Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldõl, az ország merre halad tovább
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Van ilyen
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelõbe Kentuckyban
Egészség Egészség
Mit kenjünk a kenyerünkre?
Munkatársunktól   2008 February 18, Monday  

Nem mindegy, hogy mit kenünk a kenyerünkre, mint ahogy az sem, milyen zsírokat használunk a fõzéshez.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

Alaptétel, hogy cardiovascularis megbetegedések kialakulásában szerepet játszó kockázati tényezõk jelentõs része táplálkozással befolyásolható. Ez azonban korántsem azt jelenti, hogy holnaptól csak és kizárólag növényi szterineket tartalmazó margarint kellene mindenkinek fogyasztania. Sõt. A kiegyensúlyozott táplálkozás elve szerint csupán a mértékre kell odafigyelni. Ahhoz, hogy étrend valóban egészségesebbé váljon, a kenõzsiradékok esetében a margarinfogyasztás, az alkalmankénti, kisebb mennyiségû vajfogyasztás mellett fontos szerepet tölthet be a megelõzésben. De nem kell lemondani a szárnyasok zsiradékáról sem, a kacsa- vagy libazsírról, hiszen ha kis mennyiségben, ritkán fogyasztjuk, nem okozunk kárt vele.

Sütésnél, fõzésnél azonban lehetõség szerint kerülendõ az állati eredetû, telített zsírok használata. Helyettük az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajokat, és olívaolajat ajánlja a dietetikus. A szakember feladata, hogy a valós alapokon nyugvó információkkal lássa el mindazokat, akik megnyugtató válaszokat keresnek táplálkozási kérdésekben, többek között a vaj kontra margarin ügyben is. Nem rábeszéli a kétkedõket a margarinfogyasztásra, és nem lebeszéli õket a vajfogyasztásról. Csupán tényeket közvetít, amelyek alapján mindenki egyedül dönthet e kérdésben.

Weborvos >>


Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player