Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idõ
ImageA Tájképre nincs idõ úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regénybõl, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Mrcius 2023
H K S C P S V
27281 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az õsi szereposztás
Égetõ Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
Vidám képek
A bor elemzése
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Dennis L. Smith: Santo Fico csodái
Munkatársunktól   2007 August 11, Saturday  
Image
Az olasz hangulat minden velejárója megtalálható Dennis L. Smith: Santo Fico csodái címû regényében.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

Dennis L. Smith: Santo Fico csodái

Geopen, 2007

Már megint egy amerikai, aki Olaszországról ír könyvet - gondolhatnánk kicsit rosszmájúan a cím alapján. A borítón hamisítatlan olasz emeletes lakóházak, a könyv alcíme is egyértelmûen Itáliát idézi: „Csak Toscanában születnek ilyen mesék". De nem, ezúttal „csalódnunk" kell. A szerzõ nem Francis Mayes nyomdokain járva - önéletrajzi ihletésû visszaemlékezéseit tekintve mintának - igyekszik velünk, olvasókkal megszerettetni ezt az országot, tájat, hanem regény formában közvetíti értékeit. D. L. Smith, a Dél-oregoni Egyetem színmûvészeti tanszékének elõadója, díjnyertes színmûíró, ez az elsõ regénye.

Az olasz hangulat minden velejárója megtalálható a regényben. Adva van egy szegényes, poros toszkán kisváros, Santo Fico (jelentése: szent fügefa), egy Amerikából húsz év után hazatért fõhõs, egy hitét vesztett olasz pap, nõk, bonyodalmakkal teli helyzetek, emberi sorsok, vérbõ komédiával fûszerezve, és a végén magát a csodát is megláthatjuk.

 • Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhetõ!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhetõ!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhetõ!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhetõ!

  A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indít a Webradio oldalán. Ezen a lapon rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhetõ könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeirõl, szolgáltatásairól is.


 • Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!  Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow Gyûjtemény  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player


  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player