Belpolitika
A TMRSZ szerint újabb demonstráció lesz, ha a kormány nem enged
Pintér Sándor nem ígért semmit és semmiért sem vállalt felelősséget - mondta a TMRSZ főtitkára a hétfői szakszervezeti egyeztetés után. Szima Judit hangsúlyozta: szakszervezetük már nem kér, hanem követel.
Schiffer: Az LMP jogállami megoldást javasol a pofátlan végkielégítések visszaszerzésére
Benyújtották a különadóról szóló újabb módosítót
Miért vett fel 8 százalékos kamattal 1 milliárd dolláros hitelt a kormány?
A kormány "lenyúlja" a fővárosi egészségügyi ingatlanvagyont
Egyenruhások demonstrációja - Nyugdíjas tűzoltó gyújtotta a "zászlót"
Hírközpont
Katasztrófa és baleset
Elsüllyedt a születésnapi hajó - 15 halott
Rendőrség
Kigyulladt egy terménytároló Sajópetriben
Politika
Véget ért a történelmi királynői látogatás
Oktatás, nevelés
Pályaválasztási napot tart középiskolásoknak az ELTE
Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
2013-ban érkezik a Vw UP! GT
Belpolitika Belpolitika
Tényfeltáró bizottságot hoz létre a Fidesz a Gyöngyöspatán történtek politikai felelőseinek megtalálására
Független Hírügynökség   2011 April 28, Thursday  

Tényfeltáró bizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz parlamenti frakciója a Gyöngyöspatán történtek tisztázására - jelentette be Kocsis Máté, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Tényfeltáró bizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz parlamenti frakciója a Gyöngyöspatán történtek tisztázására - jelentette be Kocsis Máté, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: március eleje óta mondják, hogy nem tartják szerencsésnek etnikai vagy bármilyen indulatok gerjesztését az ország bármely pontján, de ez nem talált meghallgatásra az ellenzéki pártoknál. A bizottság létrehozásának célja, hogy megtalálják az ügy politikai felelőseit.

A bizottság ki fogja vizsgálni az elmúlt hetekben történt eseményeket - közölte Kocsis Máté. Úgy fogalmazott: ma már tisztán látszik a Gyöngyöspatán és más településeken történtek kapcsán is, hogy a Jobbik "beleégett rendfenntartási szerepébe", hiába kérték, hogy hagyja abba, mert nagy kárt fog okozni. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az LMP szintén "beleégett" a kampányát támogató amerikai üzletember szerepvállalásába. Az MSZP esetében pedig Gyurcsány Ferenc pénzt ajánlott fel evakuálásra, de ez nem a közbiztonság erősítését szolgálja, és alkalmas a felelőtlen politikai kommunikációra - mondta a politikus.
Kocsis Máté közölte: a bizottságnak ki kell vizsgálnia a gyöngyöspatai romák húsvéti utaztatásának körülményeit, azt, hogy kik és milyen célból vettek részt ennek szervezésében és végrehajtásában. A politikus szerint választ kell kapni arra, ki és miért hazudta azt, hogy evakuálás történik, és miért keltett pánikot, amikor a vöröskereszt illetékesei világossá tették, hogy egy korábban megszervezett programra viszik a helyi családokat. Emellett ki kell vizsgálni, hogy milyen szerepel játszott az ügyben, kinek a megbízása alapján járt el és hazudott evakuálást az LMP kampányát finanszírozó amerikai üzletember - jelentette ki a képviselő.
Vizsgálná azt is a bizottság, hogy kik állnak a magukat rendfenntartóknak álcázó egyenruhás bűnözők mögött, miből finanszírozzák a működésüket, egyenruháikat, eszközeiket - közölte Kocsi Máté. Hozzátette: azt is fontos lenne tisztázni, hogy az ellenzéki pártok miért működnek közre az ország feldúlásában, milyen szándékok vezérlik és milyen politikai felelősség terheli őket.
A politikus kijelentette: aki Magyarországon törvénysértést követ el, nem úszhatja meg következmények nélkül, legyen az cigány származású elkövető, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja vagy akár országgyűlési képviselő. Emlékeztetett arra is, hogy a kormány kezdeményezte több jogszabály módosítását a közrend erősítése érdekében.
A testület a tervek szerint május közepére állhat fel, tagjai országgyűlési képviselők lesznek. Kocsis Máté azt mondta: elvárják minden parlamenti párttól, hogy képviseltessék magukat a bizottságban. Közölte: bíznak benne, hogy a testület munkájának eredményeként rövid időn belül meg tudják nevezni a kialakult helyzet politikai felelőseit.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Tényfeltáró bizottságot hoz létre a Fidesz a Gyöngyöspatán történtek politikai felelőseinek megtalálásáraContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player