ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Hollywoodi vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
2013-ban Ă©rkezik a Vw UP! GT
GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy
Tovåbb nÔtt a mobiltelefon- és az internet-elÔfizetések szåma
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 March 07, Monday  

Tovåbb nÔtt a mobiltelefon-elÔfizetések szåma, a tavalyi év végén 12 millió elÔfizetés volt Magyarorszågon. A telefonbeszélgetések idÔtartamånak majdnem négyötöde mobiltelefonokról indított hívåsokból szårmazik.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
TovĂĄbb nĂ”tt a mobiltelefon-elĂ”fizetĂ©sek szĂĄma, a tavalyi Ă©v vĂ©gĂ©n 12 milliĂł elĂ”fizetĂ©s volt MagyarorszĂĄgon. A telefonbeszĂ©lgetĂ©sek idĂ”tartamĂĄnak majdnem nĂ©gyötöde mobiltelefonokrĂłl indĂ­tott hĂ­vĂĄsokbĂłl szĂĄrmazik. Miközben a kĂĄbeles Ă©s mĂĄs, helyhez kötött telefonĂĄlĂĄs egyre nĂ©pszerĂ»bbĂ© vĂĄlik, a vezetĂ©kes vonalak szĂĄma tovĂĄbb csökken. Az internet-elĂ”fizetĂ©sek szĂĄma egy Ă©v alatt 539 ezerrel emelkedett, mĂĄr meghaladta a 3,3 milliĂłt. A mobilinternet-elĂ”fizetĂ©sek szĂĄma ĂĄtlĂ©pte az 1,3 milliĂłt - derĂŒl ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hĂ©tfĂ”n nyilvĂĄnossĂĄgra hozott tĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄbĂłl.

Egy Ă©v alatt 219 ezerrel nĂ”tt a mobiltelefon-elĂ”fizetĂ©sek szĂĄma MagyarorszĂĄgon, Ă­gy 2010 vĂ©gĂ©re elĂ©rte a 12 milliĂłt. Ezen belĂŒl a havidĂ­jas elĂ”fizetĂ©sek szĂĄma emelkedett. A KSH adatai szerint 100 lakosra 120 mobil-elĂ”fizetĂ©s jutott. Tavaly az utolsĂł negyedĂ©vben a mobilhĂĄlĂłzatokban 5 szĂĄzalĂ©kkal több hĂ­vĂĄst kezdemĂ©nyeztek, mint az elĂ”zĂ” Ă©v hasonlĂł idĂ”szakĂĄban, Ă©s ennyivel nĂ”tt a mobiltelefonĂĄlĂĄssal töltött összes percidĂ” is. Egy elĂ”fizetĂ©sre ĂĄtlagosan 373 percnyi beszĂ©lgetĂ©s jutott, egy hĂ­vĂĄs ĂĄtlagos hossza 2,2 perc volt. Az egĂ©sz Ă©vet tekintve a hĂ­vĂĄsok szĂĄma 4 szĂĄzalĂ©kkal, idĂ”tartamuk 5 szĂĄzalĂ©kkal nĂ”tt 2009-hez kĂ©pest. Az összes telefonbeszĂ©lgetĂ©sre fordĂ­tott idĂ” csaknem nĂ©gyötödĂ©t mobilkĂ©szĂŒlĂ©kekrĂ”l indĂ­tott hĂ­vĂĄsok tettĂ©k ki.
BĂĄr a kĂĄbeltĂ©vĂ©-szolgĂĄltatĂłk egyre nagyobb sikerrel kĂ­nĂĄlnak vezetĂ©kes vonalat Ă©s hĂ­vĂĄsszolgĂĄltatĂĄst, 2010 december vĂ©gĂ©n az egy Ă©vvel korĂĄbbinĂĄl 194 ezerrel kevesebb, 2,9 milliĂł vezetĂ©kes fĂ”vonal volt ĂŒzemben az orszĂĄgban. A 100 lakosra 29 vezetĂ©kes fĂ”vonal jutott az idĂ”szak utolsĂł napjĂĄn. A vezetĂ©kes vonalakrĂłl indĂ­tott hĂ­vĂĄsok szĂĄma Ă©s idĂ”tartama 2009 utolsĂł negyedĂ©vĂ©hez kĂ©pest 4, illetve 8 szĂĄzalĂ©kkal csökkent. A visszaesĂ©s hĂĄtterĂ©ben a mobilforgalom emelkedĂ©se, valamint az egyre inkĂĄbb terjedĂ” ingyenes, ugyanakkor nem mĂ©rhetĂ” internetes telefonĂĄlĂĄsi lehetĂ”sĂ©g ĂĄll. A teljes Ă©vet nĂ©zve 5, illetve 6 szĂĄzalĂ©kos volt a hĂ­vĂĄsok szĂĄmĂĄnak Ă©s hosszĂĄnak csökkenĂ©se. Az ĂĄrak mĂ©rsĂ©klĂ”dĂ©se, a gyakran jelentĂ”s ingyenes idĂ”sĂĄvot Ă©s dĂ­jmentes hĂĄlĂłzaton belĂŒli beszĂ©lgetĂ©st is tartalmazĂł csomagok terjedĂ©se miatt az elĂ”fizetĂ”k kevesebbszer, de hosszabb ideig beszĂ©lgetnek vezetĂ©kes telefonrĂłl, mint mobiltelefonrĂłl.
FolytatĂłdott az internetpiac bĂ”vĂŒlĂ©se, 2010. negyedik negyedĂ©vĂ©ben az internetszolgĂĄltatĂłk szĂĄma 393 volt, 36-tal több, mint egy Ă©vvel korĂĄbban. A piac koncentrĂĄlt, 18 cĂ©g tudhatja magĂĄĂ©nak az elĂ”fizetĂ©sek 90 szĂĄzalĂ©kĂĄt. Az internet-elĂ”fizetĂ©sek szĂĄma 2010 vĂ©gĂ©n mĂĄr meghaladta a 3,3 milliĂłt, ez majdnem ötödĂ©vel több, mint 2009 ugyanezen idĂ”pontjĂĄban. Az internetpiac fejlĂ”dĂ©se a szolgĂĄltatĂłk közötti Ă©les versenynek is köszönhetĂ”. Az összes internet-elĂ”fizetĂ©s 39 szĂĄzalĂ©ka a mobilkategĂłriĂĄba tartozott, rĂ©szarĂĄnya egy Ă©v alatt 6 szĂĄzalĂ©kponttal növekedett, az elĂ”fizetĂ©sek szĂĄma ĂĄtlĂ©pte az 1,3 milliĂłt.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player