©s-ĂĄtalakĂ­tĂĄsra irĂĄnyulĂł kĂ­sĂ©rlete. A vizsgĂĄlat sorĂĄn kiderĂŒlt, hogy a szolgĂĄltatĂł jogsĂ©rtĂ” mĂłdon jĂĄrt el a szerzĂ”dĂ©s-ĂĄtalakĂ­tĂĄsok sorĂĄn, mert nem volt meg a szolgĂĄltatĂł Ă©s az elĂ”fizetĂ”k között hatĂĄlyban lĂ©vĂ” szerzĂ”dĂ©sek megszĂŒntetĂ©sĂ©re irĂĄnyulĂł közös megegyezĂ©s.
    A UPC magatartĂĄsa mintegy 800 ezer ĂŒgyfele Ă©rdekĂ©t sĂ©rtette sĂșlyosan, mivel figyelmen kĂ­vĂŒl hagyta az elĂ”fizetĂ”i szerzĂ”dĂ©sek közös megegyezĂ©ssel törtĂ©nĂ” megszĂŒntetĂ©sĂ©re vonatkozĂł törvĂ©nyi rendelkezĂ©seket. Az elĂ”fizetĂ”k vĂ©delme Ă©rdekĂ©ben az NMHH a szolgĂĄltatĂłt elsĂ” fokon 60 milliĂł forintos bĂ­rsĂĄggal sĂșjtotta.
    Az NMHH a UPC fellebbezĂ©sĂ©re szĂŒletett mĂĄsodfokĂș hatĂĄrozatĂĄban helybenhagyta az elsĂ”fokĂș hatĂłsĂĄg 60 milliĂłs bĂ­rsĂĄgrĂłl szĂłlĂł döntĂ©sĂ©t Ă©s rendelkezett az Ă©rintett elĂ”fizetĂ”i jogviszonyok helyzetĂ©rĂ”l is.
    A hatĂĄrozat szerint a UPC levelĂ©ben foglaltakkal ellentĂ©tben az elĂ”fizetĂ”k korĂĄbban Ă­rĂĄsban vagy szĂłban kötött elĂ”fizetĂ”i szerzĂ”dĂ©sei nem szĂ»ntek meg Ă©s Ășj, rĂĄutalĂł magatartĂĄssal megkötött elĂ”fizetĂ”i szerzĂ”dĂ©sek Ă©rvĂ©nyesen nem jöttek lĂ©tre. Ennek megfelelĂ”en a UPC-nek a levĂ©l kikĂŒldĂ©se elĂ”tti, eredeti szerzĂ”dĂ©sekben foglaltakhoz kell tartania magĂĄt, az ezekben foglalt jogok Ă©s kötelezettsĂ©gek Ă©rvĂ©nyesek az elĂ”fizetĂ”kre - hĂ­vja fel a figyelmet az NMHH.
    A UPC köteles a jogszerĂ» ĂĄllapot helyreĂĄllĂ­tĂĄsĂĄrĂłl 60 napon belĂŒl minden Ă©rintett elĂ”fizetĂ”jĂ©t Ă©rtesĂ­teni Ă©s honlapja kezdĂ”oldalĂĄn 30 napig az NMHH ĂĄltal meghatĂĄrozott közlemĂ©nyt megjelentetni. A cĂ©g a bĂ­rĂłsĂĄgtĂłl kĂ©rhet jogorvoslatot a hatĂĄrozattal szemben - olvashatĂł a közlemĂ©nyben.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player