Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
ImageA Tájképre nincs idő úgy néz vissza egy korra - amit jobb híján szocializmusnak nevezünk- , hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek, akik... Nos, hogyan is? Ez derül ki a regényből, ha tetszik, a lányregények érzelmi sorsfordulataival.
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Jolsvai András: Ma még csak szerda
Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!
Képzeletbeli kalandozás az egykori Monarchiában
Andrej Malgin: Az elnök tanácsadója
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Vajda Júlia: a férfiak szeretik irányítani a nőket
Relax
Futballmeccsen
Vidám képek
Filmleírások
A tűzben edzett férfi
Somogyi-könyvtár könyvajánlója Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Dennis L. Smith: Santo Fico csodái
Munkatársunktól   2007 August 11, Saturday  
Image
Az olasz hangulat minden velejárója megtalálható Dennis L. Smith: Santo Fico csodái című regényében.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Dennis L. Smith: Santo Fico csodái

Geopen, 2007

Már megint egy amerikai, aki Olaszországról ír könyvet - gondolhatnánk kicsit rosszmájúan a cím alapján. A borítón hamisítatlan olasz emeletes lakóházak, a könyv alcíme is egyértelműen Itáliát idézi: „Csak Toscanában születnek ilyen mesék". De nem, ezúttal „csalódnunk" kell. A szerző nem Francis Mayes nyomdokain járva - önéletrajzi ihletésű visszaemlékezéseit tekintve mintának - igyekszik velünk, olvasókkal megszerettetni ezt az országot, tájat, hanem regény formában közvetíti értékeit. D. L. Smith, a Dél-oregoni Egyetem színművészeti tanszékének előadója, díjnyertes színműíró, ez az első regénye.

Az olasz hangulat minden velejárója megtalálható a regényben. Adva van egy szegényes, poros toszkán kisváros, Santo Fico (jelentése: szent fügefa), egy Amerikából húsz év után hazatért főhős, egy hitét vesztett olasz pap, nők, bonyodalmakkal teli helyzetek, emberi sorsok, vérbő komédiával fűszerezve, és a végén magát a csodát is megláthatjuk.

 • Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!Keresse meg a könyvet a Somogyi-könyvtár online katalógusában és nézze meg, hol kölcsönözhető!

  A 125 éves Somogyi-könyvtár új rovatot indít a Webradio oldalán. Ezen a lapon rendszeresen sikerlistás, kölcsönözhető könyveiket ajánlják az olvasók figyelmébe.
  Az oldalt böngészve az olvasók nem csak könyvajánlókat tekinthetik meg, de folyamatosan tájékozódhatnak a könyvtárak aktuális rendezvényeiről, szolgáltatásairól is.


 • Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!  Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Gyűjtemény  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player


  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player