ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Hihetetlen: Audi A4 AvantbĂłl rozsdĂĄs konzervdoboz
KultĂșra KultĂșra
Tarlós nem hajlandó magyaråzkodni Dörner György kinevezése miatt
MTI   2011 October 26, Wednesday  

Nem hajlandĂł magyarĂĄzkodni TarlĂłs IstvĂĄn fĂ”polgĂĄrmester Dörner Györgynek, az Új SzĂ­nhĂĄz Ă©lĂ©re valĂł kinevezĂ©se miatt, sem itthon, sem kĂŒlföldön. ErrĂ”l TarlĂłs IstvĂĄn a HĂ­r Tv RĂĄjĂĄtszĂĄs cĂ­mĂ» szerdai mĂ»sorĂĄban beszĂ©lt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Nem hajlandĂł magyarĂĄzkodni TarlĂłs IstvĂĄn fĂ”polgĂĄrmester Dörner Györgynek, az Új SzĂ­nhĂĄz Ă©lĂ©re valĂł kinevezĂ©se miatt, sem itthon, sem kĂŒlföldön. ErrĂ”l TarlĂłs IstvĂĄn a HĂ­r Tv RĂĄjĂĄtszĂĄs cĂ­mĂ» szerdai mĂ»sorĂĄban beszĂ©lt.

A mĂ»sorvezetĂ”nek arra a kĂ©rdĂ©sĂ©re, hogy vĂĄlaszolt-e a NĂ©met SzĂ­nmĂ»vĂ©szeti AkadĂ©miĂĄnak arra a levelĂ©re, amelyben a szervezet arra szĂłlĂ­tja fel, hogy vonja vissza az Új SzĂ­nhĂĄzzal kapcsolatos döntĂ©sĂ©t, azt mondta: vĂĄlaszolt valakinek, aki Ă©rdekes felvetĂ©ssel kereste meg.
   
"Nem tudom, hogy a német mûvészeti akadémiånak egyrészt milyen informåciói vannak arról, hogy ki lett az igazgató Budapest egyik legkisebb színhåzåban, måsrészt fogalmam sincs, hogy ehhez mi köze van" - tette hozzå.
   
TarlĂłs IstvĂĄn a kĂ©rdĂ©sekre vĂĄlaszolva egyebek mellett azt mondta: Dörner Györgynek szĂ­nmĂ»vĂ©szeti diplomĂĄja van, Ă©s azĂ©rt döntött mellette, mert szerepelt egy kulcsmondat az egyĂ©bkĂ©nt "nem tĂșl szĂ­nvonalas" pĂĄlyĂĄzatĂĄban. Eszerint lennie kell Budapesten egy olyan szĂ­nhĂĄznak, ahol klasszikus magyar szerzĂ”k darabjait, klasszikus rendezĂ©sben mutatjĂĄk be - fĂ»zte hozzĂĄ.
   
Dörner György intendånsåról Csurka Istvånról azt mondta, hogy ha nem politikusként, hanem dråmaíróként gondolunk rå, akkor kijelenthetÔ, hogy "korunk egyik legnagyobb dråmaírója".
  
A NĂ©met SzĂ­nmĂ»vĂ©szeti AkadĂ©mia levelĂ©re visszatĂ©rve mĂ©g azt is mondta, nem gondolja, hogy uniĂłs akciĂłrĂłl van szĂł, sĂ”t azt sem, hogy az akadĂ©mia magĂĄtĂłl "mozdult rĂĄ erre az Ă©rthetetlen akciĂłra, az az Ă©rzĂ©sem, hogy valakik mĂĄr megint kĂŒlföldre rohangĂĄlnak panaszkodni"- fĂ»zte hozzĂĄ.
    
A fĂ”polgĂĄrmester hangsĂșlyozta: nem hajlandĂł magyarĂĄzkodni, "meghoztam egy döntĂ©st, attĂłl, hogy itt elĂ”feltĂ©telezĂ©sekkel kiabĂĄljĂĄk tele fĂ©l EurĂłpĂĄt, azĂ©rt mert egyetlen szĂ­nhĂĄz vezetĂ©sĂ©ben vĂĄltozĂĄs következett be, nem ok arra, hogy meggondoljam magam".
   
A darmstadti szĂ©khelyĂ» NĂ©met SzĂ­nmĂ»vĂ©szeti AkadĂ©mia honlapjĂĄn közzĂ©tett ĂĄllĂĄsfoglalĂĄs felhĂ­vja a nĂ©met kormĂĄnyt: "ne engedje, hogy MagyarorszĂĄg tovĂĄbb tĂĄvolodjon az EurĂłpai UniĂł alapvetĂ” elveitĂ”l". Az akadĂ©mia "a hĂĄborĂș utĂĄni, eurĂłpai törtĂ©nelemben egyedĂŒlĂĄllĂł Ă©s eddig elkĂ©pzelhetetlen esemĂ©nynek" nevezte, hogy TarlĂłs IstvĂĄn döntĂ©se nyomĂĄn "a bevallottan antiszemita Ă©s szĂ©lsĂ”jobboldali" Csurka IstvĂĄn Ă©s "elvbarĂĄtja, a szĂ©lsĂ”jobboldali" Dörner György kerĂŒlt az Új SzĂ­nhĂĄz Ă©lĂ©re.
   
A FĂ”polgĂĄrmesteri Hivatal oktĂłber elejĂ©n hozta nyilvĂĄnossĂĄgra, hogy az Új SzĂ­nhĂĄz igazgatĂłi posztjĂĄra meghirdetett pĂĄlyĂĄzat alapjĂĄn Dörner György szĂ­nmĂ»vĂ©szt nevezi ki TarlĂłs IstvĂĄn a teĂĄtrum Ășj vezetĂ”jĂ©vĂ©. Dörner Györggyel egyĂŒtt pĂĄlyĂĄzott Csurka IstvĂĄn Ă­rĂł dramaturg, aki intendĂĄnskĂ©nt dolgozik az intĂ©zmĂ©nyben.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player