Programajánló
Szeptember 2021
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ebben a hónapban
Legújabb lapok
traser
A "négymadár"
Emlékem
Emlékem
enigmaphoto
392. Búcsú
391. Szabad, demokratikus emlékmű
390. Búcsúzó baloldal
aromatic.hot.coffee
A hazugság maga...
Végjáték
Emberségből nullás
Ciprusi levelek 2006
9. levél
8. levél
7. levél
NÉGYmadár
NÉGYmadár
járóka
szabadszarka
LeveX Blog
Arad
Szeretem a hazám
Gwen Stefani - The Sweet Escape
sonsanford
Népszavazás, nemzetárulózás - mindig kampánytéma volt a kettős állampolgárság
Friss naplók
Képes
NÉGYmadár
aromatic.hot.coffee
enigmaphoto
Naplók
LeveX Blog
Naplók Naplók

A naplózó használata

ÁSzF | Címlap | Naplózók | Súgó
Lépjen be

A modern kori internetes angolban megjelent blog szó magyar megfelelője a napló. Bár a napló többnyire csak saját használatra szól, néha az segíti a napló írását, ha mindenki olvashatja azt, ami senkinek sem mondható el. A naplózás legkönyebb módja a gondolatok és képek megosztásának.

A [Webrádió - naplózó] nem egy szokványos (free)blog rendszer: a regisztrált felhasználók a Webrádiós azonosítójukkal azonnal, automatikusan, használhatják a szolgáltatást, kezdhetik el írni saját naplójukat. Azt is megszabhatják, hogy naplójuk nyilvános, zárkörű, vagy esetleg magán-napló legyen, de nyilvános bejegyzéseik címlapon való megjelenését is elősegíthetik.

A [Webrádió - naplózó] minden naplójának saját nevet és képet adhat az írója. A napló azonnal elérhetővé válik a "naplo_neve.blog.webradio.hu" és a "felhasználó_azonosítója.blog.webradio.hu" címen, amennyiben ezek csak az angol szám és betűkészlet (ASCII kódtáblázat) kerektereit tartalmazzák.

A [Webrádió - naplózó] naplóinak megjelenését és külalakját az írók egyre jobban befolyásolhatják, de minden egyes naplóbejegyzés megjelenése külön is beállítható. Sőt, az író akár bejegyzésenként beállíthatja, hogy a bejegyzés nyilvános, kommentálható stb. vagy éppen egyik sem.

A [Webrádió - naplózó] használatának feltételeit a Webrádió Általános Szerződési Feltételek dokumentum tartalmazza. Ezt a Webrádió időnként aktualizálja. Ilyen esetben minden érintett felhasználóját egy héttel korábban értesíti erről, a rendszerben nyilvántartott email-címén.

Figyelem! Minden esetben gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról, és gondoskodjon emailcímének helyességéről, hogy a Webrádió értesíteni tudja, a [Webrádió - naplózó] naplójának ügyeiben, valamint elfelejtett jelszavát esetleg pótolhassa.

A [Webrádió - naplózó] naplóinak bejegyzéseibe képek, kódok, videók és térképek is elhelyezhetőek:

Kép Kód AudióVideó Térkép  
Tetszőleges számú kép helyezhető el. Ezeket a képeket a rendszer automatikusan méretezi, és az átméretezett képekre automatikusan olyan linket helyez, mely a képet a monitoron elférő legnagyobb arányos méretben mutatja meg. Ehhez mindössze a megfelelő képeket kell a bejegyzéshez csatolni az intuitív kezelőkkel, aztán a bejegyzésbe a megfelelő helyre be kell szerkeszteni, hogy {mosimage}. A {mosimage} szavakat a bejegyzés megjelenésekor a rendszer a sorra jövő csatolt képpel helyettesíti. Ha a behelyettesített kép automatikusan meghatározott képméretével az író nem elégedett, lehetősége van a képméret szélességét és/vagy magasságát beállítani a {mosimage width=40} vagy {mosimage height=80} típusú szavak beszerkesztésével, és akkor a kép szélessége 40pixel, vagy magassága 80pixel lesz. Ugyancsak be lehet állítani, hogy a képet a szövegben hová rendezze a rendszer. Ekkor a fenti típusú szavakat még ki kell egészíteni az "align" paranccsal, melynek értéke left, right, vagy center lehet és ennek megfelelően a kép a bejegyzés keretének bal, jobb szélénél, illetve közepénél fog megjelenni. Tehát {mosimage width=111 align=center} a képet 111pixel szélesre méretezi és a keret közepén mutatja meg. Az első csatolt és szövegbe illesztett képet a rendszer a címlapokon is megmutatja a célnak megfelelő arányban kicsinyítve, és olyan linket helyezve rá, mely a képet a monitoron elférő legnagyobb arányos méretben mutatja meg. Ha egy csatolt kép megjelenését el akarjuk kerülni, akkor elég {mosimage skip} szöveget beszurnunk, és az aktuális képet a rendszer ezen a helyen aktuálisnak tekinti, de nem jeleníti meg. (Ezzel elérhető az is, hogy az intro képe ne legyen a főszövegben, hiszen rögtön a cikk elején kiadhatjuk a {mosimage skip} utasítást. Ha a mosimage elemnek már vannak paraméterei, melyeket nem akarunk elveszíteni, akkor a skip=1 paraméter megadásával mindezek megőrzése mellett hagyhatjuk ki a képet a megjelenítésből.)A naplókban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik a Webrádió álláspontját.


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow BlogContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player